Dala - mój piękny ogród cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dalo, piękne to zdjęcie jesiennej rabaty :D Patrząc na nie ma się wrażenie, że ta poru roku potrafi być piękna :)
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
x-d-a

Post »

Moniko, zdecydowanie ogród jesienią jest piękny lub -jak kto woli- jesień w ogrodzie jest urocza :lol:

Elu, to powszechnie znana teoria, że roślinki lepiej rosną jak się z nimi rozmawia, wa więc na pewno są bardziej "żywe" niż się nam wydaje...

Olu, tak szczerze mówiąc to pieski są dla mnie troszeczkę substytutem dzieci, a właściwie wnuków, których -póki co- nie mogę się doczekać :roll:

Aduś, masz rację, że pieski są trochę bardziej komunikatywne niż pająki, co nie zmienia faktu, że te ostatnie też maja swoich wielbicieli...

...n.p. Sylwka i 100krotkę :wink:

Dzisiaj była nadspodziewanie ładna pogoda, więc zrobiłam parę zdjątek. Nie chciałam po raz któryś tam fotografować tych samych zakątków i roślinek, dlatego dla urozmaicenia pokażę Wam lampy i lampki, które oświetlają mój ogród. A dni się robią coraz krótsze...
Na początek turecka lampka - do środka wkłada się świeczkę i te kolorowe szkiełka rzucają śliczne refleksy
Obrazek

A to lampka z metalu, wykonana przez domorosłego artystę NN; oświetla domek ogrodnika
Obrazek

Tę lampkę dostałam w prezencie - do środka wkłada się małą świeczkę
Obrazek Obrazek
Ostatnia lampka oświetla mroki mego przedogródka
x_P-42

Post »

Śliczne Dalu. Takie właśnie szczególiki, nie zawsze przecież rzucajace sie w oczy, stanowią o charakterze ogrodu.
Mnie także w przyszłości się marzą różnego rodzaju " przeszkadzajki" :D
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11

Post »

Ale piękności :-) Najbardziej podoba mi sie ta ostatnia, kojarzy się z baśniami Andersena :-)
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
Grzesik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2009, o 15:49
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

dala pisze:Moniko, zdecydowanie ogród jesienią jest piękny lub -jak kto woli- jesień w ogrodzie jest urocza :lol:
Też tak myślę, chociaż są chwile, że mam jej dosyć, ale to chyba tylko przez to, że jest coraz chłodniej i dni stają się coraz krótsze. Ale bardzo lubię opadłe liście które wiatr roznosi po całym ogrodzie, nawet się nie spieszę, by wszystkie odrazu wygrabić ;)
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26

Post »

Dalu, te lampki :shock: dają pewnie wspaniały efekt w wieczornym ogrodzie.
U mnie dzisiaj też było cieplej niż ostatnio, a może zaczynam się przyzwyczajać do jesiennych temperatur,
w każdym razie przestałam dygotać :roll:
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
x-d-a

Post »

Elu, rzeczywiście w dzień bywa jeszcze stosunkowo ciepło, ale wieczory i ranki -brr! zimno!
A takie różne "smaczki" w ogrodzie to mój konik. Oprócz pięknych roślin lubię, aby uzupełniające je przedmioty - donice, lampki, konewki- też były ładne i stylowe...

Grzesiu, ja to z tymi liśćmi mam mieszane uczucia - z jednej strony podoba mi się jak w małych ilościach ozdabiają trawnik, z drugiej moje porządnictwo nie pozwala im za długo poleżeć...

100krotko, ta lampka może nie daje zbyt mocnego światła, ale właśnie takie kolorowe i bajkowe...ciepłe...

Polu, roślinki i -jak piszesz- "przeszkadzajki" tworzą w ogrodzie jedną harmonijną całość i warto o nich nie zapominać...
A dla Ciebie mój ostatni nabytek hostowy - malutka Great Expectations

Obrazek
Awatar użytkownika
mag
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2008, o 09:41
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

dala pisze:
Obrazek
To jest to :!: Dalu, przepiękna :!:
Pozdrawiam cieplutko. Magda
Spis treści.Wizytówka.
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03

Post »

Dalu. Każda inna, każda ma swój urok i swoją duszę. Piękne szczególiki :lol:
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Tamaryszek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 20:55

Post »

Dalu, Twoje lampki są urocze, cieszę się,że je pokazałaś.
Kolory jesieni uwielbiam, tak jak Grzesik lubię jesienne liście rozwiewane po ogrodzie przez wiatr...
Gutek jest słodki! Ja też kocham zwierzeta. A psy najbardziej. Kupiłam owczarka niemieckiego mieszkając w bloku. Ale co dzień był 2 godziny na spacerze , bo byłam wtedy z dziećmi w domu, tzn. nie pracowałam zawodowo. Każdy pies potrzebuje towarzystwa człowieka.
Ale rośliny tak samo ! Masz rację,Dalu,że lepiej rosną rośliny ,z którymi się rozmawia! I reagują na ludzi, Elsi, ( czytałam o takich badaniach )- reagują na intencje zbliżającego się do nich człowieka .
Pozdrawiam , Tamaryszek
Mój świat --- Wizytówka
Awatar użytkownika
mme33
1000p
1000p
Od: 26 lis 2008, o 21:26

Post »

Wspaniale :D Cudnie ogląda się Twoje dodatki do ogrodu,lampy to jest coś co lubie.Światło z takich cudowności musi być baaardzo efektowne i ciepłe :D
Świetny pomysł aby je pokazać na forum :D
Magdalena pozdrawia :)
Zapraszam do ogrodu
Awatar użytkownika
izabell12
500p
500p
Od: 23 lip 2009, o 11:34

Post »

Pieski urocze, ale Twoje lamy są zupełnie magiczne Dalu, każda w innym stylu, daje inny klimat światła - sfotografuj je kiedyś zapalone po zmroku - jestem ciekawa efektu :)
A w ogrodzie mojej mamy domek wróżek jest schowany...
Zapraszam Ogród Izabell
Izabell
Awatar użytkownika
giza
1000p
1000p
Od: 1 paź 2007, o 00:40

Post »

Dalu, do wiosny będziesz nas raczyła zdjątkami ogrodowych dekoracji, a masz ich wiele :!:
Spróbuj sfocić lampy z palącymi sie wkładami, proooszę :lol:
Pozdrawiam, giza vel Gabryśka:)

Rewolta – 05.2007r. C.d. 2009
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50

Post »

Daluś zawsze nas czymś zaskoczysz.....lampy są niezwykłe :!:
Już nie powiem nic nowego .......wszystko powiedzieli moi poprzednicy :)
Ale klimat w ogrodzie po zmroku faktycznie musisz mieć bajkowy 8)
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
vita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2009, o 20:08

Post »

[quote="dala"]
Obrazek
Mnie najbardziej urzekła ta :lol: Migoczące wieczorem światła w ogrodzie to jedne z przyjemniejszych wrażeń!
Jeszcze kiedy jest ciepło i dołączy się jakaś fala zapachów....tych kwiatowych i kulinarnych :lol: :lol: :lol:
Pozdrawiam, Wiktoria

Tak to się plecie...
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”