Lis jest problemem
Re: Lis jest problemem
Gacie też mogłyby być. Tyle że dziki boją się ludzi, więc ich zapach je odstraszał. Lis jak wiadomo, taki głupi nie jest i włazi między ludzi byle dostać się do łatwego żeru - wątpię by to pomogło. Kurnik trzeba na noc zamykać, a na lisa się zaczaić.
Pytanie - kto na ochotnika zechciałby się poświęcić (ewentualnie narazić członków rodziny i współlokatorów) by takie "tygodniowe onuce" przygotować do użytku na lisa
- NOWY 83
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 lis 2014, o 20:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Teraz modne zakupy przez internet .
Dokładnie. A ludzie mają różne fetysze i można kupić naprawdę obrzydliwe rzeczy.
- maryann
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 wrz 2007, o 14:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
A teraz dla odmiany pies(widziałem!) wykrada mi drób
Nie idzie, i to przez dzień, upilnować bestii. Czy podpowie mi ktoś jak- może jakiś odstraszacz ultradźwiękowy, może, na policję zgłosić- co zrobić żeby ptactwo czuło się bezpieczniej?
Nie idzie, i to przez dzień, upilnować bestii. Czy podpowie mi ktoś jak- może jakiś odstraszacz ultradźwiękowy, może, na policję zgłosić- co zrobić żeby ptactwo czuło się bezpieczniej?
Tyle z patrzenia na ładnego,
co ze słuchania mądrego.
(Badania przeprowadzone na Uniwersytecie w Oslo w 2015 roku wykazały, że mózg uwalnia dopaminę do naszego organizmu, kiedy patrzymy na coś przyjemnego)
co ze słuchania mądrego.
(Badania przeprowadzone na Uniwersytecie w Oslo w 2015 roku wykazały, że mózg uwalnia dopaminę do naszego organizmu, kiedy patrzymy na coś przyjemnego)
Sfotografować delikwenta, zlokalizować właściciela i zgłosić się po kasę za drób. Jak się nie da zlokalizować to zdjęcie wstawić na lokalnym spotted na fb i ktoś zapewne złoczyńcę rozpozna i wskaże właściciela.
-
- 50p
- Od: 9 mar 2021, o 11:54
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
jeżeli masz to ogrodzone a pies dostaje się np przez dziurę może warto położyć pastuch, parę impulsów i nawet najśmielszy pies odpuści a kury będą mieć spokój