Hosty - ciekawe kompozycje i zestawienia Cz.2
- ona1234
- 200p
- Od: 25 mar 2013, o 16:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Re: Hosty - ciekawe kompozycje i zestawienia Cz.2
Każda inna i każda piękna
Zakochałam się w nich i uzależniłam
Upycham w każdy wolny centymetr ogrodu
Zakochałam się w nich i uzależniłam
Upycham w każdy wolny centymetr ogrodu
Zapraszam do mojego wątku ogrodowego
Niby nic a tak to się zaczęło
Niby nic a tak to się zaczęło
-
- 50p
- Od: 24 lis 2010, o 12:29
Jak tam sezon hostowy? Ja tez z tych zakochanych w lisciorach, choc ogrodu nie mam. W donicach trzymaja sie lepiej niz w ogrodzie, slimole niszczyly mi wszystko. Nie dokupuje wiecej, bo jestem ograniczona powierzchnia, choc ostatnio dokupilam June. Mam propozycje utworzmy moze na facebooku grupe milosnikow host, gdyby miala chociaz dzialac tylko w sezonie, to i tak jest pewna latwosc w obsludze, latwosc zamieszczania zdjec i wejscia, co Wy na to? Musze obfocic moje hosty, bo w zimie będę zalowac.
Joanna
-
- 200p
- Od: 22 sie 2016, o 20:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witam miłosników host bo tez do nich należę i mam ich coraz więcej i chętnie jeszcze trochę zmieszczę ....
W załączeniu kilka z nich
W załączeniu kilka z nich
Pozdrawiam!Izabela
Moja działka pod koniec sezonu 2017,2018 ,2019
- mendalawenda
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 4 maja 2018, o 19:19
Kochani moi a ja mam pytanie odnośnie host z zupełnie innej beczki
Jestem początkującym "ogrodnikiem" i posiadaczem małego, zacienionego ogródka.
Mam na oku kilka fajnych odmian funkii, jednakże chciałabym zapytać bardziej doświadczonych użytkowników forum o opisy rozmiarów tych roślinek
Gdy w szkółce/sklepie dana odmiana opisywana jest np. "osiąga 30cm wysokości i 50 cm średnicy" to znaczy, że sama rozeta liści u dorosłej rośliny osiąga 50cm szerokości, czy może to jest podana szerokość widocznych kłów więc wizualnie średnica roślinki w sezonie jest automatycznie dużo większa?
przepraszam jeśli komuś moje pytanie wyda się głupiutkie, ale uznałam, że jednak lepiej zapytać
Jestem początkującym "ogrodnikiem" i posiadaczem małego, zacienionego ogródka.
Mam na oku kilka fajnych odmian funkii, jednakże chciałabym zapytać bardziej doświadczonych użytkowników forum o opisy rozmiarów tych roślinek
Gdy w szkółce/sklepie dana odmiana opisywana jest np. "osiąga 30cm wysokości i 50 cm średnicy" to znaczy, że sama rozeta liści u dorosłej rośliny osiąga 50cm szerokości, czy może to jest podana szerokość widocznych kłów więc wizualnie średnica roślinki w sezonie jest automatycznie dużo większa?
przepraszam jeśli komuś moje pytanie wyda się głupiutkie, ale uznałam, że jednak lepiej zapytać
- paco
- Przyjaciel Forum
- Od: 17 gru 2006, o 20:20
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Witaj
Tak jak napisałaś:
( http://www.hostaregistrar.org/search.php ) - nie zawsze sprzedawcy podają dane zgodne z rzeczywistością.
Tak jak napisałaś:
Z tym, że proponuję podane przez sprzedawcę rozmiary poszczególnych odmian, skonfrontować z danymi zawartymi podczas jej rejestracji na stroniemendalawenda pisze: Gdy w szkółce/sklepie dana odmiana opisywana jest np. "osiąga 30cm wysokości i 50 cm średnicy" to znaczy, że sama rozeta liści u dorosłej rośliny osiąga 50cm szerokości...
( http://www.hostaregistrar.org/search.php ) - nie zawsze sprzedawcy podają dane zgodne z rzeczywistością.
Pozdrawiam, Andrzej
Nasz ogród,
Nasz ogród,
- mendalawenda
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 4 maja 2018, o 19:19
Ogromnie dziękuję! Także za stronkę z rejestracją roślinek.
Dzięki temu dowiedziałam się, że wymarzona Risky Buisness będzie za kilka lat o wiele za duża do mojego małego zakątka szkoda.
Dzięki temu dowiedziałam się, że wymarzona Risky Buisness będzie za kilka lat o wiele za duża do mojego małego zakątka szkoda.
-
- 500p
- Od: 20 mar 2014, o 19:59
Pozdrawiam
Joanna Anastazja
Joanna Anastazja
-
- 200p
- Od: 22 sie 2016, o 20:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja bardzo lubię wszystkie hosty ale te w dolnym prawym rogu to moje marzenie dotychczas niespełnione.Czy mogłabym prosić o ich imiona?Z góry dziękuję
Pozdrawiam!Izabela