Mój ogród- mariasen cz.4
- mariasen
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 10 paź 2006, o 21:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Agnieszko, hibiskusy bagienne mają bardzo duże kwiaty, a to pełny liliowy hibiskus, w tym roku ma po raz pierwszy więcej kwiatów i jest bardzo ładny, w tle razem z białym, który jest bardziej okazały.

Jolu, miałam bardzo miłe rodzinne spotkanie, za prace ogrodowe zabieram się od jutra. Mam dużo roślin do posadzenia.
Grzesiu, nie wiem gdzie była kupiona Nostalgia ale była ostatnia. Twój mekonops wygląda ładnie i zdrowo, w przyszłym roku pewnie zakwitnie.
Mam nadzieję, że mój też.

Jacku, moje hibki kosztowały chyba po kilkanaście zł., a są ładnie rozrośnięte i mają dużo pąków.
Krossa Regal jest całkiem sporą hostą i do tego bardzo ładną.
Dla Ciebie Big Daddy i pachnący kwiat plantaginei.

Jolu, miałam bardzo miłe rodzinne spotkanie, za prace ogrodowe zabieram się od jutra. Mam dużo roślin do posadzenia.
Grzesiu, nie wiem gdzie była kupiona Nostalgia ale była ostatnia. Twój mekonops wygląda ładnie i zdrowo, w przyszłym roku pewnie zakwitnie.

Jacku, moje hibki kosztowały chyba po kilkanaście zł., a są ładnie rozrośnięte i mają dużo pąków.
Dla Ciebie Big Daddy i pachnący kwiat plantaginei.

- izabella1004

- Od: 18 kwie 2008, o 08:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- zanna

- Od: 24 maja 2008, o 22:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Majko, śpieszę Ci donieść, że kupiłam bez "Black Lace" więc już nie będę prosiła o eksperymentowanie z ukorzenianiem, no chyba że tego "Thunder... coś tam"
W tym roku kwiatom się pomieszało z kwitnieniem, wszystko jest 2-3 tygodnie szybciej, no i powtórne kwitnienie też...
Hibiskusy bagienne na zimę zamierają, ale najlepiej nie przycinać uschniętych badyli, dopiero wiosną. One bardzo późno wychodzą wiosną, więc takie "badylowe znaczniki" się przydają
W tym roku kwiatom się pomieszało z kwitnieniem, wszystko jest 2-3 tygodnie szybciej, no i powtórne kwitnienie też...
Hibiskusy bagienne na zimę zamierają, ale najlepiej nie przycinać uschniętych badyli, dopiero wiosną. One bardzo późno wychodzą wiosną, więc takie "badylowe znaczniki" się przydają
- mariasen

- Od: 10 paź 2006, o 21:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jolu, jak się ostatnio tyle słyszało o wypadkach samolotowych to sama rozumiesz. Poniżej kilka fotek
Piterek, ta roślina tarasowa to clerodendrum ugandese.
Iga, teraz na szczęście kontakt jest ułatwiony, nawet z takiej odległości.
Nostalgia
widoczek z tarasu

Fuksja w tym roku bije rekordy, jest obsypana kwiatami

Zakwitła laurowiśnia

Piterek, ta roślina tarasowa to clerodendrum ugandese.
Iga, teraz na szczęście kontakt jest ułatwiony, nawet z takiej odległości.
Nostalgia
widoczek z tarasu

Fuksja w tym roku bije rekordy, jest obsypana kwiatami

Zakwitła laurowiśnia