Ogródkowe rozmaitości.
- oliwka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 24 mar 2008, o 13:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Moją Lykke cięłam po kwitnięciu, po prostu wycięłam pędy, które wyrosły za długie w kierunku, w którym nie powinny.
Ona ma tych pędów tyle, że nic jej to nie szkodzi.
Czy twoja boltonia mocno rozrasta się rozłogami?
Ja kiedyś kupiłam białą i różową i z tą białą nie jestem sobie w stanie dać rady - tak się rozrasta.
Ona ma tych pędów tyle, że nic jej to nie szkodzi.
Czy twoja boltonia mocno rozrasta się rozłogami?
Ja kiedyś kupiłam białą i różową i z tą białą nie jestem sobie w stanie dać rady - tak się rozrasta.
- Alionuszka
- Od: 16 cze 2009, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Nie można Cię niczym zaskoczyć,myślałam ,że jestem z nielicznych,która boltonię posiada
Mam boltonię białą od ubiegłego roku,jedynie co zauważyłam, to rozrastanie się w górę,z bryły korzeniowej ,jaką wkopałam rok temu.O różowej boltonii nie słyszałam,muszę zaraz poszukać w necie coś o niej.Wiem ,że biała różowieje w trakcie kwitnienia.
Trochę mnie wystraszyłaś tymi rozłogami.

Mam boltonię białą od ubiegłego roku,jedynie co zauważyłam, to rozrastanie się w górę,z bryły korzeniowej ,jaką wkopałam rok temu.O różowej boltonii nie słyszałam,muszę zaraz poszukać w necie coś o niej.Wiem ,że biała różowieje w trakcie kwitnienia.
Trochę mnie wystraszyłaś tymi rozłogami.

Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
- Alionuszka
Oto jak wygląda mój ogródek dzisiejszego dnia

słoneczniczki i ipomea
RU na pniu
ścieżka już prawie zarośnięta

róże wielkokwiatowe nieznana nazwa
gaura,która kwitnie i kwitnie
c.d.n.

c.d.n.
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
- Alionuszka
Oliwko sprawdziłam na stronach internetowych boltonię i wyczytałam ,że może się rozrastać,a co 2,3 lata należy ją dzielić i niektórzy mylnie określają ją jako aster.
Gaurę sama siałam w tamtym roku,miałam dosyć dużo sadzonek i teraz pokazała jak potrafi wyrosnąć i jak długo kwitnąć.Kupiłam również gaurę różową,która bardzo mi się podoba.Parę białych będę musiała wykopać,gdyż przesłaniają mi róże,chociaż są tak delikatne,że cienia niewiele tworzą.
Gaurę sama siałam w tamtym roku,miałam dosyć dużo sadzonek i teraz pokazała jak potrafi wyrosnąć i jak długo kwitnąć.Kupiłam również gaurę różową,która bardzo mi się podoba.Parę białych będę musiała wykopać,gdyż przesłaniają mi róże,chociaż są tak delikatne,że cienia niewiele tworzą.
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
- dominikams
- Od: 21 sty 2008, o 10:48
- Alionuszka
- gagawi
- Od: 20 gru 2007, o 21:57
Nelu- jeśli nie masz jeszcze chętnego na nadwyżki białej gaury- to ja z wielką przyjemnością przyjmę
. Chcę własnie białą do moich różowych róż.
Też będę musiała przycinać Veilchenblau- rośnie w górę jak szalona, i nie wiem jak to wpłynie na kwitnienie
i poprosze Cię o pomoc w podwiązywaniu jej, a raczej owijaniu wokół słupa pergoli - nie mam doświadczenia jak silnie można naginać pędy aby nie dopuścić do ich złamania czy uszkodzenia.
To samo czeka mnie z Abrahamem- chcę go ładnie rozpiąć na kratce w kształcie wachlarza, tylko on jeszcze ciut za mały i wiotki.
Ale masz ścieżke zarośniętą
, niedługo trzeba będzie torować sobie drogę do Ciebie karczując rośliny
... a ile szczepek sobie porobię hihihihi

