Sezon 2007 i 2008
Dziękuję. To miał być Kardynał Wyszyński Przynajmniej taką miał etykietkę, gdy go kupowałem. Gdy zakwitł wiedziałem, że to raczej nie to, ale i tak jest ładny i podoba mi się Najważniejsze, że kwitnie bardzo długo czyli od czerwca aż do końca października. W zeszłym roku był już mrozek na dworze, a powojnik jeszcze miał pączki (które niestety nie zdążyły się rozwinąć).
- grazynarosa22
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 mar 2009, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Grażko!
Na pewno jest o doniczkach, tylko trzeba w zakładkach na stronie głownej poszperać albo w linkach do artykułów.
W donicach mozna z powodzeniem, jak najbardziej, tyle, ze powinny byc one duże. Minimum 10 litrów a generalnie im większa tym lepsza, bo większa ilość ziemi zapobiega przesuszaniu. Wyschnięte korzenie to śmierć dla clematisa.
I na zimę do pomieszczenia nie trzeba chować, pod warunkiem, że donicę sie odpowiednio osłoni. Ze względu na mniejsze prawdopodobieńswto przemarzania korzeni też im większa donica tym lepsza.
Pozdrowienia,
Na pewno jest o doniczkach, tylko trzeba w zakładkach na stronie głownej poszperać albo w linkach do artykułów.
W donicach mozna z powodzeniem, jak najbardziej, tyle, ze powinny byc one duże. Minimum 10 litrów a generalnie im większa tym lepsza, bo większa ilość ziemi zapobiega przesuszaniu. Wyschnięte korzenie to śmierć dla clematisa.
I na zimę do pomieszczenia nie trzeba chować, pod warunkiem, że donicę sie odpowiednio osłoni. Ze względu na mniejsze prawdopodobieńswto przemarzania korzeni też im większa donica tym lepsza.
Pozdrowienia,
Mysza
'Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to robi.' Albert Einstein
'Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to robi.' Albert Einstein
- grazynarosa22
- grazynarosa22
Poczytałam w różnych miejscach...i ktoś miał powojnika na orzechu-tyle że on był pościnany prawie....a jak to się ma do dużego drzewa orzecha??? mam takowego na ogrodzie i chętnie bym koło nie wsadziła powojnika...ale....chyba to się nie uda...za ciemno.i nie taka ziemia.Czy ktoś robił coś podobnego???