Pomidory - Dwarfy cz.2
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 lut 2011, o 18:41
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Pomidory - Dwarfy cz.2
Poprzednia część wątku jest tutaj
Uprawialiście dwarfa Electric Pink ? Jak wyczytałam rośnie niski , nie więcej niż 50-60cm.
Uprawialiście dwarfa Electric Pink ? Jak wyczytałam rośnie niski , nie więcej niż 50-60cm.
-
- Od: 10 mar 2017, o 22:27
Re: Pomidory - Dwarfy
2 sezony temu uprawiałem. Faktycznie nie przekracza tych 60cm.
Pakować nasiona?
Pakować nasiona?
pozdrawiam,
Tomek
Tomek
-
Tomek , jak smakuje ? Wygląda bardzo ładnie . Tylko nie pisz , że Ci wszystkie pomidory smakują .
-
Jeszcze nie.
W tym sezonie posłuży głównie jako "matka", ale normalne owoce też zbiorę. Chociaż patrząc na czas wysiewu, to do gruntu będę musiał porobić sadzonki wierzchołkowe.
W tym sezonie posłuży głównie jako "matka", ale normalne owoce też zbiorę. Chociaż patrząc na czas wysiewu, to do gruntu będę musiał porobić sadzonki wierzchołkowe.
pozdrawiam,
Tomek
Tomek
- Teresa Pszczola
- Od: 6 sty 2016, o 17:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
anulab Aniu, ja też raz załapałam się na pudła styropianowe w rybnym.
Bardzo dobrze rośnie w nich każda rozsada, bo ma cieplej przy korzonkach. Pomidory też w nich sieję.
Te pudełka są trwałe i wygodne w obsłudze. A masz zdjęcie swojego igloo?
Warto opatentować pomysł na FO.
Bardzo dobrze rośnie w nich każda rozsada, bo ma cieplej przy korzonkach. Pomidory też w nich sieję.
Te pudełka są trwałe i wygodne w obsłudze. A masz zdjęcie swojego igloo?
Warto opatentować pomysł na FO.
-
Teresko , co roku wstawiam zdjęcia swoich wczesnych upraw . Nie mam zachowanych u siebie
tych zdjęć . Mój aparat jest bardzo stary , przy fotografowaniu korzystam z aparatu m.
W marcu , kiedy ciepła grządka będzie gotowa to ją obfotografuję .
Teraz , jeszcze w starym roku , w miejscu grządki mam wykopany rów i zapełniam go organiką .
Dosiałam na najwcześniejsze zbiory Ijuńskiego żółtego i Coastal Pride Orange .
tych zdjęć . Mój aparat jest bardzo stary , przy fotografowaniu korzystam z aparatu m.
W marcu , kiedy ciepła grządka będzie gotowa to ją obfotografuję .
Teraz , jeszcze w starym roku , w miejscu grządki mam wykopany rów i zapełniam go organiką .
Dosiałam na najwcześniejsze zbiory Ijuńskiego żółtego i Coastal Pride Orange .
- Teresa Pszczola
- Od: 6 sty 2016, o 17:28
Aniu, ja organikę najpierw zbieram do dużego wiadra, a potem wykopuję rów i ją zakopuję.
Oczywiście jak ziemia rozmarznięta. W takie miejsce sadzę pomidory. Startują jak szalone.
I wcale nie musi być do końca przerobiona przez dżdżownice, czy inne ziemne żyjątka.
Oczywiście jak ziemia rozmarznięta. W takie miejsce sadzę pomidory. Startują jak szalone.
I wcale nie musi być do końca przerobiona przez dżdżownice, czy inne ziemne żyjątka.
-
Ja podobnie robię z kompostem. Nigdy nie zdąży się przerobić. Na jesień wszystko idzie do ziemi, nawet to co parę dni temu zostało ścięte. To co się nazbiera przez zimę (całe bio z domu przez cały rok wywożę na RODOS) idzie na wiosnę do ziemi.
pozdrawiam,
Tomek
Tomek
- Robertkicia25 +
- Od: 29 mar 2023, o 06:27
Teresko ostatnio robię podobnie ,
przed nadejściem mrozów zdążyłem jeszcze sypnąć grubą warstwę świerzej trawy w wykopany podłużny rów .
I elegancko , że pomidorki startują Ci , jak szalone .
przed nadejściem mrozów zdążyłem jeszcze sypnąć grubą warstwę świerzej trawy w wykopany podłużny rów .
I elegancko , że pomidorki startują Ci , jak szalone .
Pozdrawiam Robert :-)
-
Dobrze , że Robert napisał o trawie . To u mnie bardzo ważny składnik ciepłej grządki .
W tym celu mam posiane w tunelu żyto ozime z wyką kosmatą , które zostanie ściętę
by zagrzać wiosną organikę .
W tym celu mam posiane w tunelu żyto ozime z wyką kosmatą , które zostanie ściętę
by zagrzać wiosną organikę .
-
Craig LeHoullier zaktualizował listę wydanych odmian w ramach projektu
https://www.craiglehoullier.com/projectreleases
+ informacja z jego bloga o wydaniu nowych odmian
NOTE - I did a bit of work on the Dwarf Tomato Project release page on this website. I have to work on descriptions, but the releases via Victory per year should now be accurate and stands at 157 varieties. Though the project is officially done, a few remaining releases are working their way through the system - the eventual final number will be between 165-170!
https://www.craiglehoullier.com/projectreleases
+ informacja z jego bloga o wydaniu nowych odmian
NOTE - I did a bit of work on the Dwarf Tomato Project release page on this website. I have to work on descriptions, but the releases via Victory per year should now be accurate and stands at 157 varieties. Though the project is officially done, a few remaining releases are working their way through the system - the eventual final number will be between 165-170!
pozdrawiam,
Tomek
Tomek
Rozumiem, że Gondwany nie są wpisane do projektu dwarfów, są krzyżówkami niskich pomidorów wyprowadzonymi przez Patrinę.
Anna