JABŁKA POD KRUSZONKĄ
1 kg jabłek(zalezy od wielkości formy do zapiekania)
garść rodzynek
sok z 1/2 cytryny+skórka tarta,cynamon,bułka tarta do obsypania formy
składniki na kruszonkę;
1 szkl mąki,1/2 szkl cukru,1/2 kostki masła,orzechy lub płatki migdałowe(u mnie włoskie)
Jabłka opruszamy cynamonem i odrobiną cukru,sokiem i startą skórką z cytryny na to kruszonka i do piekarnika aż kruszonka się lekko zezłoci,180stopni ok 40 minut.Można użyć inne sezonowe owoce np,śliwki.i zamiast rodzynek żurawina.
 Może zdjęcia nie wygladają apetycznie ,bo robione póżno wieczorem ,ale zapewniam ,że jest to jeden z najwspanialszych,najprostszych,najtańszych i najszybszych deserów-ciast jakie znam.Kiedy jest gorące smakuje jak pieczone jabłka,a kiedy jest zimna;jak tradycyjna szarlotka.
  Może zdjęcia nie wygladają apetycznie ,bo robione póżno wieczorem ,ale zapewniam ,że jest to jeden z najwspanialszych,najprostszych,najtańszych i najszybszych deserów-ciast jakie znam.Kiedy jest gorące smakuje jak pieczone jabłka,a kiedy jest zimna;jak tradycyjna szarlotka.Zadziałałam też ciastka francuskie,a raczej były jako pierwsze,a że za dużo jabłek pokroiłam więc była i kruszonka

Jabłka sa miedzy ciastami.
 Jabłka sa miedzy ciastami.

Dobrze ,że pozwolili mi wykonać zdjęcie
 Dobrze ,że pozwolili mi wykonać zdjęcie   

Cuda zrobiłaś.
  Cuda zrobiłaś.  a gdybym miała to zanim zjadłabym wcześniej kazałabym wszystkim domownikom podziwiać je przez co najmniej tydzień. Albo powiesiłabym je na choince.
 a gdybym miała to zanim zjadłabym wcześniej kazałabym wszystkim domownikom podziwiać je przez co najmniej tydzień. Albo powiesiłabym je na choince.
 Beata
    Beata