Ogródek KaRo cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
empuza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Krysiu!
Czy ktoś wczesniej wspominał o przeładowaniu ogrodu? Niczego takiego nie zauważyłam, wszystko jest jak trzeba. Niech , więc ta wiosna u Ciebie trwa i trwa....
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Grzegorz B

Post »

KaRo pisze: Ogród mój jest niewielki ,max 400-450 m. ]
Krysiu, ale sprawia wrażenie duuużo większego. Masz tam tyle zakątków, że aż trudno uwierzyć, że to taki metraż :shock:
KaRo pisze: Jeszcze w ubiegłym roku przymierzałam się do stworzenia rosarium ...
niestety wysiadło zdrowie i to przesądziło o powstrzymaniu się przed nadmiernym rozbudowaniem ogrodu.
Oj tak zdrowie, póki człowiek młody nie myśli o tym ale z upływem lat wychodzą wariactwa młodości. U mnie właśnie dobry duszek od plewienia zaniemógł :( już się obawiam "potopu" chwastów :roll:
KaRo pisze: To ma być relax i przyjemność a nie ciężki obowiązek ,nie mogłabym tez patrzeć,jak wskutek moich zaniedbań coś by się marnowało..
Oj tak masz w 100% rację :D

KaRo pisze:Rabarbar dziś został ponownie sfotografowany - jest olbrzymi wręcz - bo niebawem zostanie ścięty do konsumpcji
potem jeszcze jedno cięcie konsumpcyjne i dalej będzie się panoszył już tylko dekoracyjnie ..
Krysiu co z niego zrobisz :?:
KaRo pisze: Prawda że pięknie wygląda na grządce?..
Jak najbardziej, szerokie liście z barwną ładygą znakomicie się prezentują koło oczka :wink: Aż szkoda go ciąć, ale go nie posmakować też żal :roll:

KaRo pisze:Wiosna jeszcze u mnie trwa w najlepsze... ale i tak najpiękniej będzie w maju,który właśnie się zaczął...
szczególnie po pierwszym deszczu...
Krysiu a u mnie w nocy spadł pierwszy majowy, ciepły deszcz, teraz znowu pada. Zawsze czekam na ten pierwszy deszcz, ponieważ powietrze jest tak żeśkie a rośliny dostają takiego kopa, że hej. Jak wstałem wyszedłem na zewnątrz oniemiałem, kasztanowiec się zazielenł, brzozy i inne drzewa również, wszystko stało się takie zieleńsze, żywsze, piękniejsze. Teraz się zacznie na dobre koszenie trawy, oj będzie ciężko :roll:

A znasz może odmianę tych kremowych tulipanów :?: Muszę przyznać, że głogownik, to u Ciebie szybko rośnie, ile on już ma młodych przyrostów :shock: , przez sezon to znacząco podrośnie. Ta różowa kępka, to wcześniejsza gipsówka, czy żagwin :?:
Awatar użytkownika
hanka55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sty 2008, o 15:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Krysieńko- bergenia urocza, wygląda jak poezja :-)
Wreszcie zidentyfikowałam swój nabytek, który w/g określenia sprzedawczyni, był hybrydową skalnicą - a to żagwin !
Tyle, że mój jest biały i faktycznie, posadziłam go wśród saxifragi :-)

Przymus robienia porządków w ogródku ?
Właśnie o tym rozmawiałam dziś z wiekowym sąsiadem, który wpadł na " jednodniowy wypoczynek" i od rana biega z kosą, tomahawkiem i łopatą, nie wiedząc w co ręce włożyć.

A lata...już przyginają go do ziemi.
" Pani Droga, a jakże tu się nie schylić, gdy widzę, że chwast zagłusza kwiatuszka"?
Ot, i nasz "przymus" :D
I życzę nam, byśmy w jego wieku, miały taki widor, kondycję i chęci !
Awatar użytkownika
gucia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 27 wrz 2007, o 18:27

Post »

Karuś, .......ach te kolory :roll: :roll: Normalnie dech zapiera :shock:
Mam u siebie w P_O bergenię, oczywiście dużo mniejszą, ale jej liście ciągle są na brzegach brązowe :cry: , czemu tak się dzieje? Czy to jakieś choróbsko grzybowe? Próbowałam pryskać ją Bravo, ale efektu właściwie nie było :cry:
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Awatar użytkownika
KaeR
1000p
1000p
Od: 10 maja 2007, o 18:09
Kontakt:

Post »

Witam.

