Lilie wodne w naszych oczkach - ATLAS i identyfikacja
Re: Lilie wodne w naszych oczkach - ATLAS
Czym nawozimy lilie ?
- Rewi
- 1000p
- Od: 17 lip 2012, o 11:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Koreczki nawozowe osmocote substral dla roślin wodnych lub obornikiem.
Zapraszam serdecznie służę pomocą, pozdrawiam Ewa! ;)
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
Ogród rewii cz.III !
- Rewi
- 1000p
- Kontakt:
Jaki florowit do roślin kwitnących? W płynie?_fox_ pisze: Nawożenie to na ogół florowit raz w miesiącu litr, rybom nie szkodzi spraktykowane, oczko ma ok 15m3 wody. Wiosną było w 3/4 odmulane, część kłączy wyrwane.
Ogród rewii cz.III !
Ogród rewii cz.III !
Ten zwykły wiosenny /w płynie/ z przewagą azotu, stosuje od ok 3 lat fakt że oczko ma już swoją mikroflorę. Sporo ryb i innych wodnych stworzonek, sporo roślin. Fabryczne dawkowanie 1:400 a więc na 15000 litrów nie zaszkodzi.
Zdecydowałem się dlatego że u nas w centrach bądź zoologach sprowadzają specjalistyczny nawóz tylko sezonowo, a są niesumienni
Zdecydowałem się dlatego że u nas w centrach bądź zoologach sprowadzają specjalistyczny nawóz tylko sezonowo, a są niesumienni
- Rewi
- 1000p
- Kontakt:
Lejesz prosto do wody? a glony nie szaleją, ja mam równowagę biologiczną wodę klarowną, żyjątek również dużo, ryb umiarkowanie
Ogród rewii cz.III !
Ogród rewii cz.III !
- PiotrekP
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 wrz 2011, o 08:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ja podaję azofoskę rozpuszczoną do zbiornika z roślinami.
Tak prosto do wody, przy tym chodzi kilka godzin 3-4, pompa fontannowa 1600l/h /oczywiście bez fontanny, nie lubię takich bibelotów / wymiesza wodę i spoko.
Glonów nie ma żadnych, nawet na przednówku, a teraz już 3/4 tafli pokryte liśćmi to nie mają prawa się glony panoszyć.
Glonów nie ma żadnych, nawet na przednówku, a teraz już 3/4 tafli pokryte liśćmi to nie mają prawa się glony panoszyć.
Tak ,to prawda rośliny zacieniające lustro wody (u mnie grzybienie) to dobry sposób na glony,ich po prostu nie mam u siebie.Jedyny minus że spod tych wielkich liści nie widać rybek.
fox ta biała lilia na Twoich fotkach ,to jaka odmiana?Jak zakładacie te koreczki nawozowe do lilii?
fox ta biała lilia na Twoich fotkach ,to jaka odmiana?Jak zakładacie te koreczki nawozowe do lilii?
Magdo rozpoznana jako Marliacea albida kwiat w moim oczku ok. 15 cm średnicy.
A jednak,ja też ją mam ale nie pamiętałam odmiany-dzięki Ci.
Chociaż rozpoznana była ze znakiem zapytania
To dzisiejsze foto
zewnętrzne płatki mają delikatnie różowe przebarwienia, przeglądając ofertę sklepu AurorA spotkałem coś podobnego.
No chyba że mam różne kłącza bo też jest taka możliwość / dostałem 3 szt/ w 2006r.
Magdo jak to jest pytasz o białą wstawiasz różową
Przy okazji pytanie do znawców czy Joey Tomocik ma ciemno zielone liście z tendencją do wywijania brzegów do góry ??
Zdjęcia użytkownika _fox_ zostały usunięte z hostingu.
bab...
To dzisiejsze foto
zewnętrzne płatki mają delikatnie różowe przebarwienia, przeglądając ofertę sklepu AurorA spotkałem coś podobnego.
No chyba że mam różne kłącza bo też jest taka możliwość / dostałem 3 szt/ w 2006r.
Magdo jak to jest pytasz o białą wstawiasz różową
Przy okazji pytanie do znawców czy Joey Tomocik ma ciemno zielone liście z tendencją do wywijania brzegów do góry ??
Zdjęcia użytkownika _fox_ zostały usunięte z hostingu.
bab...
foxjak coś nie tak to wyjaśnij proszę.Ona taka jest,ten róż to od spodu a na górze białe.Tak mi się wydaje.