Kuchenne inspiracje AGNESS

Jak zachować doskonałe zdrowie, kondycję i urodę? Porady, zdrowa żywność, najlepsze przepisy.
Zablokowany
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Posty: 4159
Od: 23 sty 2011, o 21:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Lokalizacja: wielkopolska

Re: Kuchenne inspiracje AGNESS

Post »

Pestko jeśli mogę to napiszę coś od siebie :wink:
Ja zawsze sernik z brzoskwiniami robię z 1 kg sera :)
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Posty: 4611
Od: 30 sie 2010, o 08:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Lokalizacja: Czerwionka koło Rybnika

Re: Kuchenne inspiracje AGNESS

Post »

Ja też robie z kilograma sera na zwykłą blaszke.Raz robiłam w tortownicy,bo chciałam mieć wysoki :roll: siedział troche dłużej w piekarniku, ale był pyszny ;:108
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Posty: 24808
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Lokalizacja: lubelskie

Re: Kuchenne inspiracje AGNESS

Post »

Aldonko już dziewczyny ( Aga i Renia ;:196 )odpowiedziały, ja się tylko pod tym podpisuję :D Po prostu będzie wyższy . Wszystkich składników do sera daj 2 x tyle :D Ja przeważnie robię w większej blasze, taka jaka jest w wyposażeniu piekarnika, wtedy ciasta robię jeszcze pół porcji więcej a sera litrowe wiaderko :D

Krysiu daj znać jak smakowało, my wszyscy się nim zajadamy. Tak jak pisałam wcześniej z przyprawami można eksperymentować, i ,,dosmakować,, według własnego gustu :D Ale myślę sobie, ze pierwszy raz warto zrobić jak w przepisie, żeby zobaczyć jak to wygląda i poznać smak....a potem szaleć z dodatkami do woli :D
Golonki to mój M uwielbia, a najbardziej z przepisu Ewuni Ave pieczone w piwie.....niesamowicie pracochłonne ale rewelacja :D
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Posty: 3325
Od: 5 paź 2008, o 16:21
Lokalizacja: WLKP

Re: Kuchenne inspiracje AGNESS

Post »

;:196 Dziewczynki jesteście kochane.Dziękuję za informację.
Zwykły sernik też robię z kilograma ,albo z 1,50 nawet i wylewam ser na petity podwójnie rozłożone.Z brzoskwiniami nigdy nie piekłam.Planuję na imieniny córci w niedzielę.Czy tych brzoskwiń dac tyle co w puszcze jest ,czy może mniej?
Awatar użytkownika
kasik 69
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Posty: 3703
Od: 10 maja 2010, o 15:04
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Lokalizacja: lubelskie

Re: Kuchenne inspiracje AGNESS

Post »

Pestko brzoskwiń daj cała puszkę.Ja do sera dodaję jeszcze rodzynki.I też w przepisie mam 0,5 kg sera,ale daję kilogram.
A dziś jadłam sernik gotowany od sąsiadki,pychota.
Zapraszam do mnie,
Moje wątki
Nasz Ogród
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Posty: 3325
Od: 5 paź 2008, o 16:21
Lokalizacja: WLKP

Re: Kuchenne inspiracje AGNESS

Post »

Zabierałam się już kilka razy za gotowany,ale jakoś zawsze spasowałam i robiłam normalny.Jestem ciekawa jak taki gotowany smakuje :roll:
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Posty: 4611
Od: 30 sie 2010, o 08:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Lokalizacja: Czerwionka koło Rybnika

Re: Kuchenne inspiracje AGNESS

Post »

Moja mama robi gotowany i takim serem przekłada ciasto, chyba 2-3 razy PYCHOTA ;:108
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Posty: 3325
Od: 5 paź 2008, o 16:21
Lokalizacja: WLKP

Re: Kuchenne inspiracje AGNESS

Post »

W takim razie poprosimy o sprawdzony przepis.W końcu Swięta tuż tuż i chciało by sie rodzinę nowościami zaskoczyć :wink:
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Posty: 4630
Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Lokalizacja: lublin/okolice

