Kosiarki firmy NAC - opinie forumowiczów
- Szczurbobik
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 lut 2016, o 20:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kosiarki firmy NAC - opinie forumowiczów
Mam kosiarkę spalinową NAC od 3 lat. Fakt, nie ma lekko, jednorazowo do koszenia ok 0,25 ha. Silnik na razie bez zarzutów, tylko pada wszystko inne, napęd, rozmaite linki się urywają, plastiki pękają itp.
Pozdrawiam Lucyna
-
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 26 lip 2016, o 22:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Pytanie jak z trwałością silników. Jaki olej jest polecany do NACa?
...bo silniki w NAC nie są NACa tylko kupowane u innych producentówSzczurbobik pisze:Mam kosiarkę spalinową NAC od 3 lat. Fakt, nie ma lekko, jednorazowo do koszenia ok 0,25 ha. Silnik na razie bez zarzutów, tylko pada wszystko inne, napęd, rozmaite linki się urywają, plastiki pękają itp.
- Miododajna
- 50p
- Od: 17 sie 2016, o 11:48
Za 1300-1500 zł to ja mam 4 sztuki NAC BP520-27-T 2.7KM model z silnikiem o odpowiedniej mocy i małym zużyciem oleju.AmaPoland pisze: Nie trzeba kupować dobrej maszyny za 2000, można za 1300-1500 i gwarantuję, że dobrze wybrana maszyna zajedzie kilka NACów bez większych problemów. Rachunek na przestrzeni jakiegoś większego czasu jest prosty i miażdżący zarazem.
Ama sprzęt za 1500 jest dla profesjonalistów koszących trawy zawodowo 5 dni/40h w tygodniu.
Amatorzy używają tej kosy raz w tygodniu przez kilkanaście minut do kilku godzin.
W serwisie są głównie chińczyki i NAC ? Widocznie 90% społeczeństwa posiada chińczyka lub NACa a nie np Stihla.
Co mogę powiedzieć o kosie NAC?
Żyłka 2,4mm wyrywa wszystko co napotka na swojej drodze. Mieliśmy poprzednio chińczyka podkasiarkę, która się nie umywa do tej kosy.
Używa ją teściu i my też kupiliśmy dla siebie widząca jak ta maszyna się sprawuje. Lepszej rekomendacji nie trzeba. Stosunek ceny do jakości.
Cieszę się, że jesteś zadowolona
Maszynę markową za ok 1500 zł netto to profesjonalny kosiarz zajedzie i to szybko. Nie kupi się profesjonalnego sprzętu za taką cenę. Chociaż jest jeszcze kwestia co się określa jako profesjonalna praca
Nie przeczę, że Nac będzie chodził i się sprawdzał. Wielu znam takich co mają dobre zdanie o tym sprzęcie i mają ku temu solidne podstawy. Piszę jednak opinię w oparciu o doświadczenia ze sprzedaży i serwisu. Statystyka punktów naprawczych jest dosyć klarowna. Nie tylko u mnie ale w całej Polsce, Europie i na świecie. Kiedyś punkty sprzedaży markowego sprzętu mówiły "nie" serwisowaniu taniej produkcji. Przyjmowali tylko to co sprzedawali. Teraz już nie znam takich serwisów. Wszyscy uznali te maszyny u siebie jako chleb powszedni. To jest zbyt duży pieniąc aby go odrzucić. Tania produkcja jest znacznie bardziej awaryjna od solidnie wykonanych maszyn i to trzeba wiedzieć decydując się na zakup jakiegokolwiek urządzenia. Trzeba na spokojnie przeliczyć sobie co się bardziej opłaca i podjąć decyzję.
Maszynę markową za ok 1500 zł netto to profesjonalny kosiarz zajedzie i to szybko. Nie kupi się profesjonalnego sprzętu za taką cenę. Chociaż jest jeszcze kwestia co się określa jako profesjonalna praca
Nie przeczę, że Nac będzie chodził i się sprawdzał. Wielu znam takich co mają dobre zdanie o tym sprzęcie i mają ku temu solidne podstawy. Piszę jednak opinię w oparciu o doświadczenia ze sprzedaży i serwisu. Statystyka punktów naprawczych jest dosyć klarowna. Nie tylko u mnie ale w całej Polsce, Europie i na świecie. Kiedyś punkty sprzedaży markowego sprzętu mówiły "nie" serwisowaniu taniej produkcji. Przyjmowali tylko to co sprzedawali. Teraz już nie znam takich serwisów. Wszyscy uznali te maszyny u siebie jako chleb powszedni. To jest zbyt duży pieniąc aby go odrzucić. Tania produkcja jest znacznie bardziej awaryjna od solidnie wykonanych maszyn i to trzeba wiedzieć decydując się na zakup jakiegokolwiek urządzenia. Trzeba na spokojnie przeliczyć sobie co się bardziej opłaca i podjąć decyzję.
- Miododajna
- 50p
- Od: 17 sie 2016, o 11:48
Tak jak pisałam stosunek ceny do jakości.
kosiarka spalinowa
Witam potrzebuję kupić nową kosiarkę spalinową do dużego ogrodu.
Cena maksymalna 1500zł, teren jest pochyły.
Myślałem nad taką NAC LS50-575-HS co o tym myślicie?
Proszę nie reklamować stron handlowych oraz proszę pisać poprawnie na forum. Adm.K
Cena maksymalna 1500zł, teren jest pochyły.
Myślałem nad taką NAC LS50-575-HS co o tym myślicie?
Proszę nie reklamować stron handlowych oraz proszę pisać poprawnie na forum. Adm.K
Nac LS56-196L-JR2 czy Faworyt SHD56N224L
Czy ktoś posiada kosiarkę spalinową Nac LS56-196L-JR2 z przednimi kołami skrętnymi? Jak ona się sprawuje? Również myślę nad Faworytem SHD56N224L. Proszę o opinie użytkowników obydwu kosiarek. Obie te kosiarki mają nóż 56cm, silniki Loncina i zastanawiam się która wybrać. W Nacu podobają mi się przednie kola skrętne ale Faworyt ma znów przekładnie GT z ala mechanizmem różnicowym. Jak to wygląda w użytkowaniu i manewrowaniu tymi kosiareczkami?
Witajcie,
Posiadam kosiarkę akumulatorową
NAC LB36-43-2B40-S
i zgubiłem kluczyk bezpieczeństwa.
Wiecie, czy go można dokupić i gdzie ?
Ewentualnie jak ominąć to zabezpieczenia ?
Rafał
Posiadam kosiarkę akumulatorową
NAC LB36-43-2B40-S
i zgubiłem kluczyk bezpieczeństwa.
Wiecie, czy go można dokupić i gdzie ?
Ewentualnie jak ominąć to zabezpieczenia ?
Rafał