Napisz coś więcej o tej chorobie powojników włoskich. Co rozumiesz pod określeniem - "lecą" ? Przyznam, że nie zdarzyło mi się, żeby viticella zapadł na tzw. uwiąd. Masz może jakieś fotki obrazujące wygląd tych chorych powojników?izaziem pisze:Ja w te włoskie też już nie wieżę Na początek kupowałam same włoskie i też lecą... I jak mówicie w opryski też nie ma co wierzyć!?
Clemoholizm - mania zbierania, co kupiła(e)m nowego cz.1
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 kwie 2006, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Clemoholizm.....
- aneczka1979
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Re: Jakie polecacie odmiany clematisów?
- asta6265
- Od: 8 sty 2012, o 12:01
Piękne zakupy Dobrze widzę Maidwell Hall?
Też czekam, aż zakwitnie - ładnie przezimował.
Aniu jakie odmiany kupiłaś?
Też czekam, aż zakwitnie - ładnie przezimował.
Aniu jakie odmiany kupiłaś?
Mój kawałek świata
Pozdrawiam Anka
Pozdrawiam Anka
- apus
- Od: 26 kwie 2007, o 21:57
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu, zakupy rewelacja!!!
A mogłabyś przybliżyć mi co kupiłaś?
Szczególnie mnie ciekawi ten drugi i trzeci od lewej (na pierwszym zdjęciu... coś mi po głowie chodzą niebieskie clematisy).
A mogłabyś przybliżyć mi co kupiłaś?
Szczególnie mnie ciekawi ten drugi i trzeci od lewej (na pierwszym zdjęciu... coś mi po głowie chodzą niebieskie clematisy).
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
- asta6265
- Od: 8 sty 2012, o 12:01
Basiu, jak chcesz niebieskiego to polecam Meidwell Hall. Widzę, że Anka też go kupiła. Jest piękny, bezobsługowy, nie choruje i bezproblemowy, jeden z moich ulubionych.apus pisze: Szczególnie mnie ciekawi ten drugi i trzeci od lewej (na pierwszym zdjęciu... coś mi po głowie chodzą niebieskie clematisy).
Ten trzeci na zdjęciu wygląda mi na Betty Corning, ale niech Anka się wypowie.
Mój Meidwell Hall :
URL=http://www.fotosik.pl/zdjecie/2fd91256af02819a][/URL]
Mój kawałek świata
Pozdrawiam Anka
Pozdrawiam Anka
- apus
Re: Clemoholizm..... mania zbierania,co kupiła(e)m nowego
Śliczności! Muszę poprzeglądać oferty i chyba zamówię.
Pozdrawiam, Basia.
- zara
- 500p
- Od: 6 maja 2015, o 12:06
- aneczka1979
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Hej.
Basiu -apus od lewej, drugi to Semu a trzeci to Betty Corning. Semu to nowość, ale właśnie pojechał do mojej szwagierki, a ja sobie zostawiłam kolejnego Dark Eyes. Oba są fantastyczne. Zamiana ta wynikła tylko i wyłącznie z wysokości, jakie osiągają. Dark Eyes jest niższy niż Semu i będzie bardziej pasował na balkon.
A w tej paczce siedziały dla mnie:
Pink Swing PBR,
Maidwell Hall,
Clematis Bagatelle ('Dorothy Walton'),
Betty Corning (kolejny, już trzeci),
Clematis recta - powojnik prosty,
Romantika,
Dark Eyes (już drugi),
Basiu, jeśli chodzą za Tobą niebieskie clematisy, to z czystym sumieniem mogę polecić Ci: Prince Charles, Emilia Plater, Mrs President, Minister. I z bylinowych Ryuan (prawie granatowy), Arabella, Cassandra, Juuli, Sizaia Ptitsa. Wszystkie je mam i jestem bardzo zadowolona. W zeszłym roku miałam fazę na niebieskości i fiolety. I jak widać po paczce nadal mi nie przeszło.
Asta - Ania, no właśnie najbardziej cieszą mnie dwa pierwsze z listy. Clematisy Pink Swing PBR, Maidwell Hall z grupy Atragene będą miały swój debiut u mnie. Do tej pory jakoś nie nie trafił do mnie żaden z tej grupy. Maidwell ma już nawet pączki. Jeśli w rzeczywistości ma on tak piękny kolor, jak na zdjęciach w necie, to będę wniebowzięta.
Pink Swing z kolei pokusił mnie opisem wyjątkowo dużych kwiatów i zapachem. Kolorem też mi jak najbardziej odpowiada.
Zastanawiam się też, czy Bagatelle rzeczywiście tak ładnie się wybarwia, jak na zdjęciach? Czy są może one "podrasowane"? No nic... niedługo się przekonam.
Basiu -apus od lewej, drugi to Semu a trzeci to Betty Corning. Semu to nowość, ale właśnie pojechał do mojej szwagierki, a ja sobie zostawiłam kolejnego Dark Eyes. Oba są fantastyczne. Zamiana ta wynikła tylko i wyłącznie z wysokości, jakie osiągają. Dark Eyes jest niższy niż Semu i będzie bardziej pasował na balkon.
