Papryczka chili-jak pielęgnować cz.3
-
- 50p
- Posty: 94
- Od: 1 sie 2014, o 21:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Lokalizacja: Samociążek
Re: Papryczka chili-jak pielęgnować cz.3
Dostałem od znajomego papryczkę Trinidad scorpion. Proszę o wskazówki jak i kiedy pozyskać z niej nasiona i kilka wskazówek o uprawie. Pozdrowienia
Re: Papryczka chili-jak pielęgnować cz.3
Rokita nie ma nawet krzty ostrości w sobie, traktuję i przerabiam jak słodką .
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Posty: 11332
- Od: 17 kwie 2013, o 12:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: Pionki pow.radomski
Re: Papryczka chili-jak pielęgnować cz.3
SandraABC pisze:Ja szukam teraz czegoś do nadziewania, peperoncino picante z akcji okazały się zbyt ostre (całkiem możliwe ,że skundliły się z ostrymi paprykami wśród których rosły), ramiro i mix słodkich jest zbyt mdły... nie mam już pomysłu - może ktoś coś poleci ? Jak wypada półostra rokita ?
Rokita całkowicie słodka.Peperoncino i Tondo picante calabrese ,solidnie ostre.Czerośniowa w sam raz,chociaż w tym roku kupiłem czereśniową na giełdzie i okazała się całkowicie słodka
Re: Papryczka chili-jak pielęgnować cz.3
Sandra,a może do nadziewania dobra będzie black hungarian? Jest średniej wielkości, bardziej krótka, ale krępa, w smaku lekko ostra
- Rybka
- Przyjaciel Forum - gold
- Posty: 1672
- Od: 30 lip 2008, o 14:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: Norwegia
Re: Papryczka chili-jak pielęgnować cz.3
Dla mnie super i taka akurat ostra po zalaniu olejem jest Large Red Cherry (2500-500).
Nadziewa się też super, bo można paluchem
Nadziewa się też super, bo można paluchem
"Bo trzeba się śmiać, wariatkę grać, szczęśliwą być i z życia drwić"
pozdrawiam Beata
pozdrawiam Beata
- krynka
- Przyjaciel Forum - gold
- Posty: 1494
- Od: 13 sty 2014, o 19:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: okolice stolicy
Re: Papryczka chili-jak pielęgnować cz.3
Bardzo lubię te okrągłe papryczki,bo mają grube ścianki. Jeszcze dziś marynowałam trochę swoich ostrych Tondo w słodkiej zalewie.Takie z zalewy ,faszerowane serkiem są bardzo pyszne No i ostre "gubią" trochę mocy
Amanita,też miałam polecić Black Hungarian,ale ugryzłam się w palec,żeby nie wyszło,że ta papryczka jest dobra na wszystko ( do wszystkiego i dla wszystkich)
Kolejna część wątku jest tutaj Papryczka chili-jak pielęgnować cz.4
Amanita,też miałam polecić Black Hungarian,ale ugryzłam się w palec,żeby nie wyszło,że ta papryczka jest dobra na wszystko ( do wszystkiego i dla wszystkich)
Kolejna część wątku jest tutaj Papryczka chili-jak pielęgnować cz.4
Pozdrawiam serdecznie- Ela