Różyczko, dziękuję
Linetko 
Białe i żółte piegowate mogę Ci jesienią sprezentować, bo mi się namnożyło troszkę A inne kolorki z grupy Tango dopiero w tym roku nabyłam, to pewnie za rok będą miały dzieci
Marzenko, trochę się przez 4 lata uzbierało
Reniu, mnie też

Bardzo duża trąbka, idealnie biała i pachnie, ale nie tak intensywnie jak większość lilii pachnących, tylko delikatniej i trochę jakby cytrynowo

Zakochałam się w niej i będę ją prbowała rozmnożyć na jesieni
A teraz przepis na trochę pracochłonne, ale za to pyszne i kolorowe
Roladki schabowe z suszonymi pomidorami i szpinakiem
Składniki:
6 plastrów schabu średniej grubości
1 rozgnieciony z odrobiną soli ząbek czosnku
1 + 2 łyżki masła (jedna do smarowania mięsa i dwie do zagęszczenia sosu)
200g świeżego szpinaku
18 kawałków suszonych pomidorów z oliwy
3 łyżki oliwy z suszonych pomidorów
1 cebula
1 szklanka esencjonalnego bulionu
sól i pieprz do smaku
Wykonanie:
1. Schab rozbić cienko i oprószyć z obu stron pieprzem. Masło dokładnie wymieszać z rozgniecionym z solą czosnkiem i posmarować nim każdy płat mięsa.
2. Na każdym kotleciku ułożyć oczyszczone wcześniej liście szpinaku, a następnie wzdłuż boku, od którego będziemy rozpoczynać zwijanie roladek, położyć po 2-3 kawałki suszonych pomidorów, osączonych z oliwy.
3. Zwinąć roladki, posolić i popieprzyć, można spiąć wykałaczkami lub szpadkami.
4. Na patelni rozgrzać 2-3 łyżki oliwy z suszonych pomidorów i obsmażyć roladki, przyrumieniając lekko mięso z każdej strony.
5. Roladki przełożyć do żaroodpornego naczynia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180stC. Piec ok. 10 minut. W tym czasie na gorącą patelnię po smażeniu roladek wlać bulion i zredukować sos aż zacznie gęstnieć. Zdjąć z ognia i rozpuścić w nim 2 łyżki zimnego masła, ciągle mieszając. Nie gotować.
Podawać roladki z sosem i ulubionymi dodatkami.
Smacznego
