Ale ta nieznajoma to cudeńko
Mój ogródek - cilla77
- Onak
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 4 lip 2006, o 17:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Kasiu - ciekawi mnie ta roślinka na tym zdjęciu -co to takiego? ta na pierwszym planie? zielona - piękna - co to takiego?powiedz proszę.

Pozdrawiam! Karina
Na moim balkonie
Na moim balkonie
-
cilla77

- Od: 3 lis 2006, o 18:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Karinko to jest chyba najbardziej pospolita funkia, która ma już parę latek. Rośnie i powiększa się tak że musiałam już ograniczyc ją kamieniami wokoło.Onak pisze:Kasiu - ciekawi mnie ta roślinka na tym zdjęciu -co to takiego? ta na pierwszym planie? zielona - piękna - co to takiego?powiedz proszę.![]()
![]()
Kasia
Ogród Cilli
Ogród Cilli
-
cilla77

Witam wszystkich i zapraszam do obejrzenia aktualnych zdjęc z mojego ogródka. Przyznaje z bólem, że bywam ostatnio rzadziej na działce i odliczam czas od pt do pt
Oto początek (mam nadzieje)
mojej przygody z różami
Czosnki, którym teraz się zakwitło

Naparstnice - mojego siewu, ślicznie się komponują z różami! Teraz już będą co roku

The Pilgrim - wspaniała!

Podobno angielka - cudny zapach, może ktoś rozpozna?

Nina Weibull - tegoroczny zakup "marketowch kikutków" - śliczna!

Parkowa Elmshorn - tegoroczny zakup (gołokorzenna) - ale nie pachnie
A podobno powinien. Może to nie Elmshorn? Może ktos potwierdzi?

Pnąca Rosarium Utersen

Pnąca Golden Showers - zakup w Tesco - wg opakowania miała by rożowa Pink Showers

Charles Austin

Fishermans Friend - cudnie pachnie!

c.d.n
[/b]
Oto początek (mam nadzieje)
Czosnki, którym teraz się zakwitło

Naparstnice - mojego siewu, ślicznie się komponują z różami! Teraz już będą co roku

The Pilgrim - wspaniała!

Podobno angielka - cudny zapach, może ktoś rozpozna?

Nina Weibull - tegoroczny zakup "marketowch kikutków" - śliczna!

Parkowa Elmshorn - tegoroczny zakup (gołokorzenna) - ale nie pachnie

Pnąca Rosarium Utersen

Pnąca Golden Showers - zakup w Tesco - wg opakowania miała by rożowa Pink Showers

Charles Austin

Fishermans Friend - cudnie pachnie!

c.d.n
[/b]
Kasia
Ogród Cilli
Ogród Cilli
Czekam na cd
bo to co pokazujesz jest piękne. Muszę zarezerwować sobie miejsce na Ch. Austina, bo jest jak ciastko z kremem
.
A naparstnice będą co roku, bo już się zdomowiły
daj im się wysiać, a potem ew. przesadzaj sadzonki jak się będą pojawiały. Prawda, że ładnie wyglądają w połączeniu z ostróżkami?
A naparstnice będą co roku, bo już się zdomowiły
Edyta
- izabella1004

- Od: 18 kwie 2008, o 08:57
- Ewelina
- Przyjaciel Forum

- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Kasiu 300 posadzonych jesienią cebulek zaowocowało wiosną pięknym kwiatowym spektaklem ! Rozumiem ,że na ławeczce widocznej na jednym ze zdjęć siadasz... i się zachwycasz

Początki lata prezentują się u Ciebie również wspaniale - róże mają piękny pokrój i niezwykłe kolory. Nie martw się pomyłką - w TESCO tak już jest , że karteczki nie zawsze są właściwe, ale Golden Showers to piękna róża pnąca, kwitnie całe lato i jesień i ślicznie pachnie - będziesz z niej zadowolona .
Pozdrawiam E.
Początki lata prezentują się u Ciebie również wspaniale - róże mają piękny pokrój i niezwykłe kolory. Nie martw się pomyłką - w TESCO tak już jest , że karteczki nie zawsze są właściwe, ale Golden Showers to piękna róża pnąca, kwitnie całe lato i jesień i ślicznie pachnie - będziesz z niej zadowolona .
Pozdrawiam E.
-
cilla77

