Nowy ogród Jacka cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Greta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2007, o 20:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Nowy ogród Jacka cz.3

Post »

Ale super , masz wodę w kranie!!! Ciesze się razem z Tobą :heja , ale nie była bym sobą , gdybym nie pokrakała ... bo coś mi się wydaje , że to prowizorka i znowu w przewężeniach , zagięciach woda może się zastać i zamarznąć.
Tfffu , tfffu , ale ... bardzo przepraszam za moje czarnowidztwo ;:180

Pewno wszystko będzie dobrze.Ciepełka życzę ;:3 ;:3 ;:3
Ogród Grety

pajęcza nić spowita rosą ... powiewający liść na wietrze
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Witaj Jacku!
Z przerażeniem czytam o Twoich kłopotach z wodą i zimnicą w domu. Wygląda na to, że życie w bloku też ma swoje plusy :wink: Szczególnie jak człowiek mieszka sam i może liczyć tylko na siebie. Pozdrawiam noworocznie i trzymaj się ciepło!
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Agnieszko, Janko, Greto, Izo witam Was serdecznie :!: Cieszę się z wody i że kibicujecie mi w kłopotach :)
Greto, teraz powinno być dobrze, rurki są izolowane i to nie będzie prowizorka. Bądźmy dobrej myśli :)
Izo, każde miejsce ma swoje plusy i minusy. Ja się tu czuję naprawdę wolny i swobodny. Wygody w blokach by mnie nie przekonały. Uroki wiosny i lata rekompensują trudy zimy.
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Jacku ;:167 byłam :wit ślad swojej wizyty zostawiam :lol:

Obrazek
czosnek ozdobny olbrzym
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Halinko :!: Piękny czosnek, dziękuję ;:196
Awatar użytkownika
Greta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2007, o 20:32

Post »

Witaj Jacku , bardzo się cieszę , że masz wodę w kranie i troszkę cieplej , bo martwiłam się o Ciebie.
U mnie też nie wesoło , wiatr hula i świszcze po domu , bo mam stare okna i pojedyńcze szyby , a na domiar tego cała miejscowość od wczoraj nie ma prądu.

Pilnie śledzę , grożne poczynania pani zimy w Polsce i jestem przerażona ,bo jest żle , a w przyszlym tygodzniu ma być jeszcze gorzej .

Ciepła życzę bo tego nam brakuje. ;:3 ;:3 ;:3
Ogród Grety

pajęcza nić spowita rosą ... powiewający liść na wietrze
dawidbanan
---
Od: 29 cze 2009, o 13:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Cześć :wit
Poproszę o zimowe fotki z ogrodu :)
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję Greto za troskę ;:196 Było rzeczywiście niewesoło w XII ale mam wspaniałych ludzi wokół siebie i oni pomogli mi przetrwać trudne chwile (naprawili wodę, udostępnili łazienki, wspierali psychcznie). Teraz już z górki, choć dziś zasypało mnie całkowicie. Ledwo udało mi się wyjechać autem.

Dawid, wiem - powinienem zrobić i wstawić jakieś świeże zdjęcia :oops: ale wychodzenie na zewnątrz ograniczam do minimum (drewno na opał).
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jacku, cieszę się, że zimowe problemy nie spędzają Ci już snu z powiek :) Dobrze, że udało Ci się wyjechać!! Nam tylko w drodze powrotnej do domu przy zjeździe na naszą drogę samochód zawisł na śniegu :lol:

Na poprawę humoru :)
Obrazek
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50

Post »

piękną mamy zimę w tym roku ,dużo śniegu i nawet mrozek ładnie trzyma .. dla tych co muszą wyjeżdżać do pracy i szkoły trochę stwarza utrudnienia chociaż dzieciaki lubią takie śnieżne zimy ,,
gorzej z zawiejami , ale nie jest jeszcze tak strasznie , pamiętam jak ja chodziłam do szkoły jakie były zaspy i rodzice musieli odgarniać śnieg a na drugi dzień znowu to samo ... myślę że u ciebie oprócz dużego śniegu ,wszystko w porządku ..najgorzej jak zimno w mieszkaniu , bo z resztą można sobie poradzić ..
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Moniko :!: Wczoraj były złe warunki na drodze ale dzisiaj jeszcze gorsze więc odwołałem zaplanowane wizyty. Az się boję, co będzie jutro :?
Lilia cudo :!:

Janko, z tym ciepłem u mnie to raz lepiej raz gorzej - brak stałej temperatury, a przy takich mrozach trudno utrzymać więcej niż 15 stopni. Nie mówiąc o tym, że drewno znika w zastraszającym tempie. U mnie dziś porobiły się wielkie zaspy i brnąłem po kolana w zmrożonym śniegu. Dziękuję za troskę :tan
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50

Post »

Jacku, dawno się u Ciebie nie odzywałam ,chociaż zaglądam tu po cichutku....
Bardzo Ci współczuję tego zimna w domku ;:168
Dbaj o siebie ,żebyś się nie rozchorował, bo w tych warunkach to naprawdę byłby kłopot.
Dobrze ,że już masz wodę, zawsze to jeden problem mniej.....no i życzliwe osoby dookoła, to prawdziwy skarb :!: :)

Życzę ciepełka i pozdrawiam serdecznie :wit
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

JacekP pisze:Agnieszko, Janko, Greto, Izo witam Was serdecznie :!: Cieszę się z wody i że kibicujecie mi w kłopotach :)
Greto, teraz powinno być dobrze, rurki są izolowane i to nie będzie prowizorka. Bądźmy dobrej myśli :)
Izo, każde miejsce ma swoje plusy i minusy. Ja się tu czuję naprawdę wolny i swobodny. Wygody w blokach by mnie nie przekonały. Uroki wiosny i lata rekompensują trudy zimy.
Jacku jak ja to rozumiem ,w bloku na 7 pietrze w 48 m2 w piątkę czułam się jak w klatce ,
Czasem żałuję że domek nie postawiłam gdzieś bardziej na odludziu i z większym ogrodem .
I pomyśleć Jacku że już nie długo będziemy buszować po ogrodzie szukając pierwszych kwiatków w ogrodzie .
Genia
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Cynthio :!: Cieszę się, że zaglądasz do mnie :) Zimę mogą lubić tylko ci, którzy nie cierpią z jej powodu, nie borykają sie z licznymi zimowymi kłopotami, nie przeszkadza im krótki dzień, zasypany ogród, dojazd, ubieranie się na bałwanka.... Zaspy, które musiałem dziś usunąć, aby wyjechać na jezdnię sięgały do 1m :!:
Postanowiłem odkurzyć aparat i cyknąć coś w ogrodzie ale po wyjściu z domu zastanowiłem się - co? Wszystko białe. Tak to wygląda:
jemioła - spadła z drzewa i zdobi koszyk po letnich kwiatach
Obrazek
bylica 'Limelight' udaje choinkę :)
Obrazek
szczeć - chyba najładniejszy, nie zasypany akcent ogrodu
Obrazek
a tak wygląda skalniak
Obrazek

Kolejne zdjęcia będą ZUPEŁNIE inne, ale to pod koniec następnego tygodnia :wit
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Geniu :!: Znam ten ból - blokowiska, mieszkanie sobie na głowach i udawanie, że jest nam dobrze. Dopiero, jak popatrzymy na to z perspektywy, otwierają nam się oczy. Mieszkałem w stolicy w 15 piętrowym bloku, gdzie gnieździło się ok.400 rodzin! Teraz na podobnej powierzchni mieszkam sam jeden i jestem szczęśliwy z tego powodu :heja
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”