Ja zawsze sernik z brzoskwiniami robię z 1 kg sera
Kuchenne inspiracje AGNESS
- agatka123
- Przyjaciel Forum - gold

- Posty: 4159
- Od: 23 sty 2011, o 21:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: wielkopolska
Re: Kuchenne inspiracje AGNESS
Pestko jeśli mogę to napiszę coś od siebie
Ja zawsze sernik z brzoskwiniami robię z 1 kg sera
Ja zawsze sernik z brzoskwiniami robię z 1 kg sera
- reniuniek
- Przyjaciel Forum - gold

- Posty: 4611
- Od: 30 sie 2010, o 08:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: Czerwionka koło Rybnika
Re: Kuchenne inspiracje AGNESS
Ja też robie z kilograma sera na zwykłą blaszke.Raz robiłam w tortownicy,bo chciałam mieć wysoki
siedział troche dłużej w piekarniku, ale był pyszny 
- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold

- Posty: 24802
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: lubelskie
Re: Kuchenne inspiracje AGNESS
Aldonko już dziewczyny ( Aga i Renia
)odpowiedziały, ja się tylko pod tym podpisuję
Po prostu będzie wyższy . Wszystkich składników do sera daj 2 x tyle
Ja przeważnie robię w większej blasze, taka jaka jest w wyposażeniu piekarnika, wtedy ciasta robię jeszcze pół porcji więcej a sera litrowe wiaderko
Krysiu daj znać jak smakowało, my wszyscy się nim zajadamy. Tak jak pisałam wcześniej z przyprawami można eksperymentować, i ,,dosmakować,, według własnego gustu
Ale myślę sobie, ze pierwszy raz warto zrobić jak w przepisie, żeby zobaczyć jak to wygląda i poznać smak....a potem szaleć z dodatkami do woli
Golonki to mój M uwielbia, a najbardziej z przepisu Ewuni Ave pieczone w piwie.....niesamowicie pracochłonne ale rewelacja
Krysiu daj znać jak smakowało, my wszyscy się nim zajadamy. Tak jak pisałam wcześniej z przyprawami można eksperymentować, i ,,dosmakować,, według własnego gustu
Golonki to mój M uwielbia, a najbardziej z przepisu Ewuni Ave pieczone w piwie.....niesamowicie pracochłonne ale rewelacja
Re: Kuchenne inspiracje AGNESS
Zwykły sernik też robię z kilograma ,albo z 1,50 nawet i wylewam ser na petity podwójnie rozłożone.Z brzoskwiniami nigdy nie piekłam.Planuję na imieniny córci w niedzielę.Czy tych brzoskwiń dac tyle co w puszcze jest ,czy może mniej?
- kasik 69
- Przyjaciel Forum - gold

- Posty: 3714
- Od: 10 maja 2010, o 15:04
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Lokalizacja: lubelskie
Re: Kuchenne inspiracje AGNESS
Pestko brzoskwiń daj cała puszkę.Ja do sera dodaję jeszcze rodzynki.I też w przepisie mam 0,5 kg sera,ale daję kilogram.
A dziś jadłam sernik gotowany od sąsiadki,pychota.
A dziś jadłam sernik gotowany od sąsiadki,pychota.
Re: Kuchenne inspiracje AGNESS
Zabierałam się już kilka razy za gotowany,ale jakoś zawsze spasowałam i robiłam normalny.Jestem ciekawa jak taki gotowany smakuje 
- reniuniek
- Przyjaciel Forum - gold

- Posty: 4611
- Od: 30 sie 2010, o 08:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: Czerwionka koło Rybnika
Re: Kuchenne inspiracje AGNESS
Moja mama robi gotowany i takim serem przekłada ciasto, chyba 2-3 razy PYCHOTA 
Re: Kuchenne inspiracje AGNESS
W takim razie poprosimy o sprawdzony przepis.W końcu Swięta tuż tuż i chciało by sie rodzinę nowościami zaskoczyć 
- jola1
- Przyjaciel Forum - gold

- Posty: 4625
- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: lublin/okolice
Re: Kuchenne inspiracje AGNESS
Aga mięsko jeden raz zagotowane teraz się studzi.
- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold

- Posty: 24802
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: lubelskie
Re: Kuchenne inspiracje AGNESS
Joluś koniecznie daj znać ja Ci smakuje 
-
juda
- Przyjaciel Forum - gold

- Posty: 1349
- Od: 1 lis 2008, o 20:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: Podkarpacie okolice Jasła
Re: Kuchenne inspiracje AGNESS
PESTKA@ ja robię ten sernik z 1 kg sera tylko podpiekam tak z 10 min samo ciasto potem daje ser i całą dużą puszkę brzoskwiń
Najważniejsze aby dobrze wypiec musisz mieć dobry piekarnik bo jest mniej smaczny niewypieczony on ma to do siebie że robi się mokry
Często piekę bo mam wielu chętnych i jeszcze nie wyjmuj z blachy aż wystygnie..
Robiłam dzisiaj na obiad szynkę gotowaną wczoraj wieczorem raz gotowałam dzisiaj rano powtórzyłam, vegety malutko dałam tylko musztardę i więcej czosnku trochę majeranku wieprzowina z własnej hodowli wyszła PYCHA
Re: Kuchenne inspiracje AGNESS
Judka ,,o właśnie nie pomyślałam ,że można podpiec spód wcześniej.Wtedy nie musi siedzieć tak długo w piecu i nie ma strachu o zakalec.Jeszcze mam pytanie ,bo zawsze jakieś dylematy straszliwe mam przed wyciągnięciem sernika z pieca.Jak nakłuwam patyczkiem to może zostać trochę sera na nim prawda?Zawsze wydaje mi się ,że za długo go trzymam w piecu.Nie spala sie po wierzchu ,bo przykrywam ,ale czytałam o metodzie ,,na palec,,-jak sie nie klei masa do palca czyli dobra.Co o tym sądzicie?
-
juda
- Przyjaciel Forum - gold

- Posty: 1349
- Od: 1 lis 2008, o 20:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: Podkarpacie okolice Jasła
Re: Kuchenne inspiracje AGNESS
Ja to sądzę po moim piekarniku nie taki już nowy i coś mi gorzej piecze muszę zwiększać temperaturę i dłużej trzymać jak w przepisie .. ale sernik z brzoskwiniami wyjątkowo trzeba zwrócić uwagę na dobre wypieczenie, bo Ci może od brzoskwiń zrobić się mokry
Nie zrażaj się bo warto się mu "poświęcić " i nie wyciągaj ciepłego z brytfanny bo Ci się "rozlezie" lekko na boki
Życzę powodzenia w pieczeniu
Teresa
Re: Kuchenne inspiracje AGNESS
Dzięki wielkie
Piekarnik mam nowy,specjalnie szukałam z wkładem szamotowym.Pięknie piecze.tfu tfu...hihi
Re: Kuchenne inspiracje AGNESS
Pijane śliwki i sernik z brzoskwiniami upieczony(chyba)
Sernik siedzi jeszcze sobie w piekarniku.Strasznie długo się piekł.Mam nadzieje ,ze jest dopieczony ,bo co wbiłam patyk to sie kleił :roll:Trzeba będzie chyba jednak dawać 0,5 kg sera ,bo zbyt długo siedzi w piecu.
Sernik siedzi jeszcze sobie w piekarniku.Strasznie długo się piekł.Mam nadzieje ,ze jest dopieczony ,bo co wbiłam patyk to sie kleił :roll:Trzeba będzie chyba jednak dawać 0,5 kg sera ,bo zbyt długo siedzi w piecu.