Dziewczęta dziękuje za miłe słowa!
To mnie bardzo cieszy i widzę że posiadanie róż w ogrodzie sprawia ogromną satysfakcję!
Żaża, tak Charles Austin to prawdziwe ciacho
Chyba w tej chwili najbardziej podoba mi się z posiadanych angielek
Ewelinko, miło że zajrzałaś do mnie. Tak, tulipanki były piękne ale troszkę ta wiosna taka dziwna była i kwitły bardzo nieregularnie bez oczekiwanego efektu
A Golden Showers - tak, już wiem że warto ją miec. Mam jeszcze kilka takich niespodzianek, które wkrótce zakwitną i dopiero trzeba będzie je nazwac.
Karo ja kupiłam The Pilgrim jako Bard. Żaża dobzre jest zorientowana
I przyznam że widziałam ją w kilku centrach ogrod pod taką nazwą. Gdybyś miała problemy ze znalezieniem to mogę Ci się postarac ją zdobyc.
A teraz uciekam na działeczke a wcześniej na pole różane do pewnej szkółki! Chocby popatrzec
Żaża, tak Charles Austin to prawdziwe ciacho
Ewelinko, miło że zajrzałaś do mnie. Tak, tulipanki były piękne ale troszkę ta wiosna taka dziwna była i kwitły bardzo nieregularnie bez oczekiwanego efektu
Karo ja kupiłam The Pilgrim jako Bard. Żaża dobzre jest zorientowana
A teraz uciekam na działeczke a wcześniej na pole różane do pewnej szkółki! Chocby popatrzec
Kasia
Ogród Cilli
Ogród Cilli
Witaj Kasiu, cudowne zdjecia i cudowne kompozycje różane
Obawiam się, że Elmshorn to nie Elmshorn
Jest to róża wielokwiatowa, ma małe rozetowe kwiatuszki i na jednej gałązce jest ich bardzo dużo. Mam ją już 3 lata, piękne duże krzaczyska, ale mimo tego co piszą nie pachnie, albo bardzo delikatnie, ja nie czuję. Zaglądnij do mnie to ja zobaczysz.
NN angielki nie znam, ale jest piękna
Pilgrim jest przepiękny, kupiłam w tym roku, ale u mnie słabo rośnie i jeszcze czekam na kwiaty, sadzonka była bardzo słabiutka.
F's Friend mam 4 sezon, piękna, bardzo mocny zapach, kwiaty długo się trzymają, zasuszaja się a płatki nie opadają, jzmienia kolor w czasie kwitnienia, jest jedną z moich ulubionych.
Charles tez wspaniały, podobne cechy jak Fisherman, miałam z nia troche kłopotów, bo u mnie maiała tendencje do wypuszczania dzikich pędów po pierwszym kwitnieniu. Ciekawe jak zachowa sie w tym roku
Wspaniały masz zestaw róż! Czekam na następne zdjęcia!
Obawiam się, że Elmshorn to nie Elmshorn
NN angielki nie znam, ale jest piękna
Pilgrim jest przepiękny, kupiłam w tym roku, ale u mnie słabo rośnie i jeszcze czekam na kwiaty, sadzonka była bardzo słabiutka.
F's Friend mam 4 sezon, piękna, bardzo mocny zapach, kwiaty długo się trzymają, zasuszaja się a płatki nie opadają, jzmienia kolor w czasie kwitnienia, jest jedną z moich ulubionych.
Charles tez wspaniały, podobne cechy jak Fisherman, miałam z nia troche kłopotów, bo u mnie maiała tendencje do wypuszczania dzikich pędów po pierwszym kwitnieniu. Ciekawe jak zachowa sie w tym roku
Wspaniały masz zestaw róż! Czekam na następne zdjęcia!
- kocica

- Od: 22 wrz 2007, o 16:42
- Kontakt:
Bardzo ładny ogródek. Hortensje bajeczne, też mam większość tych, które Ty masz, ale moje posadziłam dopiero rok temu i nie są tak ładnie rozkrzewione. No i te róże - przepiękne.
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Pozdrawiam, Ewa.