Kuchenne inspiracje AGNESS cz. 3
- Biotit
- Przyjaciel Forum - gold
- Posty: 2299
- Od: 20 cze 2014, o 00:09
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Lokalizacja: W-wa
Re: Kuchenne inspiracje AGNESS cz. 3
A wianki dostanę od Mikołaja z Włodawy ?
- duju
- Przyjaciel Forum - gold
- Posty: 3962
- Od: 13 paź 2008, o 12:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: wielkopolska
Re: Kuchenne inspiracje AGNESS cz. 3
Rozumiem Na ślubie brata jadłam super Rafaello - wielkie, puszyste i masa nie tak super mocno kokosowa. Muszę poszukać taki przepis
No właśnie, wianuszki robisz? Pokażesz?
No właśnie, wianuszki robisz? Pokażesz?
Pozdrawiam - Justyna
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Posty: 956
- Od: 16 kwie 2012, o 16:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: łódzkie
Re: Kuchenne inspiracje AGNESS cz. 3
Justynko,nie wiem jakie to rafaello,które jadłaś.Teraz w wielu przepisach jest robione na herbatnikach lub krakersach,przełożonych kremem na bazie budyniu z dodatkiem wiórek.
Ja mam inny przepis,ma juz kilkanaście lat......biszkopt jasny,możesz zrobić inne ciasto na spód.
A masa kokosowa,to bita smietana z dodatkiem roztopionej białej czekolady i wiórki kokosowe.
Jak takie coś pasuje to wstawie przepis....
Ja go juz kilka lat nie robiłam,a z takiego powodu,że jak kupie do niego składniki,to biała czekolada zostaje zjedzona.
Ale na te Świeta schowam i może uda mi sie zrobić
Ja mam inny przepis,ma juz kilkanaście lat......biszkopt jasny,możesz zrobić inne ciasto na spód.
A masa kokosowa,to bita smietana z dodatkiem roztopionej białej czekolady i wiórki kokosowe.
Jak takie coś pasuje to wstawie przepis....
Ja go juz kilka lat nie robiłam,a z takiego powodu,że jak kupie do niego składniki,to biała czekolada zostaje zjedzona.
Ale na te Świeta schowam i może uda mi sie zrobić
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Posty: 956
- Od: 16 kwie 2012, o 16:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: łódzkie
Re: Kuchenne inspiracje AGNESS cz. 3
Nie moge już edytować.....
Dziewczyny,jak one apetycznie wyglądają,aż ślinka leci.......
Ale to gotowanie z sodą mnie jakoś do nich zniechęca
http://www.mojewypieki.com/przepis/precle,-najlepsze
Dziewczyny,jak one apetycznie wyglądają,aż ślinka leci.......
Ale to gotowanie z sodą mnie jakoś do nich zniechęca
http://www.mojewypieki.com/przepis/precle,-najlepsze
- duju
- Przyjaciel Forum - gold
- Posty: 3962
- Od: 13 paź 2008, o 12:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: wielkopolska
Re: Kuchenne inspiracje AGNESS cz. 3
Moniko, podaj przepis, myślę, że Agusia się zgodzi ;)
Pozdrawiam - Justyna
- kasik 69
- Przyjaciel Forum - gold
- Posty: 3661
- Od: 10 maja 2010, o 15:04
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Lokalizacja: lubelskie
Re: Kuchenne inspiracje AGNESS cz. 3
Ja robię rafaello na ciemnym cieście bez jajek,na wierzch krem z białej czekolady i kremówki.
Właśnie co z wiankami
Właśnie co z wiankami
- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold
- Posty: 24813
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: lubelskie
Re: Kuchenne inspiracje AGNESS cz. 3
Kochani przy wianuszkach pracuję jak najbardziej, cały czas
Były letnie, jesienne, całoroczne - w zależności od zamówienia Teraz przyszedł czas na świąteczne. Zostałam poproszona do wzięcia udziału w Kiermaszu Świątecznym, więc do 13 grudnia będę miała sporo pracy. Coś pokażę, ale w wątku z pogaduchami, żeby nie zaśmiecać kulinarnego innymi tematami
Moniko, Kasiu bardzo proszę o Wasze przepisy na Rafaello
Były letnie, jesienne, całoroczne - w zależności od zamówienia Teraz przyszedł czas na świąteczne. Zostałam poproszona do wzięcia udziału w Kiermaszu Świątecznym, więc do 13 grudnia będę miała sporo pracy. Coś pokażę, ale w wątku z pogaduchami, żeby nie zaśmiecać kulinarnego innymi tematami
Moniko, Kasiu bardzo proszę o Wasze przepisy na Rafaello
- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold
- Posty: 24813
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: lubelskie
Re: Kuchenne inspiracje AGNESS cz. 3
Moniko czemu się obawiasz sody ? Ona w żaden sposób nie szkodzi, wręcz przeciwnie, przy wielu problemach zdrowotnych pomaga
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Posty: 956
- Od: 16 kwie 2012, o 16:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: łódzkie
Re: Kuchenne inspiracje AGNESS cz. 3
No to już wstawiam przepis.....
Zawsze robiłam taki biszkopt
RAFAELLO
BISZKOPT
-5 jajek
-3/4 szkl cukru
-1 szkl mąki
-1 łyżeczka proszku
Ale ostatnio wyszukałam taki przepis,i robie go do ciast do których biszkopt jest na spód....
Wydaje mi sie taki delikatniejszy
BISZKOPT
-4 jajka
-3/4 szkl cukru
-pół szkl mąki
-pół szkl mąki ziemniaczanej
-łyżeczka proszku
Oba robi sie jednakowo...
