Pomidorki koktajlowe - 6 cz.
Re: Pomidorki koktajlowe - 5 cz.
Dorotas24
Kiedy siałaś? Dosyć duże już wyrosły.
Kiedy siałaś? Dosyć duże już wyrosły.
-
- 200p
- Od: 18 lut 2016, o 13:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Pomidorki koktajlowe - 6 cz.
Koktajlówki siałam w połowie lutego jako pierwsze.
Pozdrawiam
Dorota
Dorota
- ZielonaZabka
- 500p
- Od: 7 kwie 2016, o 20:01
Maskotka już wzeszła, a dziś wysiałam Azteki. Obie odmiany docelowo mają rosnąć w donicach na tarasie.
Dorotas24
No tak moje są 2 tygodnie później siane. I tak martwię się, że zabraknie mi miejsca na parapecie do maja
No tak moje są 2 tygodnie później siane. I tak martwię się, że zabraknie mi miejsca na parapecie do maja
- Mirek19
- 1000p
- Od: 20 maja 2016, o 13:20
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Sungold i Venus poszły do ziemi
Pozdrawiam, Mirek
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym, następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym, następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów.
Możliwe, żeby różne odmiany posiane w tym samym czasie, różnie kiełkowały? Winogoronek wystrzelił jako pierwszy na trzeci dzień, moje NN nieśmiało ruszają, Megagron baaardzo powoli, 2/5 nasion, za to Czerwony wiszący ani myśli kiełkować, a to już 2 tygodnie minęły...
@nanaska
U mnie w tej samej odmianie różnie kiełkowały. Czasem z tygodniowym opóźnieniem.
U mnie w tej samej odmianie różnie kiełkowały. Czasem z tygodniowym opóźnieniem.
- mamaAmelka
- 200p
- Od: 26 mar 2017, o 09:46
Witam
Jestem nowa na forum, które od kilku dni czytam namiętnie Po raz pierwszy wysiałam pomidory i m.in. zdecydowałam się na mieszankę Tumbling Tom. Mają już około dwa tygodnie i pierwsze liście właściwe. Będą w doniczkach na ogrodzie/tarasie.
Czytałam ten wątek i zastanawiam się czy nie zrobiłam tego trochę za wcześnie? Czy to ma tak duże znaczenie? W razie czego mogę doniczki z sadzonkami wstawić tymczasowo do tunelu foliowego, ale nie sądzę aby wszystkie mi się zmieściły (ok 30 szt).
Jestem nowa na forum, które od kilku dni czytam namiętnie Po raz pierwszy wysiałam pomidory i m.in. zdecydowałam się na mieszankę Tumbling Tom. Mają już około dwa tygodnie i pierwsze liście właściwe. Będą w doniczkach na ogrodzie/tarasie.
Czytałam ten wątek i zastanawiam się czy nie zrobiłam tego trochę za wcześnie? Czy to ma tak duże znaczenie? W razie czego mogę doniczki z sadzonkami wstawić tymczasowo do tunelu foliowego, ale nie sądzę aby wszystkie mi się zmieściły (ok 30 szt).
Kamień z serca, bo już myślałam, że coś skopałam, że jedne doniczki jak dzikie, a drugie ani myślą.Dylek pisze:@nanaska
-- 26 mar 2017, o 12:24 --
mamaAmelka, a gdzie ty je teraz trzymasz? Na zewnątrz za wcześnie, w nocy sa przymrozki. Ja wystawiam na zewnątrz dopiero po zimnej Zośce w maju, a i tak zalecają wystawiać na trochę i chować, by zahartować rośliny najpierw. Gwałtowne wystawienie kończy się parodniowym padnięciem roślin.
- mamaAmelka
- 200p
Niektórzy sieją w lutym już, moje posiane 2 tygodnie temu. Bez przesady w tymi datami. Tu chodziło chyba po te do gruntu, a nie doniczkowe.
- mamaAmelka
- 200p
Dziękuję za rozwianie moich wątpliwości
Wczoraj przesadzałam siewki do półlitrowych kubków i byłam zdziwiona jak pięknie już pachną
Wczoraj przesadzałam siewki do półlitrowych kubków i byłam zdziwiona jak pięknie już pachną
-
- 500p
- Od: 4 maja 2009, o 14:51
mamaAmelka, zazdroszczę werandy. Ja bym zlikwidowała firanki na czas robienia rozsad, bo te co stoją na środku mogą się powyciągać.
Dorota