ile mają urosnąć aby zbierać niekopcowane, żeby były zjadliwe i jak je odcinacie, tak prosto przy ziemi czy głębiej?
też mam trochę szparagów, do tego czasu robiłam kopczyk, a po ugotowaniu smakowały mi te co wyszły nad ziemię, te zielonawe.
Nie wpadłam na to żeby spróbować surowych, zawsze myślałam że szparagi muszą być ugotowane a surowe zaszkodzą.






 
  
 Lubię jedne i drugie
 Lubię jedne i drugie 
 Jeden rok dłużej poczekasz na zbiory, ale myślę że warto.
 Jeden rok dłużej poczekasz na zbiory, ale myślę że warto.
 
  Ale plantację użytkuje się przez 10 lat, kolejną założymy w miejscu "bezdrzewnym". Choć tutaj, mimo drzew, plony są całkiem niezłe. Co dwa dni po około 2 kg. W tym roku powinno być nieco lepiej
 Ale plantację użytkuje się przez 10 lat, kolejną założymy w miejscu "bezdrzewnym". Choć tutaj, mimo drzew, plony są całkiem niezłe. Co dwa dni po około 2 kg. W tym roku powinno być nieco lepiej  
 
		