Białka ubić,dodac cukier,ubić.Następnie dodac żółtka ubić.Następnie dodać mąkę,w drugim przepisie mąki ,wymieszane z proszkiem i delikatnie wymieszac łyżka.
MASA
-2 białe czekolady
-pół litra śmietany 30%
-2 śnieżki
-2 paczki wiórek kokosowych- ten przepis starszy,kiedyś wiórki w sklepach były w małych opakowaniach,teraz w marketach to po 200g i wieksze sa.Ale chyba kiedyś były po 100 g,o ile dobrze pamiętam,jak nie ,to mnie Dziewczyny poprawcie
Czekolady rozpuścić na parze,dodać ubitą śmietane i ubić.Następnie dodać śniezki i pótorej paczki wiórek.
Na biszkopt wyłożyć mase.Na masę posypać reszte wiórek.
Smacznego
Zawsze robiłam taki biszkopt
RAFAELLO
BISZKOPT
-5 jajek
-3/4 szkl cukru
-1 szkl mąki
-1 łyżeczka proszku
Ale ostatnio wyszukałam taki przepis,i robie go do ciast do których biszkopt jest na spód....
Wydaje mi sie taki delikatniejszy
BISZKOPT
-4 jajka
-3/4 szkl cukru
-pół szkl mąki
-pół szkl mąki ziemniaczanej
-łyżeczka proszku
Oba robi sie jednakowo...
Białka ubić,dodac cukier,ubić.Następnie dodac żółtka ubić.Następnie dodać mąkę,w drugim przepisie mąki ,wymieszane z proszkiem i delikatnie wymieszac łyżka.
MASA
-2 białe czekolady
-pół litra śmietany 30%
-2 śnieżki
-2 paczki wiórek kokosowych- ten przepis starszy,kiedyś wiórki w sklepach były w małych opakowaniach,teraz w marketach to po 200g i wieksze sa.Ale chyba kiedyś były po 100 g,o ile dobrze pamiętam,jak nie ,to mnie Dziewczyny poprawcie
Czekolady rozpuścić na parze,dodać ubitą śmietane i ubić.Następnie dodać śniezki i pótorej paczki wiórek.
Na biszkopt wyłożyć mase.Na masę posypać reszte wiórek.
Smacznego
Re: Kuchenne inspiracje AGNESS cz. 3
Ciekawe rafaello z biszkoptem,
zapisałam sobie i spróbuje zrobić,
choć mam zawsze dylemat ze śmietaną
Jaką polecicie, aby była pewna do ubicia, albo znacie jakieś tajniki jej ubijania
Pozdrawiam w weekend andrzejkowy
zapisałam sobie i spróbuje zrobić,
choć mam zawsze dylemat ze śmietaną
Jaką polecicie, aby była pewna do ubicia, albo znacie jakieś tajniki jej ubijania
Pozdrawiam w weekend andrzejkowy
"jeśli chcesz być szczęśliwy przez całe życie - zostań ogrodnikiem "
Ogrodniczka na tymczasowym urlopie Anpio7 !!!
Apetycznie u Anpio7
Ogrodniczka na tymczasowym urlopie Anpio7 !!!
Apetycznie u Anpio7
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Posty: 2427
- Od: 8 maja 2010, o 22:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Lokalizacja: gm.Konopiska k/Częstochowy
Re: Kuchenne inspiracje AGNESS cz. 3
Mnie właściwie nie zdarzyły się wpadki z ubijaniem śmietanki. Musi to być śmietanka 30% dobrze schodzona .
- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold
- Posty: 24813
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: lubelskie
Re: Kuchenne inspiracje AGNESS cz. 3
O tak, jeśli śmietana jest dobrze schłodzona to nie ma mowy, że by się zważyła Jeśli będzie zbyt ciepła, to zrobi się masełko..... też fanie, tylko kłopot, gdy jest z cukrem
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Posty: 956
- Od: 16 kwie 2012, o 16:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: łódzkie
Re: Kuchenne inspiracje AGNESS cz. 3
Ja zawsze robie na śmitanie 30% z biedronki mleczna dolina.
Jest jej 330 ml,zawsze biore 2 op i daje całe,chociaż jest troche wiecej niż w przepisie.
Mam krówke ,wiec i śmietane do ciast sobie zbieram,ale do ubijania często mi sie waży ,chociaż jest schłodzona.
Zrobiłam te precle.Dzieciom smakują,chociaż ten posmak z wierzchu.....coś jak na paluszkach.
Ale skoro dzieciom posmakowały,to trzeba w zeszyt przepis wpisać.
Mak i cynamon.....
Może niezbyt elegancko ,ale prosto z piecyka wyjmowane,i tylko 2 ostatnim udało mi sie zdjęcie cyknąć
Jest jej 330 ml,zawsze biore 2 op i daje całe,chociaż jest troche wiecej niż w przepisie.
Mam krówke ,wiec i śmietane do ciast sobie zbieram,ale do ubijania często mi sie waży ,chociaż jest schłodzona.
Zrobiłam te precle.Dzieciom smakują,chociaż ten posmak z wierzchu.....coś jak na paluszkach.
Ale skoro dzieciom posmakowały,to trzeba w zeszyt przepis wpisać.
Mak i cynamon.....
Może niezbyt elegancko ,ale prosto z piecyka wyjmowane,i tylko 2 ostatnim udało mi sie zdjęcie cyknąć