Ogródek KaRo cz.2
- gucia
- Przyjaciel Forum
- Od: 27 wrz 2007, o 18:27
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Krysiu, jestem pod wrażeniem Twoich agawek w gruncie! Moje podobnej wielkości schowałam do korytarza, bałam się ich zostawić. A czym je okryjesz jak będzie mróz? Skoro u Ciebie zimują, to może ja swoje też wystawię?
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Moje wątki
- tulipanka
- Przyjaciel Forum
- Od: 20 kwie 2007, o 12:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Krysiu
Już od jakiegoś czasu spaceruję po twoim ogrodzie, ale zawsze wymykałam się cichutko. Dziś przejrzałam już wszystko i postanowiłam coś napisać.
Tak jak zatytułowałaś swój wątek, ogród masz po prostu piękny!!! Brzmi to może banalnie i nie raz już to pewnie słyszałaś ale tak jest. Spędziłam u ciebie wiele godzin, notowałam nazwy ciekawych roślin. Pozapisywałam sobie też numery stron z ciekawymi aranżacjami, aby łatwiej było później szukać.
Tyle masz tych roślinek, że można dostać zawrotu głowy. Po wizycie u ciebie miewam problemy z zaśnięciem, bo długo mam jeszcze przed oczami te wspaniałe widoki.
Spacer po twoim ogrodzie jest też doskonałym lekarstwem na odstresowanie się - to czysta przyjemność.
Ostatnie zimowe zdjęcia też bardzo zaskakujące. Wierzyć się nie chce, że jeszcze tak może wyglądać ogród w naszym klimacie?
A to dla wspaniałej ogrodniczki
Już od jakiegoś czasu spaceruję po twoim ogrodzie, ale zawsze wymykałam się cichutko. Dziś przejrzałam już wszystko i postanowiłam coś napisać.
Tak jak zatytułowałaś swój wątek, ogród masz po prostu piękny!!! Brzmi to może banalnie i nie raz już to pewnie słyszałaś ale tak jest. Spędziłam u ciebie wiele godzin, notowałam nazwy ciekawych roślin. Pozapisywałam sobie też numery stron z ciekawymi aranżacjami, aby łatwiej było później szukać.
Tyle masz tych roślinek, że można dostać zawrotu głowy. Po wizycie u ciebie miewam problemy z zaśnięciem, bo długo mam jeszcze przed oczami te wspaniałe widoki.
Spacer po twoim ogrodzie jest też doskonałym lekarstwem na odstresowanie się - to czysta przyjemność.
Ostatnie zimowe zdjęcia też bardzo zaskakujące. Wierzyć się nie chce, że jeszcze tak może wyglądać ogród w naszym klimacie?
A to dla wspaniałej ogrodniczki
- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Kontakt:
Guciu nie wystawiaj swoich agaw do ogrodu!!!!
Witajcie dziewczyny!
Oczywiście agawy nie przetrwają zimy w ogrodzie .
Wiem to na pewno.
Owszem ,rosną na podwyższeniu w bardzo przepuszczalnej ziemi ,przetrwały już kilkudniowy mróz wyłącznie pod czapą śniegu,
co oczywiście jest dla mnie wielkim zaskoczeniem.Są w całkiem dobrej kondycji.
Będę więc kwiatuszku próbowała dalej ...czyli zabezpieczę je ,osłonię szybą i będę podglądać...
Jednak ogromna ilość wody w lisciach agawy nie pozwoli im przetrwać ...ale...
Fajnie by było ,gdyby przetrwały.
Witajcie dziewczyny!
Oczywiście agawy nie przetrwają zimy w ogrodzie .
Wiem to na pewno.
Owszem ,rosną na podwyższeniu w bardzo przepuszczalnej ziemi ,przetrwały już kilkudniowy mróz wyłącznie pod czapą śniegu,
co oczywiście jest dla mnie wielkim zaskoczeniem.Są w całkiem dobrej kondycji.
Będę więc kwiatuszku próbowała dalej ...czyli zabezpieczę je ,osłonię szybą i będę podglądać...
Jednak ogromna ilość wody w lisciach agawy nie pozwoli im przetrwać ...ale...
Fajnie by było ,gdyby przetrwały.
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Ryzykantka z Ciebie Karo. Ja bym się bała tak eksperymentować z agawą.Byłoby mi szkoda gdyby zginęła. Ja zrobiłam taki eksperyment z daturami, ale mam już młode, więc nie boję się straty starych.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- markussch01
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lis 2007, o 22:40
-
- 500p
- Od: 23 mar 2007, o 17:37