Moja mała "dżungla" - part V
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 cze 2010, o 11:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moja mała "dżungla" - part V
Aga jakie zimno Moje termometry oszalały, tylko patrzyłam, czy wystarczy podziałki.
Dzisiaj nareszcie chwila oddechu, bo słyszałam, że nadchodzi kolejna fala upałów.
Znowu będę czuć się, jak kurczak w piekarniku
Zazdroszczę kwitnienia kaktusa, bo moje mimo moich wysiłków
Dzisiaj nareszcie chwila oddechu, bo słyszałam, że nadchodzi kolejna fala upałów.
Znowu będę czuć się, jak kurczak w piekarniku
Zazdroszczę kwitnienia kaktusa, bo moje mimo moich wysiłków
- elcia1974
- Od: 23 lip 2009, o 18:25
Kwiatuszek echinopsisa mimo, że już "zmęczony" to śliczny
U mnie dzisiaj też lekki oddech od upałów Wczoraj wieczorem i w nocy była burza taka, że oj
Waliły pioruny ile wlazło i jak popadło a deszcz to nie był deszcz ale ściana z wody
A dzisiaj znów szaleje, ale na szczęście są też chmury i wiaterek i "tylko" 25 w cieniu
A w niedzielę to była po prostu masakra. Cały dzień przesiedzieliśmy nad i w basenie
W cieniu było 36 st C.
A teraz na niedzielę u nas zapowiadają znów 34 st C. Strach się bac
Oj przydałyby mi się Twoje "chłody" Aguś. Choc na chwilę.
U mnie dzisiaj też lekki oddech od upałów Wczoraj wieczorem i w nocy była burza taka, że oj
Waliły pioruny ile wlazło i jak popadło a deszcz to nie był deszcz ale ściana z wody
A dzisiaj znów szaleje, ale na szczęście są też chmury i wiaterek i "tylko" 25 w cieniu
A w niedzielę to była po prostu masakra. Cały dzień przesiedzieliśmy nad i w basenie
W cieniu było 36 st C.
A teraz na niedzielę u nas zapowiadają znów 34 st C. Strach się bac
Oj przydałyby mi się Twoje "chłody" Aguś. Choc na chwilę.
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
- Wiktoria_W
- Od: 21 sty 2011, o 03:14
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Bardzo mi się spodobał kwiatek kaktusa . Żeby mój tak zechciał zakwitnąć, to byłabym niezmiernie szczęśliwa. Nigdy nie doczekałam się czegoś tak niesamowitego, ani na kaktusie "rodzinnym", ani na żadnym obecnym. Gratuluję .
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Mniodkowa...hibiskusy Cię uwielbiaj, nie to co mnie. Próbuję kolejny rok z dwiema sztukami - może wreszcie się uda zobaczyć jakiś kwiatek na nich
Brawa dla kaktusika
Brawa dla kaktusika
- mniodkowa
- Od: 14 maja 2009, o 15:03
- Kontakt:
Justynka - nie wszystkie mnie uwielbiają nowe szczepki nie zawsze chcą współpracować no, ale trzeba próbować, bo takie piękności potem pokazują
A czemu? Tak prawdę mówiąc, to ja nie wierzyłam, że na tym dużym doczekam się kiedykolwiek, pomimo iż u teściowej kwitł latami A tu proszę, będzie już drugi kwiatek Niech no tylko spróbuje zakwitnąć dziś jak jestem w pracy, a nie jutro, to ja go chyba...
Te moje "chłody" to wczoraj 34* w pracy z popsutą klimatyzacją i brakiem okien było.. "przednio" a w domu po kąpieli i pod wiatrakiem też leżałam na pół żywa Ale za to dziś... pada i czuć chłodek, taki prawdziwy nawet nie zasypiam na klawiaturze
Ja tam nie wiem jak czuje się kurczak w piekarniku, ale podobnie wyglądam - zarumieniona elegancko
Jak wspomniałam wcześniej, o ile kaktus nie wywinie mi numeru i sobie zakwitnie dziś kiedy ja oczywiście w pracy to pokażę jutro kolejnego, mam nadzieję, ładniejszego kwiatka, obfoconego "w czas" A teraz, żeby mój wątek nie był tylko pisany to pochwalę się kwiatkami od M Z Tesco i bez okazji ale piękne jak nie wiem
Prawda?
Wiktoria_W pisze:Nigdy nie doczekałam się czegoś tak niesamowitego, ani na kaktusie "rodzinnym", ani na żadnym obecnym
A czemu? Tak prawdę mówiąc, to ja nie wierzyłam, że na tym dużym doczekam się kiedykolwiek, pomimo iż u teściowej kwitł latami A tu proszę, będzie już drugi kwiatek Niech no tylko spróbuje zakwitnąć dziś jak jestem w pracy, a nie jutro, to ja go chyba...
elcia1974 pisze:Oj przydałyby mi się Twoje "chłody" Aguś.
Te moje "chłody" to wczoraj 34* w pracy z popsutą klimatyzacją i brakiem okien było.. "przednio" a w domu po kąpieli i pod wiatrakiem też leżałam na pół żywa Ale za to dziś... pada i czuć chłodek, taki prawdziwy nawet nie zasypiam na klawiaturze
heliofitka pisze:Znowu będę czuć się, jak kurczak w piekarniku
Ja tam nie wiem jak czuje się kurczak w piekarniku, ale podobnie wyglądam - zarumieniona elegancko
Jak wspomniałam wcześniej, o ile kaktus nie wywinie mi numeru i sobie zakwitnie dziś kiedy ja oczywiście w pracy to pokażę jutro kolejnego, mam nadzieję, ładniejszego kwiatka, obfoconego "w czas" A teraz, żeby mój wątek nie był tylko pisany to pochwalę się kwiatkami od M Z Tesco i bez okazji ale piękne jak nie wiem
Prawda?