Re: Kuchenne inspiracje AGNESS

Post »

Aga mięsko jeden raz zagotowane teraz się studzi.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Posty: 24808
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Lokalizacja: lubelskie

Re: Kuchenne inspiracje AGNESS

Post »

Joluś koniecznie daj znać ja Ci smakuje ;:196
juda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Posty: 1349
Od: 1 lis 2008, o 20:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Lokalizacja: Podkarpacie okolice Jasła

Re: Kuchenne inspiracje AGNESS

Post »

:wit
PESTKA@ ja robię ten sernik z 1 kg sera tylko podpiekam tak z 10 min samo ciasto potem daje ser i całą dużą puszkę brzoskwiń
Najważniejsze aby dobrze wypiec musisz mieć dobry piekarnik bo jest mniej smaczny niewypieczony on ma to do siebie że robi się mokry
Często piekę bo mam wielu chętnych i jeszcze nie wyjmuj z blachy aż wystygnie..

Robiłam dzisiaj na obiad szynkę gotowaną wczoraj wieczorem raz gotowałam dzisiaj rano powtórzyłam, vegety malutko dałam tylko musztardę i więcej czosnku trochę majeranku wieprzowina z własnej hodowli wyszła PYCHA ;:63 zrobiłam sos chrzanowy mąż zachwycony :tan
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Posty: 3325
Od: 5 paź 2008, o 16:21
Lokalizacja: WLKP

Re: Kuchenne inspiracje AGNESS

Post »

Judka ,,o właśnie nie pomyślałam ,że można podpiec spód wcześniej.Wtedy nie musi siedzieć tak długo w piecu i nie ma strachu o zakalec.Jeszcze mam pytanie ,bo zawsze jakieś dylematy straszliwe mam przed wyciągnięciem sernika z pieca.Jak nakłuwam patyczkiem to może zostać trochę sera na nim prawda?Zawsze wydaje mi się ,że za długo go trzymam w piecu.Nie spala sie po wierzchu ,bo przykrywam ,ale czytałam o metodzie ,,na palec,,-jak sie nie klei masa do palca czyli dobra.Co o tym sądzicie?
juda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Posty: 1349
Od: 1 lis 2008, o 20:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Lokalizacja: Podkarpacie okolice Jasła

Re: Kuchenne inspiracje AGNESS

Post »

:wit
Ja to sądzę po moim piekarniku nie taki już nowy i coś mi gorzej piecze muszę zwiększać temperaturę i dłużej trzymać jak w przepisie .. ale sernik z brzoskwiniami wyjątkowo trzeba zwrócić uwagę na dobre wypieczenie, bo Ci może od brzoskwiń zrobić się mokry
Nie zrażaj się bo warto się mu "poświęcić " i nie wyciągaj ciepłego z brytfanny bo Ci się "rozlezie" lekko na boki
Życzę powodzenia w pieczeniu ;:180
Teresa
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Posty: 3325
Od: 5 paź 2008, o 16:21
Lokalizacja: WLKP

Re: Kuchenne inspiracje AGNESS

Post »

Dzięki wielkie :D Piekarnik mam nowy,specjalnie szukałam z wkładem szamotowym.Pięknie piecze.tfu tfu...hihi
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Posty: 3325
Od: 5 paź 2008, o 16:21
Lokalizacja: WLKP

Re: Kuchenne inspiracje AGNESS

Post »

Pijane śliwki i sernik z brzoskwiniami upieczony(chyba)
Sernik siedzi jeszcze sobie w piekarniku.Strasznie długo się piekł.Mam nadzieje ,ze jest dopieczony ,bo co wbiłam patyk to sie kleił :roll:Trzeba będzie chyba jednak dawać 0,5 kg sera ,bo zbyt długo siedzi w piecu.
Zablokowany

Wróć do „Bądźmy ZDROWI i piękni... jak nasz ogród”