Róże w moim ogrodzie.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 maja 2008, o 20:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Bardzo chciałabym znaleźć się w wśród takich różanych pól. Dobrze, że pokazałaś te zdjęcia. To duża przyjemnośc na nie spoglądać
.

Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu.
Bogusia
Bogusia
- Milosz-s
- 200p
- Od: 29 maja 2007, o 16:27
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Gosiu
A ja myślałem że to gdzieś w Holandii
bo takie wieeelkie.
Ale tak na poważnie. Od jakiegoś czasu śledzę wątek Róże - 2009 i od kilku dni Twój wątek. Ktoś ( AnniaJ i Cilla77 ) podpowiedziały mi że mogę liczyć na Twoją pomoc przy zakupie róż. Śledziłem też stronki internetowe szkółek i znalazłem jedną, czy dwie z naszych stron, właśnie z Kostrzyna i z Chyb.
Będę Ci ogromnie wdzięczny jeżeli zechcesz ukierunkować mnie, jak powinienem postąpić, gdzie szukać i czego szukać.
Pozdrawiam Cię gorąco - Miłosz
A ja myślałem że to gdzieś w Holandii

Ale tak na poważnie. Od jakiegoś czasu śledzę wątek Róże - 2009 i od kilku dni Twój wątek. Ktoś ( AnniaJ i Cilla77 ) podpowiedziały mi że mogę liczyć na Twoją pomoc przy zakupie róż. Śledziłem też stronki internetowe szkółek i znalazłem jedną, czy dwie z naszych stron, właśnie z Kostrzyna i z Chyb.
Będę Ci ogromnie wdzięczny jeżeli zechcesz ukierunkować mnie, jak powinienem postąpić, gdzie szukać i czego szukać.

Pozdrawiam Cię gorąco - Miłosz
Cieplutkie, słoneczne, już wiosenne, pozdrowionka z Jelonka - MIŁOSZ
R.O.D. Jelonek k. Poznania
- Deirde
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 cze 2007, o 10:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Miłoszu - na samym początku poszperaj trochę w Rosarium, poszukaj róż angielskich. Doskonale sobie radzą w naszych warunkach, nie ma z nimi problemu zimą, rosną i jako rabatowe i pnące. Proponuję też poszperać w Rosa Ćwik - mają róże Kordesa, dobre są też róże Meillanda, często są w marketach typu - dom i ogród.
Nie podaje listy róż bo nie wiem jakie poszukujesz, czy preferujesz jakiś konkretny kolor albo lubisz pachnące, na naszych stronach często rozmawiamy o danej odmianie i można sobie wyrobić opinię, nie pomożemy tylko w chorobach bo jeśli u jednej osoby ta sama róża jest zdrowa to w innym ogrodzie może chorować. Co do katalogów - to czasem w katalogach zdjęcia róż są retuszowane, lepiej poszukać konkretnej róży na zdjęciu na forum niż później się zdziwić jak zakwitnie.
Jeśli będziesz miał konkretne pytanie to spróbuje odpowiedzieć.
Na dziś dzień kwitną mi dwie pnące:
Nie podaje listy róż bo nie wiem jakie poszukujesz, czy preferujesz jakiś konkretny kolor albo lubisz pachnące, na naszych stronach często rozmawiamy o danej odmianie i można sobie wyrobić opinię, nie pomożemy tylko w chorobach bo jeśli u jednej osoby ta sama róża jest zdrowa to w innym ogrodzie może chorować. Co do katalogów - to czasem w katalogach zdjęcia róż są retuszowane, lepiej poszukać konkretnej róży na zdjęciu na forum niż później się zdziwić jak zakwitnie.
Jeśli będziesz miał konkretne pytanie to spróbuje odpowiedzieć.
Na dziś dzień kwitną mi dwie pnące:
- Milosz-s
- 200p
- Od: 29 maja 2007, o 16:27
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Gosiu
Dziękuję za cenne uwagi
Wysłałem prośbę do Rosarium o przesłanie nowej oferty jesień 2009
Rosa Ćwik - Chludowo - to odemnie rzut beretem. Pojadę tam
W Niedzielę poszperam na ich stronach internetowych.
No i pozostaje Kostrzyn Wielkopolski
Jest gdzie wybierać
Jeżeli pozwolisz to kiedy stworzę już swoją listę poproszę Ciebie o opinię
Pozdrawiam serdecznie - Miłosz
Dziękuję za cenne uwagi
Wysłałem prośbę do Rosarium o przesłanie nowej oferty jesień 2009
Rosa Ćwik - Chludowo - to odemnie rzut beretem. Pojadę tam
W Niedzielę poszperam na ich stronach internetowych.
No i pozostaje Kostrzyn Wielkopolski
Jest gdzie wybierać
Jeżeli pozwolisz to kiedy stworzę już swoją listę poproszę Ciebie o opinię
Pozdrawiam serdecznie - Miłosz
Cieplutkie, słoneczne, już wiosenne, pozdrowionka z Jelonka - MIŁOSZ