proszę również o zdjęcia , jeśli są
Pozdrawiam

Dwa lata temu miałem tą odmianę w gruncie. Plenność dobra, zdrowotność słaba a smak bezpłciowy. Mimo, że pisze w opisie , że jest sztywno łodygowy- wymaga palików,bo inaczej pędy będą się pokładać na glebie, a w bardziej zwartej uprawie będzie wymagał intensywnej ochrony przeciw szarej pleśni. Niewysoki, samo kończący .KONdzio1156 pisze:ponieważ,mam problem ze zdobyciem palików,interesuję mnie ta odmiana.Proszę o odpowiedzi z tematu.Za odpowiedzi, z góry dziękuję
proszę również o zdjęcia , jeśli są
Betalux i Ola Polka też są sztywnołodygowe, ale żadne nie ma dużych owoców, i tylko koktajlówka Ola Polka nie wymaga palików.KONdzio1156 pisze:szukam odmiany sztywno łodygowej o owocach powyżej 100/150 gram
o smacznych owocach
Potwierdzam wszystko. Dodam, że owoce duże i dużo, ale niezbyt wyrównane.Agulka11 pisze:Sprawdz sobie Bohuna - miałam go w tym roku. Mnie zaskoczył bardzo wczesnym owocowaniem i cudownym smakiem pomidorka.
Jest sztywnołodygowy i samokończący, ale się kładzie. Przypuszczam, że gdybym go ogławiał (na dwa-trzy piętra owoców) i wiązał "samego do siebie", to dałby radę bez palika, bo łodygi miał bardzo solidne. Ale tylko przypuszczam, bo pozwoliłem mu się rozrastać do woli i w końcu dostał palik.Agulka11 pisze: I chyba jest sztywnołodygowy (u mnie wszystkie pomidory były palikowane więc kompletnie nie zwróciłam uwagi na to czy jest wiotki czy sztywnołodygowy).