Pomidory- oprysk kwasem mlekowym
Re: Pomidory- oprysk kwasem mlekowym
W cenie będzie również deszczówka jako, że tylko ona będzie się nadawać do oprysku. Woda destylowana jednak trochę kosztuje. Poza tym białko jaj to nie jedyny składnik w tym przypadku.
Deszczówki jest opór, niewykorzystane białka jaj często zalegają lodówkę, że w końcu trzeba je usunąć. Jaki jeszcze składnik, ciekawość mnie zżera. I te stałe 40* w hermetycznym pojemniku 

Jak widać po tematyce postów teraz jest tylko jeden temat- nasiona. Nie ma problemów z uprawą gleby ani z ochroną. Jakoś to będzie
.
Nie wybiegajmy, więc GRANIA , przed szereg. Wszystko wyjdzie w czasie przyszłorocznych prób.

Nie wybiegajmy, więc GRANIA , przed szereg. Wszystko wyjdzie w czasie przyszłorocznych prób.
forumowicz piszesz: deszczówka. A czy woda ze studni też mogła by być
?

Pozdrawiam - Danuta
Porządek powinien brać przykład z bałaganu i robić się sam :-)!
Jeśli woda w Twojej studni pozbawiona jest minerałów - to tak 

No dobra, wstępuję w szereg
Ciekawi mnie temat, gdyż w tym roku z gruntowymi dałam plamę. Ktoś pisał, że jesienią ZZ odpuszcza sobie. Guzik prawda. Ja też odpuściłam i nie opryskałam. No i musiałam wyrzucić znaczną część wyrośniętych owoców
A tak miałabym co najmniej do grudnia.

- jode22
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 lut 2011, o 14:07
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
A woda z filtra z odwróconej osmozy nada się
. Oczywiście to domowy filtr i na pewno nie tak skuteczny jak te przemysłowe.

Nie pomyślałam, że chodzi o zawartość (a właściwie brak)minerałówforumowicz pisze:Jeśli woda w Twojej studni pozbawiona jest minerałów - to tak

Niestety raczej ma ich w nadmiarze!!

Pozdrawiam - Danuta
- paputowy dom
- 200p
- Od: 11 cze 2012, o 21:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Obronik do gleby już dany. W środki ochrony roślin też zamierzam zaopatrzeć się zawczasu. Tak jak mówił forumowicz w ostatniej chwili ciężko coś sensownego kupić. Muszę jeszcze przemysleć przez zimę jakie pomidorki dać do foliaka. W tym roku miałam Bawole Serca ale nie do końca przypasował mi smak -jak dla mnie za mało tej specyficznej pomidorowej słodyczy. W przyszłym roku planuję dwie odmiany. Może coś poradzicie?
- GunnarSK
- Od: 1 paź 2009, o 17:10
Woda w studni raczej nie jest pozbawiona minerałów, ale przegotowanie pomaga. Też w przypadku miejskiej kranówki, jeśli ona w ogóle się nadaje.
pozdrawiam, Gunnar
- jarson64
- 500p
- Od: 27 cze 2011, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jak najbardziej się nada.jode22 pisze:A woda z filtra z odwróconej osmozy nada się. Oczywiście to domowy filtr i na pewno nie tak skuteczny jak te przemysłowe.
-
- Od: 15 kwie 2013, o 18:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
forumowicz , chyba się mylisz że temat nasion jest teraz oblegany!! czytamy i notujemy żeby na wiosnę być na czas
nie zawsze piszemy , ale czytamy od deski do deski....

Bożena
Jeszcze nie stosowałem oprysku kwasem mlekowym na pomidory ale w przyszłym roku zastosuję, pomidory uprawiam tylko w gruncie.
Jak przechowujecie skorupki od jaj?
Jak przechowujecie skorupki od jaj?
Pozdrawiam
and777
Myśl stwarza doświadczenie i rzeczywistość
and777
Myśl stwarza doświadczenie i rzeczywistość
-
- 200p
- Od: 9 lut 2010, o 09:37
ja skorupki suszę a potem gniotę na proszek, wiosną wysypuję na kompostownik lub na ziemię
Bądź jak zegar słoneczny. Odmierzaj tylko pogodne godziny
Re: Amatorzy pomidorów gruntowych. Część 4
Pewnie dostanę po głowie za to pytanie ale zaryzykuje
Staram się minimalizować ilość przyswajanej chemii, nie akceptuje nawet witamin w tabletkach, żeby nie było nie jestem też fanką ś.och.r i wiem że przemysł ładuje mi do żywności całą tablicę mendelejewa.
Pytam bo chciałabym mieć świadomość tego co latem sama sobie w opryskach MW zafunduje

Jaka zawartość antybiotyku przeniknie do organizmu w czasie 3 miesięcznych oprysków pomidorów za pomocą MW i jaki to może mieć wpływ na zdrowie???Ponad to jest obecny antybiotyk nizyna więc ma też właściwości antybakteryjne.
Staram się minimalizować ilość przyswajanej chemii, nie akceptuje nawet witamin w tabletkach, żeby nie było nie jestem też fanką ś.och.r i wiem że przemysł ładuje mi do żywności całą tablicę mendelejewa.

Pytam bo chciałabym mieć świadomość tego co latem sama sobie w opryskach MW zafunduje

Pozdrawiam
Bee
To mój drugi rok z pomidorami....oby bardziej udany od poprzedniego ;)
Bee
To mój drugi rok z pomidorami....oby bardziej udany od poprzedniego ;)