Ogródek KaRo cz. 1
- lila31
- Moderator Forum.
- Od: 20 lip 2006, o 12:06
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Krysiu masz jeszcze co oglądać w ogrodzie, nie tylko szarości.
Te pyzy to chyba odgapię. U mnie drzewa trochę podrosły i widzę, że sikorki zaczynają się też pokazywać.
Czy ciemiernik na zdjęciu to ciemiernik biały, czy jakaś hybryda bo liście jakieś takie ciemniejsze niż u mojego, a może zdjęcie.
Jeszcze pytanie o krzew o czerwonych gałązkach. Czy to jest tak przycinany dereń ?
Te pyzy to chyba odgapię. U mnie drzewa trochę podrosły i widzę, że sikorki zaczynają się też pokazywać.
Czy ciemiernik na zdjęciu to ciemiernik biały, czy jakaś hybryda bo liście jakieś takie ciemniejsze niż u mojego, a może zdjęcie.
Jeszcze pytanie o krzew o czerwonych gałązkach. Czy to jest tak przycinany dereń ?
- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Kontakt:
Mój Helleborus niger (Ciemiernik biały) ,kwitnie ostatnio jak chce.Może dlatego,że był rozsadzony?Ale cieszę się z tego i często zaglądam do niego,żeby nacieszyć oczy jego kwiatami,które teraz jako starsze przebarwiają się na różowo.
Przycinany na owal krzew to Cornus alba 'Elegantissima' (Dereń biały) .
Przycinany na owal krzew to Cornus alba 'Elegantissima' (Dereń biały) .
- Karo
- -Administrator Forum-.
- Kontakt:
Pierwsze w tym roku oznaki zimnej nocy.
Teraz juz świeci słońce,jest pieknie.... rano o godz.7.00 było 0*C a o ok.godziny 8.00 tak wyglądały niektóre rośliny w ogrodzie....
1.Mahonia
2.Berberys
3.Róża
4.Nasienniki rudbeki
5.Dziurawiec
6.Bergenia sercolistna
7.Irga
8.Bluszcz
9.Bodziszek
10.Świerk
11.Kiścień i barwinek
12.Choina kanadyjska
13.Szałwia
14.Złocień
15.Perukowiec
Teraz juz świeci słońce,jest pieknie.... rano o godz.7.00 było 0*C a o ok.godziny 8.00 tak wyglądały niektóre rośliny w ogrodzie....
1.Mahonia
2.Berberys
3.Róża
4.Nasienniki rudbeki
5.Dziurawiec
6.Bergenia sercolistna
7.Irga
8.Bluszcz
9.Bodziszek
10.Świerk
11.Kiścień i barwinek
12.Choina kanadyjska
13.Szałwia
14.Złocień
15.Perukowiec
- Yaro32
- Przyjaciel Forum
- Od: 15 wrz 2006, o 23:07
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Szron pięknie pomalował roślinki. Na Mazurach już dawno mieliśmy pierwsze oznaki zimy.
Pozdrawiam - Jarek
Pozdrawiam - Jarek
Jakie to wspaniałe uczucie być ojcem i mieć wspaniałą rodzinę.
Działka Anety, Jarka i Igorka (Yaro32)
Działka Anety, Jarka i Igorka (Yaro32)
BUM! To upadła moja szczęka na glebę po obejrzeniu Twojego ogrodu... Mamo! Ja też chcę mieć tak piekne rośliny! I kogoś, kto umie o nie dbać, bo ja jestem jak słoń... A ten rojnik - bodaj - płytowy (?) czy jak tam - marzenie... Nie pozbywasz się jakichś rozsad? Biorę wszystko na swoją "dziedicę"
Pozdrawiam. Jacek.
-
- 1000p
- Od: 7 lip 2006, o 22:17
Krysiu, pięknie wyglądają Twoje rośliny w tej srebrnej szacie. U mnie niestety były już wcześniej przymrozki -5, -7 stopni. Na dzień dzisiejszy zielony i ze wszystkimi liśćmi stoi tylko, trzymetrowej wysokości, krzew róży parkowej. W zakamarkach kwitną samosiejki polnej stokrotki. Małżonka żartowała dziś, że jeszcze raz będę musiał kosić trawniczki, gdyż trawa ma już ponad 10 cm.
Pozdrowienia
Pozdrowienia
Mietek.
- Karo
- -Administrator Forum-.
- Kontakt:
U mnie właściwie jest jeszcze początek jesieni,ale było pięknie rano....
Niewykluczone Mietku,że jeszcze bedziemy musieli kosić trawę ,może Twoja Żona ma rację...
bo u mnie też jest wysoka.
Jakija- w którym poście mam szukaś rojnika,który się Tobie spodobał?Z jakiego dnia?
O sadzonkach możemy dyskutować wiosną dopiero.Teraz tylko oglądamy i notujemy co się nam u kogo podoba i może ewentualnie uda się wymienić wiosną...hihihi.
Niewykluczone Mietku,że jeszcze bedziemy musieli kosić trawę ,może Twoja Żona ma rację...
bo u mnie też jest wysoka.
Jakija- w którym poście mam szukaś rojnika,który się Tobie spodobał?Z jakiego dnia?
O sadzonkach możemy dyskutować wiosną dopiero.Teraz tylko oglądamy i notujemy co się nam u kogo podoba i może ewentualnie uda się wymienić wiosną...hihihi.