Po 50-tce we własnym ogrodzie - cz.1
-
- ---
- Od: 29 cze 2009, o 13:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- stasia109
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lip 2008, o 10:44
Agulina, po przecinku... pierwszy raz słyszę. Te powiedzonka stare, bardzo stare... mają w sobie tyle przekazu.
Bardzo lubię te mądrości ludowe. Nauczą czegoś nowego. Moja Muśka zna ich wiele. Ja już tak nie umiem zapamietać. Może jakbym
, to coś więcej zostanie w głowie. Jak myślisz?
Parę fotek na dobranoc:
, za chwilę bedzie jutro, już czas
: pa, pa
Bardzo lubię te mądrości ludowe. Nauczą czegoś nowego. Moja Muśka zna ich wiele. Ja już tak nie umiem zapamietać. Może jakbym

Parę fotek na dobranoc:

Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
- stasia109
Onka37, proszę bardzo, to dla Ciebie:

Dwóch kolegów śpi pod namiotem, nagle jeden budzi drugiego i mówi:
- Co widzisz?
- Niebo i gwiazdy.
- Co to oznacza?
- Że jutro będzie ładna pogoda.
- Ty głupku. To oznacza, że nam namiot ukradli.
Tak patrzę na tego muchomora, ale tandeta. Ale co tam. Koło niego stoi żabka. Jak się kocha, mówi się trudno.
A teraz, idziemy spać.....

Dwóch kolegów śpi pod namiotem, nagle jeden budzi drugiego i mówi:
- Co widzisz?
- Niebo i gwiazdy.
- Co to oznacza?
- Że jutro będzie ładna pogoda.
- Ty głupku. To oznacza, że nam namiot ukradli.
Tak patrzę na tego muchomora, ale tandeta. Ale co tam. Koło niego stoi żabka. Jak się kocha, mówi się trudno.
A teraz, idziemy spać.....

Adresy do moich wątków
- stasia109
Słowo harcerza: p o z b i e r a m !!!
Już chce mi się spać. Jak ja rano wstanę? A Tatunio-Teściunio wstanie przede mną i co wtedy???
A po południu
do Mamy. Prawie 18 km w jedna stronę.

Już chce mi się spać. Jak ja rano wstanę? A Tatunio-Teściunio wstanie przede mną i co wtedy???
A po południu

Adresy do moich wątków
- grazka2211
- Od: 14 paź 2008, o 11:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Stasiu witam po bardzo długiej przerwie.U Ciebie jak zwykle kolorowo i wesoło.A ponieważ kochasz żabki to tą przesyłam dla Ciebie
Dobranoc

doniczkowe , prace mojej córki ZAPRASZAM.
Przepraszam za błędy w tekstach .Winą jest sprzęt z którego korzystam .
Przepraszam za błędy w tekstach .Winą jest sprzęt z którego korzystam .
- stasia109
Droga Marysiu, proszę, błagam, do koperty.... choć parę kropel deszczu.... plisssss..... 
Grażka2211, ta żabusia jest przecudowna. :mailbox
Już widzę jakby wyglądała u mnie w ogrodzie.
Marzenie ścietej głowy. Muszę pobuszować w internecie, może gdzieś bym znalazła. 

Grażka2211, ta żabusia jest przecudowna. :mailbox
Już widzę jakby wyglądała u mnie w ogrodzie.

Adresy do moich wątków
- stasia109
Witajcie Kochane Dziewczyny i Chłopaki!!!
Pora już wstawać. Prawie południe. Ja już ciężko pracowałam: podlewałam z rana konewką troche kwiatów, dużo się nie dało bo okropne komary już kąsają. I zbijałam jabłka papierówki z drzewa. Tzn. resztki z papierówek, porażone jakim grzybem, aby wyrzucić do kosza (bo wywożą). A wyglądało to tak: wzięłam dłłługie grabie (M z zięciuniem zrobili takie, aby móc wyciągać schłodzone piwko ze studni), stukałam po gałęziach i jabłka-mamuty spadały. Jednym trafiłam w stół i zrobiło się to, zapraszam na sesję:

a to jabłko zrobiło wielkie bum... dobrze, że na stół a nie np. na głowę....
i jak się podoba?
A to kupiłam jako męczennicę???
, kto wie, co to jest?
Pora już wstawać. Prawie południe. Ja już ciężko pracowałam: podlewałam z rana konewką troche kwiatów, dużo się nie dało bo okropne komary już kąsają. I zbijałam jabłka papierówki z drzewa. Tzn. resztki z papierówek, porażone jakim grzybem, aby wyrzucić do kosza (bo wywożą). A wyglądało to tak: wzięłam dłłługie grabie (M z zięciuniem zrobili takie, aby móc wyciągać schłodzone piwko ze studni), stukałam po gałęziach i jabłka-mamuty spadały. Jednym trafiłam w stół i zrobiło się to, zapraszam na sesję:

a to jabłko zrobiło wielkie bum... dobrze, że na stół a nie np. na głowę....

