Roślinki Ani cz. 8
Re: Roślinki Ani cz. 8
Bardzo ładnie:) Najbardziej spodobało mi się s. angustatum variegata- zapisz mnie na sadzonkę jak ci się rozrośnie
- mrinwestor
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 24 mar 2011, o 19:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Goeldii mam małe a podobne do Hastatum variegata (bo tego nie) mam Imbe white variegata.
Philodendron Green and Gold, takiego kiedyś zamówiłam dużego i ...nie dotarł, bo podobno posypał liścmi.
Śliczny jest
Philodendron Green and Gold, takiego kiedyś zamówiłam dużego i ...nie dotarł, bo podobno posypał liścmi.
Śliczny jest
- hen_s
- Od: 16 paź 2010, o 15:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jest tu na co popatrzeć - kolory liści i ich kształty urzekające!
- Paulinaaa
- 1000p
- Od: 9 sty 2013, o 15:35
Wszystkie śliczne
A jakie piękne listki ma Panda
A jakie piękne listki ma Panda
- Andziax007
- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Kontakt:
Kochani odkąd przestawiłam większość roślin na parapet o wiele lepiej się wybarwiają
Wcześniej stały na kwietnikach zaraz przed oknami i tak słabo rosły a teraz sami widzicie - najbardziej to Pink Flecked mnie zaskoczył z tym nowym listkiem
Jasiu Imbe white variegata mam od niedawna u mnie gości i już nawet ma pierwszego listka za sobą
Zastanawiam się nad cięciem Green and Gold ale jakoś jeszcze nie nabrałam odwagi by go ciachnąć
Wcześniej stały na kwietnikach zaraz przed oknami i tak słabo rosły a teraz sami widzicie - najbardziej to Pink Flecked mnie zaskoczył z tym nowym listkiem
Jasiu Imbe white variegata mam od niedawna u mnie gości i już nawet ma pierwszego listka za sobą
Zastanawiam się nad cięciem Green and Gold ale jakoś jeszcze nie nabrałam odwagi by go ciachnąć
- mrinwestor
- Od: 24 mar 2011, o 19:21
Ja to też zaobserwowałam u obrazkowatych......doświetlenie światłem naturalnym i wcale nie małym...większe liście i wybarwienie lepsze
Doświetlam sztucznie część roślin, ale tam nie jest tak spektakularnie jak na parapetach, więc brawo parapety, przynajmniej u obrazków
Doświetlam sztucznie część roślin, ale tam nie jest tak spektakularnie jak na parapetach, więc brawo parapety, przynajmniej u obrazków
- brombiel
- Od: 22 cze 2014, o 13:35
Pink Flecked jest zabójczy
- Andziax007
- Kontakt:
Jasiu ja miałam zamiar doświetlać rośliny zimą i już nawet wszystko zakupiłam ale nie ma mi kto to zamontować i na tym się doświetlanie skończyło....
Agnieszko o tak ten listek robi wrażenie...idzie następny aż jestem ciekawa czy też będzie taki urodziwy
Agnieszko o tak ten listek robi wrażenie...idzie następny aż jestem ciekawa czy też będzie taki urodziwy
- Malachitek
- 1000p
- Od: 13 kwie 2013, o 01:59
U ciebie jak zawsze jest czym oczy nacieszyć - tym razem mnie najbardziej przyciągnął Golden Veination, piękne te liście, niemal jak sztuczne
- Arkadius121
- Od: 30 kwie 2011, o 13:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj
Widzę co prawda zaledwie cztery zdjęcia z bardzo ciekawej sesji syngonium bo będąc jeszcze na wakacyjnych rozjazdach pracuję na radiowym necie ale obejrzane okazy niezwykle ciekawe kształtem i ubarwieniem Pozostałe z pewnością równie ciekawe i ładnie się prezentujące
Pozdrawiam.
Widzę co prawda zaledwie cztery zdjęcia z bardzo ciekawej sesji syngonium bo będąc jeszcze na wakacyjnych rozjazdach pracuję na radiowym necie ale obejrzane okazy niezwykle ciekawe kształtem i ubarwieniem Pozostałe z pewnością równie ciekawe i ładnie się prezentujące
Pozdrawiam.
- Andziax007
- Kontakt:
Kochani dziękuję za tyle miłych słów
Ostatnio rzadziej bywam na forum bo czasu mi brakuje....praca i do tego jeszcze remont kuchni ale już niedługo się to zmieni
Zielone poszły teraz na drugi plan i chyba wyszło im to na dobre...rosną nie kapryszą....nowości też się ładnie aklimatyzują
Żeby nie było to tak na zachętę parę fotek
Phil. Florida Beauty variegata
Phil. Hastatum variegata
Świeżak phil. Polipodioides
Ostatnio rzadziej bywam na forum bo czasu mi brakuje....praca i do tego jeszcze remont kuchni ale już niedługo się to zmieni
Zielone poszły teraz na drugi plan i chyba wyszło im to na dobre...rosną nie kapryszą....nowości też się ładnie aklimatyzują
Żeby nie było to tak na zachętę parę fotek
Phil. Florida Beauty variegata
Phil. Hastatum variegata
Świeżak phil. Polipodioides
- Edyta 74
- Od: 6 sty 2009, o 16:58
Aniu, u Ciebie jak zwykle same rarytaski
Pięknie Ci rosną i ślicznie się wybarwiają .
A jakie liście puszcza Twój Ilselmanii? Pamiętam ,że miałaś go ściąć. Mój wciąż zielony, nawet
po ścięciu puszcza zielone liście .
Pięknie Ci rosną i ślicznie się wybarwiają .
A jakie liście puszcza Twój Ilselmanii? Pamiętam ,że miałaś go ściąć. Mój wciąż zielony, nawet
po ścięciu puszcza zielone liście .