Też będę musiała przycinać Veilchenblau- rośnie w górę jak szalona, i nie wiem jak to wpłynie na kwitnienie

To samo czeka mnie z Abrahamem- chcę go ładnie rozpiąć na kratce w kształcie wachlarza, tylko on jeszcze ciut za mały i wiotki.
Ale masz ścieżke zarośniętą

- Alionuszka
Grażynko nie ma sprawy z gaurą,na pewno dostaniesz.Koniecznie musimy z Ania przyjechać do Ciebie,i pokombinować co z tą różą pnącą zrobić.Moją Sympatię naginałam aby ją rozpiąć na pergoli i podłamała mi się pod kątem 90 stopni,ale zostawiłam ją w takim stanie-może się zrośnie.
Wejście na ogródek bez maczety na własną odpowiedzialność
Walentynoteż uważam ,że gaura jest byliną wyjątkową,a 1-szy raz zobaczyłam ją w ogrodzie pokazowym w Dankowicach,od razu mi się spodobała .Zimę jak widać przetrwała ,trzeba ją zakopczykować jak różę,przynajmniej w pierwszym roku.
Ciekawostka,clematis Matka Siedliska pokazała kwiatek z jednym płatkiem po części zielonym

A sadziec dalej rozwija swoje kwiatuszki

Psianka ,która przez 3 lata nie kwitła,rekompensuje teraz swój brak wdzięczności

Wejście na ogródek bez maczety na własną odpowiedzialność

Walentynoteż uważam ,że gaura jest byliną wyjątkową,a 1-szy raz zobaczyłam ją w ogrodzie pokazowym w Dankowicach,od razu mi się spodobała .Zimę jak widać przetrwała ,trzeba ją zakopczykować jak różę,przynajmniej w pierwszym roku.
Ciekawostka,clematis Matka Siedliska pokazała kwiatek z jednym płatkiem po części zielonym

A sadziec dalej rozwija swoje kwiatuszki

Psianka ,która przez 3 lata nie kwitła,rekompensuje teraz swój brak wdzięczności

Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
Ipomea w realu u Ciebie jest o wiele piękn iejsza niż na zdjęciu.Wyszła mniejsza i mniej rozwinięta.Ja nie mogę się napatrzeć na błękitną piękność.Kolor niesamowity.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- Alionuszka
Niestety kwiaty wilca mają to do siebie,że zamykają się bardzo wczesnym popołudniem Aniu,a Ty widziałaś je rankiem.
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
- Alionuszka
Zdjęcia z dzisiejszego dnia
mój ulubiony Charles Austin zauroczył mnie ponownie kwiatami
fotki pod koniec dnia

Róża Polka -ponad 10 cm kwiat

Róża Pernille Poulsena

Clematis Durandii

Róża Iceberg

Jeszcze owad,chyba ważka na kiju bambusowym-cykająca ,chyba wzywała,w zasadzie wzywał samiczkę

mój ulubiony Charles Austin zauroczył mnie ponownie kwiatami

Róża Polka -ponad 10 cm kwiat

Róża Pernille Poulsena

Clematis Durandii

Róża Iceberg

Jeszcze owad,chyba ważka na kiju bambusowym-cykająca ,chyba wzywała,w zasadzie wzywał samiczkę

Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Neluś miło było mi Ciebie dzisiaj poznać.
Wklej zdjęcie ze spotkania.
Twój ogródek nadal jest piękny a że ciasno to tym lepiej - mniej plewienia.
Piękną masz gaurę - nie jedzą jej ślimaki ?
Różyce cudne.

Wklej zdjęcie ze spotkania.
Twój ogródek nadal jest piękny a że ciasno to tym lepiej - mniej plewienia.
Piękną masz gaurę - nie jedzą jej ślimaki ?
Różyce cudne.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki