Kolorowy ogród Geni -Cz.9
- e-genia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Marcin u mnie jeszcze są 2 pąki ale czy zakwitną ma być zimno a nie wiem czy one mogą zakwitnąć w zimny dzień .Mutari pisze:Gienku fajnie , że możesz jeszcze podziwiać kwiaty lilii wodnych. U mnie już dawno przestały kwitnąć. Ostani kwiat był parę dni przez Waszym przajazdem.
Jolu dzięki za miły komentarz
- e-genia
Marcin ja mam i pojedyncze i pełne różowe i białe .Mutari pisze:Gieniu piękne zimowity, u mnie dopiero zaczeły wyłazić. Kupiłem sobie białe zwykłe i różowe pełne. A co ja widzę, że będą ci kwitły irysy ??? Nieźle oby tylko zdażyły się rozwinąć.
Zresztą Tobie chyba też zawiozłam zimowit biały i różowy pojedynczy ,wtedy do Wrocławia
A irys zakwitnie może liliowiec nie zdąży .
Genia
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Geniu liliowiec na pewno zdąży.
Zakwitnie w połowie pażdziernika.
A teraz klimat cieplejszy, więc na pewno zdąży jeszcze nacieszyć twoje i nasze oczy.

Zakwitnie w połowie pażdziernika.
A teraz klimat cieplejszy, więc na pewno zdąży jeszcze nacieszyć twoje i nasze oczy.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
-
- 1000p
- Od: 9 sie 2008, o 19:20
Witaj Geniu
Ja tak szybko wpadłem przywitać się, bardzo ładne zimowity i prymulka.
Ja tak szybko wpadłem przywitać się, bardzo ładne zimowity i prymulka.
ogródeczek
storczyki
"Czasem człowiek sądzi, że ujrzał już dno ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna. "
storczyki
"Czasem człowiek sądzi, że ujrzał już dno ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna. "
- markussch01
- Od: 7 lis 2007, o 22:40
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Geniu przepiękne białe zimowity, ja od wielu lat mam kępę zwykłych różowy, w tym roku dosadziłam sobie różowe pełne, ale martwię się trochę, czy nie wsadziłam ich zbyt głęboka i czy zakwitną w tym roku, a sadziłam głębiej ponieważ ta moja stara kępa wyszła aż na powierzchnię, dosłownie widać cebule
wiosną po zaschnięciu liści będę musiała je wykopać i posadzić ponownie głębiej. A bielutkie muszę w przyszłym roku sobie dokupić, bo też są prześliczne 

geniu! Pięknie Ci kwitnie biała ostróżka .Ja ostatnio przytargałam z targów ,ma być dwukolorowa,może z lawendą,ale sprzedawca nie gwarantował.Nie wiem,czy mi zdąży zakwitnąć
Zapraszam Ogród irysowy Ewy F
- e-genia
Aganieszko myślę że sobie poradzą i zakwitną mnie w zeszłym roku różowy pełny zakwitł pod koniec października też go wsadziłam dość głęboko a w tym roku już wychodzi z ziemi za chwilkę będzie kwitł .
Teraz z niecierpliwością czekam na białe pełne bo sadziła je w tym roku i jeszcze nie widać żeby wychodziły ,być może też dopiero w październiku zakwitną
Moniko ,miłych wrażeń z urlopu i pięknej pogody .
Wracaj szybko .
Ewo witaj
Czy ta ostróżka ma pąki ?
Jeżeli ma to na pewno zakwitnie.Mnie właśnie ostatnia powtarza kwitnienie niebieska ,choć biała chyba po raz 3 zakwitnie bo ma pąki
Teraz z niecierpliwością czekam na białe pełne bo sadziła je w tym roku i jeszcze nie widać żeby wychodziły ,być może też dopiero w październiku zakwitną
Moniko ,miłych wrażeń z urlopu i pięknej pogody .
Wracaj szybko .
Ewo witaj
Czy ta ostróżka ma pąki ?
Jeżeli ma to na pewno zakwitnie.Mnie właśnie ostatnia powtarza kwitnienie niebieska ,choć biała chyba po raz 3 zakwitnie bo ma pąki