Witaj Frido! dopiero dziś trafiłam do Ciebie,ale na pewno skorzystam z przepisów i podzielę się swoimi.Dziś pierwszy raz robię suszone pomidory, jestem sama ciekawa co z tego wyjdzie.
Może coś mi podpowiesz?Nie bardzo wiem kiedy skończyć suszenie
Teraz idę zwiedzać Twój ogród
Podpowiem: kiedy pomidory są suche, ale dość elastyczne i mają nadal kolor pomidorowy, a nie brunatny
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
Wczoraj M. zebrał pigwowca, zatem była robota do nocy z obróbką. Będzie nalewka, bo to doskonały surowiec na ten trunek.
Z pestek pigwowca można również zrobić nalewkę, bardzo oryginalna.
O!A czy to nie za wcześnie na pigwowca?Mój jest jeszcze całkiem zielony .Ja trochę sie zraziłam bo w zeszłym roku nalewka wyszła mi kwaśna nie do upicia.Ale tyle dobra żal wylać pokombinowałam, dolałam za słodkiej brzoskwiniówki i było ok,ale ja w nalewkach stawiam pierwsze kroczki więc chętnie przyjmę cenne rady
A ja dopiero teraz przeczytałam o Twojej książce, Danusiu! Super!
I już lecę kupić (no, w poniedziałek, jutro ;)). A potem trzeba się umówić z Autorką i dostać autograf
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
co mam zrobić z grzybkami, ktore umyte i pokrojone wrzuciłam do gara ze zeszkliwiona cebulą dodałam kilka ziaren pieprzu, ziela i liścia laurowego i chcę z tego poczynić zupę grzybową????????
Armabapa- może odpowiem: ja do tego wrzucam pokrojone w kostkę ziemniaczki,jak miękkie zabielam śmietanką i jest zupka, doprawiam ją jeszcze kwaskiem cytrynowym bo tak lubimy ,wychodzi z tego barszczyk grzybowy, ale kwasek nie jest konieczny