Jak wstawić zdjęcia z Google+ aby były widoczne dla wszystkich?
- vivien333
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 paź 2015, o 12:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: (2)Jak wstawić zdjęcia z Google+ aby były widoczne dla wszystkich?
No wiem, już wróciłam do Garnka. Jednak dość kłopotliwe jest to ciągłe ściąganie zdjęć i przesyłanie ich do hostingu. Wolałam bezpośrednio z chmury umieszczać je na forum.
Mam nadzieję, że pojawi się jakaś możliwość umieszczania bezpośrednio z Google zdjęcia.
Mam nadzieję, że pojawi się jakaś możliwość umieszczania bezpośrednio z Google zdjęcia.
Pozdrawiam,Vivien333
- Anna N
- -Moderator Forum-.
- Od: 30 cze 2011, o 00:49
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wiadomo z "chmury" można z każdego miejsca i prawie z każdego sprzętu.
Jak ktoś jest stacjonarny to mu to nie przeszkadza bo dane może mieć na kompie.
Ale teraz coraz więcej mobilnych urządzeń i często korzystamy nie tylko z jednego komputera.
Miejmy nadzieję, że ktoś pomyśli o takich potrzebach internautów.
Jak ktoś jest stacjonarny to mu to nie przeszkadza bo dane może mieć na kompie.
Ale teraz coraz więcej mobilnych urządzeń i często korzystamy nie tylko z jednego komputera.
Miejmy nadzieję, że ktoś pomyśli o takich potrzebach internautów.
Pozdrawiam Anna
- vivien333
Chyba udaje mi się dodać zdjęcia ze swojego konta Google.
Zdjęcia, które chcę pokazać na forum dodaję do albumu udostępnionego (pisze, że każda osoba mająca link może zdjęcia zobaczyć). Wchodzę w ten album, klikam na właściwą fotkę i klikam na "otwórz grafikę w nowym oknie". W tym nowo otwartym oknie klikam PPM na fotkę i na "kopiuj adres grafiki"- link jest nadal koszmarnie długi i nie widzę tam żadnego jpg, png, ani nic takiego, za to jest rozmiar obrazka (w i h), które zmieniam do pożądanych rozmiarów- tak, jak radziłyście w poprzednich wpisach. Pobrany link wklejam między znaczniki
Zdjęcia, które chcę pokazać na forum dodaję do albumu udostępnionego (pisze, że każda osoba mająca link może zdjęcia zobaczyć). Wchodzę w ten album, klikam na właściwą fotkę i klikam na "otwórz grafikę w nowym oknie". W tym nowo otwartym oknie klikam PPM na fotkę i na "kopiuj adres grafiki"- link jest nadal koszmarnie długi i nie widzę tam żadnego jpg, png, ani nic takiego, za to jest rozmiar obrazka (w i h), które zmieniam do pożądanych rozmiarów- tak, jak radziłyście w poprzednich wpisach. Pobrany link wklejam między znaczniki
Pozdrawiam,Vivien333
-
- 100p
- Od: 11 mar 2013, o 15:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dokładnie taką samą metodą się posługiwałem dotychczas.vivien333 pisze: "kopiuj adres grafiki"- link jest nadal koszmarnie długi i nie widzę tam żadnego jpg, png, ani nic takiego, za to jest rozmiar obrazka (w i h),
Jedyną przeszkodą która mnie zniechęca to jest fakt, że gdzieś w tym długim adresie może być umieszczony kod, który pozwala na obejrzenie innych twych albumów. (nawet tych nieudostępnionych)
W każdym razie tak było przy albumach na picassa
IMHO to skandal, że w dobie smartfonów z systemem od Googla, trzeba wyprawiać takie "hocki-klocki" by dostać adres fotki do umieszczenia na forum.
Już w albumach Picassa była taka możliwość. Ba! Nawet można było wybrać jeden z kilku rozmiarów zdjęcia.
- vivien333
Re: Jak wstawić zdjęcia z Google+ aby były widoczne dla wszystkich?
Oni tam w googlu mają jakieś forum. Może by im napisać co o tym myślimy?
Tylko... ja angielskiego ani trochę. Ruskiego mnie w szkole uczyli

Tylko... ja angielskiego ani trochę. Ruskiego mnie w szkole uczyli

Pozdrawiam,Vivien333