Warzywa mało znane w kuchni

Jak zachować doskonałe zdrowie, kondycję i urodę? Porady, zdrowa żywność, najlepsze przepisy.
dorkasz1
500p
500p
Posty: 504
Od: 30 sty 2007, o 13:07
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Lokalizacja: Miłoszyce
Kontakt:

Re: Warzywa mało znane w kuchni

Post »

Ja najczęściej używam z pestek winogron. Tego lidlowego. Czasem bywa na promocjach. Poza tym, używam słonecznikowego i rzepakowego lidlowego z pierwszego tłoczenia.
anulab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Posty: 8521
Od: 22 lut 2011, o 18:41
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Lokalizacja: województwo mazowieckie

Re: Warzywa mało znane w kuchni

Post »

Wczoraj kupiłam do śledzia olej rzepakowy tłoczony na zimno , chociaż miałam
wątpliwości , ale pewnie idealnego wyboru nie ma . Ja takiego nie znam .
Moim tegorocznym odkryciem są winogrona jako owoce w syropie . To nawet nie syrop
tylko lekko posłodzona woda , dodałam też witaminę c . To jest pyszne , moim zdaniem taki
przetwór można wykorzystać na różne sposoby . Żałuię , że zrobiłam tak mało . ;:174
Awatar użytkownika
eukomis
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Posty: 4134
Od: 13 sty 2008, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Lokalizacja: Wodzisław Śląski

Re: Warzywa mało znane w kuchni

Post »

Witam Mam yakon bulwki od zeszłego roku tak rośnie.Yakon jest bardzo zdrowy dla osób borykających się z cukrzycą. bardzo zdrowe są suszone liście zaparzać jako herbatkę, mój jest oskubany z liści bo je suszę na herbatkę Bulwy są jadalne na surowo
Obrazek
pozdrawiam Halina

*spis wątków
ODPOWIEDZ

Wróć do „Bądźmy ZDROWI i piękni... jak nasz ogród”