Moja kwitnąca radość-Aska cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Aska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 kwie 2006, o 14:36

Post »

Dziewczyny - miło Was widzieć :D !!! Znów jestem tylko na moment, muszę wykorzystać ostatnie dni urlopu i doprowadzić ogród do porządku. Przyszły psizęby od Xipe - trzeba sadzić. Kret ryje w najlepsze - dostaję wścieku widząc kopce na świeżo wyplewionych kawałkach. Specjalnie przeniosłam trójlista w miejsce, gdzie nie rył - teraz jeszcze do niego się dobrał. Normalnie nienawidzę paskudy...

Haniu - dzięki za radę! Przymierzałam się do kupna 'Black Knight' i 'White Profusion', ale bałam się, czy przetrzymają. No to już wiem, czego chcę :D .
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Asiu!
Nawet przez monitor widać, że jesteś zadowolona z urlopu. To miło! Ogród mimo wszystko piękny. Zawilca pełnego mam podobnego...Muszę w tym roku na targach upolować białego. Mam nadzieję, że jesień będzie ładna i długa byśmy mogli nacieszyć się jeszcze ogrodami.
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Aska pisze:Dziewczyny - miło Was widzieć :D !!! Znów jestem tylko na moment, muszę wykorzystać ostatnie dni urlopu i doprowadzić ogród do porządku. Przyszły psizęby od Xipe - trzeba sadzić. Kret ryje w najlepsze - dostaję wścieku widząc kopce na świeżo wyplewionych kawałkach. Specjalnie przeniosłam trójlista w miejsce, gdzie nie rył - teraz jeszcze do niego się dobrał. Normalnie nienawidzę paskudy...

Haniu - dzięki za radę! Przymierzałam się do kupna 'Black Knight' i 'White Profusion', ale bałam się, czy przetrzymają. No to już wiem, czego chcę :D .
Aśko-coś na pana kreta ekologicznie zaradzimy, będzie w przesyłce z czosnkiem niedźwiedzim, się nie zdziw.
Awatar użytkownika
Anitaaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 maja 2008, o 14:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Aska pisze:Melduję się po powrocie :D . Było suuuuper! Spotkałam się z AAnitą i Anulką (Szczecin). Zaglądam tylko na moment, lecę kończyć porządki w moim zapuszczonym ogródku. K. miał robić foty, ale nie robił, tak więc nie będzie części mieczyków :( . Będę się chwalić w przyszłym roku. Sprawozdanie - wieczór.

Asiu
jaki ten świat mały :roll: spotykamy się na drugim końcu Polski bardzo mi było miło poznać Cię.
Ja też wróciłam to były moje najpiękniejsze wakacje w moim życiu :D zawdzięczam to Anulce.
Obecnie wracam do codzienności
:roll:
Bardzo ładne mieczyki :wink:
Awatar użytkownika
Aska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Anitko - ten pierwszy od Ciebie :D . Dla mnie też wakacje były cudowne, a teraz mnie czeka proza życia - już wójt ma do mnie jakieś "ale" :shock: :evil: . W poniedziałek będziemy rozmawiać, nie cierpię niejasnych sytuacji. I to się nazywa spokojna praca...
Urobiłam się dziś od rana do wieczora, ale nareszcie ogródek zaczyna przypominać ogród, a nie busz. Jeszcze dzień - dwa i odetchnę.
Awatar użytkownika
ZENOBIUSZ
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2008, o 07:00

Post »

Asiu pomimo zbliżającej się jesieni Twój ogród wypełniony jest kwitnącymi kwiatami, nawet clematisy dzielnie się trzymają. Moje już zakończyły swój okres kwitnienia, który rozpoczeły już w maju.
Pozdrawiam Zenek
Awatar użytkownika
anulka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 23 mar 2007, o 21:26

Post »

Asiu mam nadzieję ,ze poradziłas sobie z wójtem :wink:
U mnie tez proza zycia i zadnych widoków na lepsze.Jak pomyslę o jesieni i zimie to aż cos mi się robi :(
W wolnej chwili wyslę Ci zdjęcia :D
Pozdrawiam, Ania
Moje dalie i lilie
Mój ogród:2007/08/09/10/11/12
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Aska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zenku - ten drobniejszy ('Paul Farges' SUMMER SNOW) na kwitnąć do końca września. Mam nadzieję, że tak będzie.
Aniu - wójt dziś wybył. Pal licho, nie będę się przejmować, mam dość innych spraw na głowie. Najbliższa - to sprawa przesadzenia kilku roślin, które znajdą się na drodze planowanej przydomowej oczyszczalni. Już zapowiedziałam, że utłukę każdego, kto mi ruszy cienistą rabatę z trójlistem i obuwikiem!
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Asiulek przesyłka dzisiaj dotarła :lol: dziękuję ślicznie ;:168
Roślinki doszły całe i zdrowe :wink:
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aśko-i co-przesadziłaś?Masz pw!
Awatar użytkownika
Aska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewa - ciumaski! Na razie czekam jeszcze na telefon od faceta, który ma nam robić oczyszczalnię. Miał dzwonić do wczoraj :? ...
Jesień zawitała na dobre. Obżeram się kaniami, które przyniosła moja mama i wzdycham do jarzębin...
W ogródku zapowiadają się kolejne kwiaty czasu zasypiania: pojawiły się pąki na goryczce, kiełkuje zimowit i posadzony wiosną cyklamen :D
Obrazek

W ogródku kwitną niedobitki mieczyków - to żółte cudo to gratisik od Anity!
Obrazek Obrazek

Jeszcze rzut oka na powoli zagospodarowywany przedogródek
Obrazek

Prawdopodobnie nici z wymarzonych krzewów... Muszę poczekać do wiosny - finanse nie puszczą :cry: ...
Ale i tak sobie kupiłam drobiazg - imperata 'Red Baron' czeka na posadzenie.
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aśka-witaj niedzielnie!Moja goryczka alpejska kwitnie mniej więcej od miesiąca czyli od posadzenia,a na zimowita w tym roku chyba nie mam szans, posadzony ledwo co.Właśnie przywiozłam z Chrzanowa rudbekię,młode sadzonki,ale posadzę jutro po pracy.Ty masz ją?Uwielbiam kanie,skoro mówisz już się zajadasz to trzeba będzie zahaczyć o plac targowy niebawem...zanim w górach śnieg nastanie.
Awatar użytkownika
Aska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mama przyniosła ponad 30 kani. Mamy swoje miejsca, ale takiego wysypu jeszcze nie było.
Śniegiem nie strasz, ja się jeszcze nie nacieszyłam latem. Ma być ciepło - i już :wink: .
Rudbekię mam, nie tylko dorosłe rośliny, ale i sadzonki. Szkoda, że nie wiedziałam, z przyjemnością bym się nimi podzieliła.
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Asieńko kanie :shock: aż tyle :roll: ale sobie pojedliście.....uwielbiam je.

Asiu ja też myślę że jeszcze się trochę nacieszymy ciepłem :lol:
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
Aska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolu - też liczę na ciepło. Otrząsa mnie, jak pomyślę o minionej zimie... Brrr...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”