Pomidorki koktajlowe - 6 cz.
Re: Pomidorki koktajlowe - 6 cz.
Nie podlewam niczym więcej, tylko wodą. W ziemi z Biedronki, w której posadziłam rozsadę, jest wystarczająca ilość składników odżywczych. Potem w gruncie ziemia nawieziona kurzeńcem.
- whitedame
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 lut 2012, o 16:22
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dylek wszystko zależy do jakiej ziemi wsadziłeś.
Generalnie pomidor sam Ci pokaże, że jest głodny.
Generalnie pomidor sam Ci pokaże, że jest głodny.
Beata
Umysł jest jak spadochron. Nie działa, jeśli nie jest otwarty Frank Zappa
Umysł jest jak spadochron. Nie działa, jeśli nie jest otwarty Frank Zappa
Seba na niektórych pomidorkach widać u Ciebie jaśniejszy paseczek wzdłuż nerwu liścienia. To normalne? Bo nie wiem czy się moimi maluchami martwić bardzo, tylko trochę czy w ogóle.
- seba1999
- Od: 16 sty 2014, o 20:10
Haniu są od kilu dni w kubeczkach. Ostatnio trochę je przesuszyłem
To od tego ten paseczek? Seba, ja się na pomidorach nie znam absolutnie, nie wiem co im dolega . Przesadzać moich jeszcze nie przesadzałam, niech najpierw mi po chociaż 1 parze liści puszczą.
Moja wiedza o pomidorach ogranicza się do wyrywania wilków i jedzenia dopiero tych czerwonych owoców, po zielonych może być mało fajnie
Moja wiedza o pomidorach ogranicza się do wyrywania wilków i jedzenia dopiero tych czerwonych owoców, po zielonych może być mało fajnie
- seba1999
- Od: 16 sty 2014, o 20:10
Haniu ja też bardzo mało o nich wiem
Ela zapewne będzie wiedziała, wiesz gdzie pytać
Ela zapewne będzie wiedziała, wiesz gdzie pytać
To jutro zapytam... teraz nie mogę - koloruję chaberki
- Ika2008
- Od: 24 maja 2013, o 08:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Seba, stoją jak żołnierzyki
Ja dziś przepikowałam Cytrynka i Brin De Muquet. I tylko tyle będzie w tym roku, jeśli chodzi o koktajlowe.
Ja dziś przepikowałam Cytrynka i Brin De Muquet. I tylko tyle będzie w tym roku, jeśli chodzi o koktajlowe.
Pozdrawiam, Marta.
- mamaAmelka
- 200p
- Od: 26 mar 2017, o 09:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Moje Tumbling Tomy w większości ładnie rosną Robi się im już ciasno, ale wciąż jest za zimno i muszę trzymać je w domu. Mam już duże doniczki (zdobyczne wiaderka z Biedronki po ciętych kwiatach) dla nich, ale nie mam tyle miejsca w domu.
Jeden jakiś mikrusek mi rośnie. Albo niezbyt mu się u mnie podoba albo w opakowaniu trafiło się nasionko innej odmiany.
Kilka szt mam na parapecie w werandzie, ale rosną wolniej, a jednemu uschły najstarsze liście. Pewnie go wcześniej zalałam, bo wierzchołek ma ładny.
Jeden jakiś mikrusek mi rośnie. Albo niezbyt mu się u mnie podoba albo w opakowaniu trafiło się nasionko innej odmiany.
Kilka szt mam na parapecie w werandzie, ale rosną wolniej, a jednemu uschły najstarsze liście. Pewnie go wcześniej zalałam, bo wierzchołek ma ładny.
- Halski
- 200p
- Od: 26 maja 2012, o 22:58
Witam.
Jak to w końcu jest z tymi koktajlówkami? Wczoraj na targu kupiłem Bajaja już z małymi pomidorkami. Krzak ma jakieś 30-40 cm wysokości i cztery rozgałęzienia, ale ma też sporo odrostów, które mogłyby posłużyć do rozsadzenia, jednak sprzedający stwierdził żeby nic nie obrywać. Niektóre z tych odrostów mają już pąki kwiatowe i za chwilę zrobi się busz.
Jak to w końcu jest z tymi koktajlówkami? Wczoraj na targu kupiłem Bajaja już z małymi pomidorkami. Krzak ma jakieś 30-40 cm wysokości i cztery rozgałęzienia, ale ma też sporo odrostów, które mogłyby posłużyć do rozsadzenia, jednak sprzedający stwierdził żeby nic nie obrywać. Niektóre z tych odrostów mają już pąki kwiatowe i za chwilę zrobi się busz.
Zapraszam do komentowania: Przydomowy sad
Możesz oderwać boczne pędy, nawet z kwiatami, i ukorzenić je, często tak robię.
- Halski
- 200p
- Od: 26 maja 2012, o 22:58
I ja tak zawsze robiłem, ale pomyślałem, że może Bajaj tego nie lubi.
Zapraszam do komentowania: Przydomowy sad