A w tej paczce siedziały dla mnie:
Pink Swing PBR,
Maidwell Hall,
Clematis Bagatelle ('Dorothy Walton'),
Betty Corning (kolejny, już trzeci),
Clematis recta - powojnik prosty,
Romantika,
Dark Eyes (już drugi),
Basiu, jeśli chodzą za Tobą niebieskie clematisy, to z czystym sumieniem mogę polecić Ci: Prince Charles, Emilia Plater, Mrs President, Minister. I z bylinowych Ryuan (prawie granatowy), Arabella, Cassandra, Juuli, Sizaia Ptitsa. Wszystkie je mam i jestem bardzo zadowolona. W zeszłym roku miałam fazę na niebieskości i fiolety. I jak widać po paczce nadal mi nie przeszło.
Asta - Ania, no właśnie najbardziej cieszą mnie dwa pierwsze z listy. Clematisy Pink Swing PBR, Maidwell Hall z grupy Atragene będą miały swój debiut u mnie. Do tej pory jakoś nie nie trafił do mnie żaden z tej grupy. Maidwell ma już nawet pączki. Jeśli w rzeczywistości ma on tak piękny kolor, jak na zdjęciach w necie, to będę wniebowzięta.
Pink Swing z kolei pokusił mnie opisem wyjątkowo dużych kwiatów i zapachem. Kolorem też mi jak najbardziej odpowiada.
Zastanawiam się też, czy Bagatelle rzeczywiście tak ładnie się wybarwia, jak na zdjęciach? Czy są może one "podrasowane"? No nic... niedługo się przekonam.
- apus
Aniu, cudowne są!
Po świętach muszę jeszcze raz poprzeglądać oferty sklepów. Myślałam też o powojniku Solina.
Oprócz niebieskich zaczynają mi się jeszcze białe clematisowe myśli.
Taką mam wizję kompozycji do róż. Białe do ciemno różowych (Laguna), niebieskie do porcelanowych (New Dawn).
A może bordowe do porcelanowych? A niebieskie do pomarańczowych róż? Oszaleję...
Bardzo, ale to bardzo podoba mi się kupiony przez Zarę Marie Skłodowska-Curie.
Zresztą już zaczynają mi się wszystkie podobać i mam młyn w mózgu
Po świętach muszę jeszcze raz poprzeglądać oferty sklepów. Myślałam też o powojniku Solina.
Oprócz niebieskich zaczynają mi się jeszcze białe clematisowe myśli.
Taką mam wizję kompozycji do róż. Białe do ciemno różowych (Laguna), niebieskie do porcelanowych (New Dawn).
A może bordowe do porcelanowych? A niebieskie do pomarańczowych róż? Oszaleję...
Bardzo, ale to bardzo podoba mi się kupiony przez Zarę Marie Skłodowska-Curie.
Zresztą już zaczynają mi się wszystkie podobać i mam młyn w mózgu
Pozdrawiam, Basia.
- Dziunia87
- Od: 8 sty 2013, o 09:02
Śliczności
Widzę już zakupowe szaleństwo.
A kiedy chciejstwa trafią do ogrodu? Kiedy można je wkopywać? W maju? Gdzie będą i w jakich warunkach przetrzymywane do tego czasu?
Widzę już zakupowe szaleństwo.
A kiedy chciejstwa trafią do ogrodu? Kiedy można je wkopywać? W maju? Gdzie będą i w jakich warunkach przetrzymywane do tego czasu?
- apus
Kochani kupiłam dzisiaj na straganach dwa powojniki - Multi Blue i drugi o nazwie Beskidzki Anioł, którego wzięłam, bo zakręciłam się z nazwą, miałam kupić Błękitnego Anioła.
Zresztą na tabliczce znamionowej zdjęcie kwiatów podobne do B.A., może ciut pełniejsze.
Przeglądam teraz w goglownicy i okazuje się, że nie ma Beskidzkiego Anioła, czy to jakiś "myk"?
Mój Aniołek ma już pączki, czy przetrzymać go jeszcze w donicy, czy można sadzić?
Zresztą na tabliczce znamionowej zdjęcie kwiatów podobne do B.A., może ciut pełniejsze.
Przeglądam teraz w goglownicy i okazuje się, że nie ma Beskidzkiego Anioła, czy to jakiś "myk"?
Mój Aniołek ma już pączki, czy przetrzymać go jeszcze w donicy, czy można sadzić?
Pozdrawiam, Basia.
-
- Od: 28 kwie 2006, o 09:18
Przyznam się, że też pierwszy raz słyszę o tej odmianie, są zdjęcia kwiatów tej odmiany na stronie p. Tomszaka, ale tylko u niego.
- apus
Też je tylko tam wypatrzyłam, więc może ta nazwa, to jakaś fantazja producenta?
Liczę, że to Błękitny Anioł...
A przed chwilką dokupiłam 4 clematisy: Dzieci Warszawy, Proteus, Miss Bateman, Lasurstern.
Liczę, że to Błękitny Anioł...
A przed chwilką dokupiłam 4 clematisy: Dzieci Warszawy, Proteus, Miss Bateman, Lasurstern.
Pozdrawiam, Basia.