Krystyno, Twój "busz" to coś wspaniałego, choćby z powodu braku chwastów, utrapienia wszystkich.
Bardzo dużo już kwitnie u Ciebie a to dopiero początek.
Ja dziś dosadziłem sporo roślinek ale tak sie narobiłem, że nie miałem już ochoty na dokumentację foto,
może jutro.
Jak malwy zniosły przeprowadzkę, nie klapnęły?

Pozdrawiam, Krzysztof.
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

Kryśko Twój ogród jest cudowny i wzór dla niejednego. Bardzo chciałabym mieć taki przeładowany ogród jak Twój.
Czytałam u Grzesia, że masz przytargane jakieś drzewa. No to znowu nas zaskoczysz jakąś wspaniałą kompozycją....na co czekamy z niecierpliwością. Mam nadzieję, że sama ich nie dźwigasz.
Pozdróweczki.
:D
bożena170365
500p
500p
Od: 17 lut 2008, o 22:48

Post »

Ogród bardzo ładny,zadbany i kolorowy,a oczko tylko pozazdrościć.Kiedy u mnie tak będzie?
Pozdrawiam, Bożena
Zapraszam do mojego ogrodu
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=12693
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Kontakt:

Post »

Modrzewnica (Andromeda polifolia) dla Magdy zwanej Karolcią :lol: :lol:

Obrazek
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Kontakt:

Post »

Wiosna w najlepszym stadium ... :D :D

Obrazek
Pełnik chiński (Trollius chinensis.)

Obrazek
Bobrek trójlistkowy (Menyanthes trifoliata)

Obrazek
Cortusa matthioli (Zarzyczka górska - kortusa górska)

Obrazek
Peonia dahurska (Paeonia daurica)

Obrazek
Tiarella cordifolia (Tiarella sercolistna)
grigori24
---
Od: 18 paź 2007, o 17:13

Post »

KaRo śliczne roślinki zwłaszcza bobrek trójlistkowy super roślinka .Czy spokojnie zimuje w naszych warunkach? :D
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Kontakt:

Post »

Tak Grzesiu ,to bezproblemowa roślina .
W bardzo krótkim czasie zaczyna wegetację i
chociaż listki ma jeszcze małe i niewiele ich ,to kwiaty są duże i jest ich dużo...

Dziś odwiedził mnie odważny gość
Nie bał się mnie nic a nic ... nie drgnął nawet przez cały czas jak stałam na skarpie i robiłam zdjęcia jemu i krzewom...
Nawet zgodził sie na sesję zdjęciową :)

Obrazek

Prawda,że piękny i odważny... :roll: :wink:
Katarzynka
500p
500p
Od: 23 mar 2007, o 17:37

Post »

Krysiu tak zawsze pięknie i bardzo ciekawie u Ciebie w ogrodzie :D
Kotek podobny do mojego Mruczysława
Awatar użytkownika
Karolcia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 17 paź 2007, o 15:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Krysiu,dzięki za zdjątko modrzewnicy :D :D :D
Patrząc na te dwie roślinki,to są do siebie podobne(no moja tak troszkę po imprezie,jak to powiedział Grzesiu).
Już teraz całkiem zbaraniałam,więc chyba trzeba będzie poczekać ja moja zakwitnie :oops: :oops: :oops:
Pozdrawiam Magda :)
Awatar użytkownika
kryska
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 kwie 2007, o 00:13

Post »

Pięknie i kolorowo u Ciebie Krysiu. Sasanki cudne, inne kwiatki też. Jednak mnie najbardziej zachwycają ciemierniki dlatego, że swymi kwiatami bardzo długo cieszą oczy i do tego o takiej porze roku. Zainteresowała mnie tiarella i bobrek - czy te rośliny lubią dużo wilgoci?
Dlaczego ja nie widzę rabarbaru u Ciebie na grządce? Czy to wina mojego wzroku czy może pora dnia /nocy/ nie ta?
Życie jak krajobraz, ciągle się zmienia.
Zapraszam do odwiedzania moich wątków - kryska
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 maja 2007, o 17:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Krysiu wspaniałe zdjęcia, profesjonalinie opisane :D czy jest na forum takie miejsce żeby było zdjecie i podpis co to ?? Twoje zdjęcia byłyby idealne ;:2
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”