A to kupiłam jako męczennicę???

Adresy do moich wątków
- jadzia123
- 200p
- Od: 27 sie 2008, o 12:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jak na moje oko to powojnik.
a teraz żarcik:
Dwóm przyjaciółkom po długich namowach, udało się wreszcie przekonać mężów, żeby zostali w domu i same wychodzą na kolacje do knajpy, żeby przypomnieć sobie "dawne czasy".
Po zabawnie spędzonym wieczorze, dwóch butelkach białego wina, szampanie i buteleczce wódki opuszczają restaurację całkowicie pijane!
W drodze powrotnej obie nachodzi "nagła potrzeba", może dlatego, że dużo wypiły. Nie wiedząc gdzie iść się wysikać, bo było juz bardzo późno, jedna wpada na pomysł i mówi do drugiej:
- Wejdźmy na ten cmentarz, tutaj na pewno nikogo nie będzie.
Wchodzą na cmentarz, najpierw jedna ściąga majtki, sika, wyciera się tymi majtkami i oczywiście je wyrzuca... Widząc to, druga od razu sobie przypomina, że ma na sobie drogą, markową bieliznę i szkoda by ją było tak wyrzucić. Ściąga więc majtki, wkłada je do kieszeni, sika i zrywa kokardę z pierwszego lepszego wieńca, żeby się "podetrzeć". Na drugi dzień mąż pierwszej, dzwoni do męża drugiej:
- Jurek, nawet sobie nie wyobrażasz co się stało! To koniec mojego małżeństwa!
- Dlaczego?
- Moja żona wróciła o 5-tej rano kompletnie pijana i na dodatek bez majtek. Od razu wywaliłem ją z domu.
Na to drugi:
- Marek, to jeszcze nic, wiesz co do wykombinowała moja? Nie tylko przyszła pijana i bez majtek, ale miała włożoną w tyłek czerwona kokardę z napisem: "Nigdy Cię nie zapomnimy. Łukasz, Ignac, Staszek i pozostali przyjaciele z siłowni".
a teraz żarcik:
Dwóm przyjaciółkom po długich namowach, udało się wreszcie przekonać mężów, żeby zostali w domu i same wychodzą na kolacje do knajpy, żeby przypomnieć sobie "dawne czasy".
Po zabawnie spędzonym wieczorze, dwóch butelkach białego wina, szampanie i buteleczce wódki opuszczają restaurację całkowicie pijane!
W drodze powrotnej obie nachodzi "nagła potrzeba", może dlatego, że dużo wypiły. Nie wiedząc gdzie iść się wysikać, bo było juz bardzo późno, jedna wpada na pomysł i mówi do drugiej:
- Wejdźmy na ten cmentarz, tutaj na pewno nikogo nie będzie.
Wchodzą na cmentarz, najpierw jedna ściąga majtki, sika, wyciera się tymi majtkami i oczywiście je wyrzuca... Widząc to, druga od razu sobie przypomina, że ma na sobie drogą, markową bieliznę i szkoda by ją było tak wyrzucić. Ściąga więc majtki, wkłada je do kieszeni, sika i zrywa kokardę z pierwszego lepszego wieńca, żeby się "podetrzeć". Na drugi dzień mąż pierwszej, dzwoni do męża drugiej:
- Jurek, nawet sobie nie wyobrażasz co się stało! To koniec mojego małżeństwa!
- Dlaczego?
- Moja żona wróciła o 5-tej rano kompletnie pijana i na dodatek bez majtek. Od razu wywaliłem ją z domu.
Na to drugi:
- Marek, to jeszcze nic, wiesz co do wykombinowała moja? Nie tylko przyszła pijana i bez majtek, ale miała włożoną w tyłek czerwona kokardę z napisem: "Nigdy Cię nie zapomnimy. Łukasz, Ignac, Staszek i pozostali przyjaciele z siłowni".
Zapraszam do ogródka
Ogródek Jadzi 123.
Ogródek Jadzi 123.
- stasia109
Jadziu, na moje oko, też powojnik, ale miała być męczennica i za nią zapłaciłam jak za zboże.
A kawał dobry, dobry, bardzo dobry. Już sprzedany 7 osobom z n-k!

A kawał dobry, dobry, bardzo dobry. Już sprzedany 7 osobom z n-k!

Adresy do moich wątków