sie zwiększy. Będzie dobrze
Nasiona pomidorów od kozuli - cz. 3
Re: Nasiona pomidorów od kozuli - cz. 3
To nie jest bardzo blisko. Pomidor rosnąc wyciąga sie w górę i ta odległość
- mymysteryy
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 6 sie 2014, o 07:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dzięki za odpowiedź
. Mam go pierwszy raz, więc nie wiedziałam czego się spodziewać. Zostawiam go więc w spokoju
.
- legina
- 1000p

- Od: 21 maja 2013, o 11:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kasiu ja nie widzę żadnego problemu.U mnie dwa pierwsze grona zrównały się wysokością i na razie nic im to nie przeszkadza.Był taki moment,że te grona przerosły wysokoscią główny pęd(3 grono),a teraz jednak ruszył wierzchołek i aktualnie wszystko jest na jednym poziomie. 
Właśnie zauważyłem też już kilka owoców.Po lewej stronie lekko widoczny jest wierzchołek(jak wilk);:306

Właśnie zauważyłem też już kilka owoców.Po lewej stronie lekko widoczny jest wierzchołek(jak wilk);:306
- mymysteryy

- Od: 6 sie 2014, o 07:58
Ale widok
. Już nie mogę się doczekać aż mój będzie taki
Widzę, że masz go w donicy. Ja też jednego wsadziłam do wielkiej donicy. Zobaczę, czy będzie duża różnica w owocowaniu między nim a gruntowym.
Widzę, że masz go w donicy. Ja też jednego wsadziłam do wielkiej donicy. Zobaczę, czy będzie duża różnica w owocowaniu między nim a gruntowym.
- legina
- 1000p

- Od: 21 maja 2013, o 11:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
W gruncie nie miałem,ale w ub.roku były dwa pod folią.Tak się grona rozrosły,że prowadziłem tylko na dwa.Średnica 1 grona ok.1m,drugiego ciut mniej.Tak mi zagęścił się ,że pod koniec września dostał SP.Nie
było możliwości cięcia ,bo liści prawie nie było.

było możliwości cięcia ,bo liści prawie nie było.
- agaM

- Od: 23 kwie 2008, o 19:29
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
aria wielkie DZIĘKI za to radę. Że ja na to sama nie wpadłam, to przecież logicznearia pisze:Pierwszych gron nie usuwam, wilków też nie, dopiero jak wytworzą 1-2 parę liści trzeba je ogłowić ( wilki). Megagron ma małą masę liściową a dużo owoców do wykarmienia, jak zwiększymy masę to będzie większy plon. Grona podwiązuję do palika jak jeszcze kwitnie, bo potem mocno opada pod ciężarem i może się połamać.
Szkoda, że dopiero teraz, ale i tak w porę, bo przecież jeszcze do 2 grona daleko.
Swojego megagronka chcę poprowadzić na dwa pędy, więc masa liściowa będzie mu bardzo potrzebna. Jeszcze nie wszystko stracone. Dziękuję.
Mówisz wielkoowocowa wersja Megagrona
Jeśli i ten też zachowa to już rezerwuję nasionka, ok?
Jak oberwałaś wilki, to aby zwiększyć masę liściową nie ogławiaj, tylko ubrywaj następne grona a pozwalaj rosnąć liściom i nowym wilkom.
- Rzepka

- Od: 30 mar 2014, o 14:55
Dziękuję bardzo, na Twoją pomoc w Kozulkach zawsze można liczyć.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- Faworyt

- Od: 2 gru 2014, o 14:47
K-178 w pokoleniu F-6 Nie wypada dobrze.Porównanie mam bo jest ponad trzydzieści krzaków. Roślina dosyć wątła,wiąże wprawdzie owoce,ale bardzo mało.Ogólnie jestem tym pokoleniem zawiedziony.
Serdecznie pozdrawiam.
MK
Żadną sztuką jest trwać i oczekiwać,lecz dawać nad miarę. Bruno/ Ew. wg. Św. Mateusza 25, (31-46).
MK
Żadną sztuką jest trwać i oczekiwać,lecz dawać nad miarę. Bruno/ Ew. wg. Św. Mateusza 25, (31-46).
- Rzepka

U mnie K/178 F6 też dopiero się rozrasta i ma malutkie owocki, ale mam jeden krzak masywnej budowy, ze sporymi owocami.
Nie wiem czy się rozszczepił, czy to moja pomyłka. Na ile pędów prowadzicie K/178, jest samokończący, ale czytałam w dawnych wątkach Kozulki, że jest bardzo ekspansywny .

Pozdrawiam
Nie wiem czy się rozszczepił, czy to moja pomyłka. Na ile pędów prowadzicie K/178, jest samokończący, ale czytałam w dawnych wątkach Kozulki, że jest bardzo ekspansywny .

Pozdrawiam
- Faworyt

Ekspansywny to on u mnie wcale nie jest.Prowadzę go na jeden pęd,który nie ma wcale zamiaru się zakończyć.Rosnący w tym samym rzędzie obok K-178 F6 Darbo NN ma mocne krzaki,a co za tym idzie bez problemu zawiązuje owoce.Przy Darbo i rosnącym naprzeciw Malinowym Retro K-178 to chuderlak. 
Serdecznie pozdrawiam.
MK
MK
- Rzepka

Dzięki za info, muszę i ja poobrywać wszystkie wilki, dotychczas nic z nim nie robiłam, bo był bardzo mizesrny.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- Faworyt

Pouder:
Karino jak tam Ci się spisuje w gruncie K-37/5.Pochwal się osiągnięciami.
Karino jak tam Ci się spisuje w gruncie K-37/5.Pochwal się osiągnięciami.
Serdecznie pozdrawiam.
MK
MK
Dzięki za pamięć
,po lenistwie jako sadzonki, w gruncie bardzo ładnie ruszyły, aktualnie kwitnie pierwsze grono, może nie będą bardzo wczesne ale wyglądają
na zadowolone
,mają ok. 50 cm. pewnie to wina opóżnionego startu. Nie mam aparatu, pod koniec lipca będzie dziecko - fotograf amator to będą i zdjęcia.
na zadowolone
pozdrawiam Karina