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
- agucha432
- 500p
- Od: 3 lis 2011, o 10:10
Aga kurcze pędzisz tak do przodu ze znowu cię zgubiłam ale juz się wpisuję
Moje doniczkowe Moje storczyki
Sprzedam-wymienię http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=67556" onclick="window.open(this.href);return false;
Robótki Aguchy http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=63&t=71851" onclick="window.open(this.href);return false;
Sprzedam-wymienię http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=67556" onclick="window.open(this.href);return false;
Robótki Aguchy http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=63&t=71851" onclick="window.open(this.href);return false;
- hen_s
- Od: 16 paź 2010, o 15:24
Bez okazji...
Piękne.
Czekam jednak na konkrety czyli fotki Twoich domowych ulubieńców a najlepiej wspomnianego wyżej kaktusa.
Piękne.
Czekam jednak na konkrety czyli fotki Twoich domowych ulubieńców a najlepiej wspomnianego wyżej kaktusa.
- kociara
- Od: 10 mar 2011, o 21:37
To podobnie jak ja. Nie nadążam z różnych przyczyn, trochę niezależnychpędzisz tak do przodu ze znowu cię zgubiłam
a trochę jednak tak.
Dobrze, że czasami Twój M ma takie momenty "bez okazji" - to nadzwyczaj miłe.
Kaktusik wdzięcznie się prezentuje - dobrz, że miał darowane lepsze życie
i chciał to kwiatem okazać.
Hibiskus........ nie mam słów.
-- 10 sie 2013, o 17:05 --
To podobnie jak ja. Nie nadążam z różnych przyczyn, trochę niezależnychpędzisz tak do przodu ze znowu cię zgubiłam
a trochę jednak tak.
Dobrze, że czasami Twój M ma takie momenty "bez okazji" - to nadzwyczaj miłe.
Kaktusik wdzięcznie się prezentuje - dobrz, że miał darowane lepsze życie
i chciał to kwiatem okazać.
Hibiskus........ nie mam słów.
Rośliny Krystyny
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=70028 Rośliny Krystyny cz.3
Zapraszam - Krystyna
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=70028 Rośliny Krystyny cz.3
Zapraszam - Krystyna
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Jednak róża to róża - królowa kwiatów
- mniodkowa
- Od: 14 maja 2009, o 15:03
- Kontakt:
Witajcie
Dziękuję za odwiedziny
Dziś widoki dla tych, co czekali na kwiat kaktusa razem ze mną
Tym razem zlitował się i poczekał aż wrócę z pracy M upierał się, że zakwitnie w weekend, a ja uparcie "zobaczysz, że rozwinie się w piątek w nocy, kiedy ja akurat będę spać w najlepsze i znów z fotek nici"... I miałam rację, pierwsze zdjęcie było robione o 22, potem M-ek dostał wytyczne ustawienia przypominajki i podczas siedzenia nocą na lapku obfocić kaktusa I wierzcie lub nie, ale fotki są jego roboty
Nie było upalnie więc kwiat wytrwał spokojnie do sobotniego popołudnia
Dziś znalazłam też inne kwitnienia na parapecie, ale nie będę zakłócać sesji kaktusa
Dziękuję za odwiedziny
Dziś widoki dla tych, co czekali na kwiat kaktusa razem ze mną
Tym razem zlitował się i poczekał aż wrócę z pracy M upierał się, że zakwitnie w weekend, a ja uparcie "zobaczysz, że rozwinie się w piątek w nocy, kiedy ja akurat będę spać w najlepsze i znów z fotek nici"... I miałam rację, pierwsze zdjęcie było robione o 22, potem M-ek dostał wytyczne ustawienia przypominajki i podczas siedzenia nocą na lapku obfocić kaktusa I wierzcie lub nie, ale fotki są jego roboty
Nie było upalnie więc kwiat wytrwał spokojnie do sobotniego popołudnia
Dziś znalazłam też inne kwitnienia na parapecie, ale nie będę zakłócać sesji kaktusa
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Śliczny kwiatuszek kaktusika..... nie mogę się doczekać kiedy mój zakwitnie.....jeszcze nie miał żadnego kwiatu. Ile Twój ma lat?
I po zdjęciu widać ,że nie stoi w oknie...... to chyba jest balkon......postawiłas go tam na sesję zdjęciową?
I po zdjęciu widać ,że nie stoi w oknie...... to chyba jest balkon......postawiłas go tam na sesję zdjęciową?
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=64054 Zapraszam serdecznie wszystkich.....
- hen_s
- Od: 16 paź 2010, o 15:24
Na taki widok u Ciebie warto było czekać długo i zaglądać tutaj regularnie.
Kwiat echinopsisa piękny!
Mam wrażenie, że gdyby roślina była wystawiona na pełne słońce całe lato i zimowana w chłodzie dała by kilkanaście kwiatów. Czyli... Warto się starać.
Kwiat echinopsisa piękny!
Mam wrażenie, że gdyby roślina była wystawiona na pełne słońce całe lato i zimowana w chłodzie dała by kilkanaście kwiatów. Czyli... Warto się starać.
-
- 500p
- Od: 10 mar 2011, o 16:51
Brawo dla M , jaki ładny kwiat , moje echinopsisy kwitną na raty, aż mi się znudziło je focić
Weź mu daj jakąś podpórkę bo się zaraz przewróci razem z doniczką
Weź mu daj jakąś podpórkę bo się zaraz przewróci razem z doniczką