Różanka w Sudetach
- Dyskrecja
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 lis 2010, o 20:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Różanka w Sudetach
Majeczko, ta nn to ta sama o której wcześniej pisałam, że każego roku wygląda inaczej, znowu się zmieniła dlatego jej nie poznałaś.
Kupowałam ją trzy lata temu razem z Duettem. Ciągle mnie zadziwia, sugerowano mi, że to Wersal ale tego jeszcze nie potwierdziłam.
Kupowałam ją trzy lata temu razem z Duettem. Ciągle mnie zadziwia, sugerowano mi, że to Wersal ale tego jeszcze nie potwierdziłam.
- Dyskrecja
Nareszcie trochę słonka!
Kilka godzin dzisiaj zajęło mi wycinanie podgnitych kwiatów róż, podwiązywanie do podpór poprzyginanych wichrem pędów, gleba pod różami usłana grubo obsypanymi płatkami, oprysk p/grzybowy będzie konieczny.
Oby nie lamentować zbyt długo na pocieszenie dołączę fotkę Duettu po deszczu i wichrach:

Kilka godzin dzisiaj zajęło mi wycinanie podgnitych kwiatów róż, podwiązywanie do podpór poprzyginanych wichrem pędów, gleba pod różami usłana grubo obsypanymi płatkami, oprysk p/grzybowy będzie konieczny.
Oby nie lamentować zbyt długo na pocieszenie dołączę fotkę Duettu po deszczu i wichrach:

- Dyskrecja
Dziś pokażę moje żelazne damy, którym nie straszne są deszcze, wiatry, mszyce i grzybki.
Na początek Dama de Coeur, jest u mnie wiele lat i czas jej służy, krzak z każdym rokiem potężnieszy, pędy coraz grubsze, jest zdrowa i obficie kwitnie:

Coraz piękniejsza jest Ghislaine de Feligonde, mam ją trzeci sezon i właściwie dopiero teraz pokazuje prawdziwą urodę:

oraz ciągle czarujący Tip - Top:

A teraz inne fragmenty ogrodu - część letniej rabaty wysokiej i zakątek cienisty:

Na początek Dama de Coeur, jest u mnie wiele lat i czas jej służy, krzak z każdym rokiem potężnieszy, pędy coraz grubsze, jest zdrowa i obficie kwitnie:

Coraz piękniejsza jest Ghislaine de Feligonde, mam ją trzeci sezon i właściwie dopiero teraz pokazuje prawdziwą urodę:

oraz ciągle czarujący Tip - Top:

A teraz inne fragmenty ogrodu - część letniej rabaty wysokiej i zakątek cienisty:

- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Heniu, wszystko piękne ale jak widzę ogród a w tle taki krajobraz to mi motylki w brzuchu latają.
Ostatnie zdjęcie zakątka cienistego jest dla mnie marzeniem.
Masz przecudne zadbane róże.
A tej nn faktycznie nie poznałam, a to ci kameleonik

Ostatnie zdjęcie zakątka cienistego jest dla mnie marzeniem.

Masz przecudne zadbane róże.
A tej nn faktycznie nie poznałam, a to ci kameleonik

- Dyskrecja
Witam wszystkich odwiedzających moją różankę.
Część przekwitłych kwiatów moich różyczek musiałam powycinać, część ze śpiących oczek wypuszcza już następne pędziki do kwiatów a spora część kwitnie w najlepsze.
Do takich należy parkowa NN:

Westerland:

Bonita R.:

Rozkręca się tegoroczny Golden Celebration:

oraz Chambord Castle, ma może z 30 cm, ale jest oblepiona kwieciem:

Mam jeszcze dużo innych ale to już na inną okazję.
Część przekwitłych kwiatów moich różyczek musiałam powycinać, część ze śpiących oczek wypuszcza już następne pędziki do kwiatów a spora część kwitnie w najlepsze.
Do takich należy parkowa NN:

Westerland:

Bonita R.:

Rozkręca się tegoroczny Golden Celebration:

oraz Chambord Castle, ma może z 30 cm, ale jest oblepiona kwieciem:

Mam jeszcze dużo innych ale to już na inną okazję.
- majka411
Heniu, czekam na następne.
Ale kwitną. Znowu nn - i taka piękna.
Jeszcze trochę to Cię poproszę o kupienie jakiejś nn, to może mnie też się trafi cudeńko.

Jeszcze trochę to Cię poproszę o kupienie jakiejś nn, to może mnie też się trafi cudeńko.

Heniu, Twoje róże niezmiennie mnie zachwycają... zwłaszcza, że cały czas prezentujesz piękne, słoneczne zdjęcia i mam wrażenie że Twój ogród deszcze omijają... (u mnie wciąż leje)
patrząc na Twoją Bonitę R. utwierdziłam sie w przekonaniu, że moja NN własnie zyskała imię
pozdrawiam Cię serdecznie,
A
patrząc na Twoją Bonitę R. utwierdziłam sie w przekonaniu, że moja NN własnie zyskała imię

pozdrawiam Cię serdecznie,
A
- Dyskrecja
Miło mi, że odwiedzacie moją różankę Majko i Agulino,i że podobają się Wam moje różyczki. Mnie też bardzo podobają się Wasze ogrody i chętnie w nich bywam choć nie zawsze zostawiam ślad pisemny.
Dzisiaj pokażę zdjęcia aktualnie bujnie kwitnących i zdrowych róż:
Queen Elizabeth:

Louise Odier:

Całe lato kwitnąca i pięknie rozrastająca się okrywowa Swany, już dawno osiągnęła ponad metr szerokości, chociaż to dopiero jej drugi sezon:

Ciągle też kwitnie Elmshorn:

Oraz Melrose - wielokwiatowa, średniego wzrostu, bijąca po oczach intensywnym różem, gratis z pewnej szkółki:

Dzisiaj pokażę zdjęcia aktualnie bujnie kwitnących i zdrowych róż:
Queen Elizabeth:

Louise Odier:

Całe lato kwitnąca i pięknie rozrastająca się okrywowa Swany, już dawno osiągnęła ponad metr szerokości, chociaż to dopiero jej drugi sezon:

Ciągle też kwitnie Elmshorn:

Oraz Melrose - wielokwiatowa, średniego wzrostu, bijąca po oczach intensywnym różem, gratis z pewnej szkółki:

- majka411
Heniu, raj dla oczu, a my już głupoty wypisujemy na forum bo tak nam się znudził ten deszcz.
Ja nie wiem skąd Ty bierzesz te cuda. Na pewno z Twojego ogrodu
. Czy z raju 
Ja nie wiem skąd Ty bierzesz te cuda. Na pewno z Twojego ogrodu

- Aszka
- Od: 16 wrz 2008, o 15:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Piękne ....co raz bardziej lubię wielokwiatowe z ich bujnością kwitnienia 

- Gosia123A
- Od: 28 maja 2011, o 19:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
WITAM CIĘ HENIU
Masz bardzo piękne róże,naprawdę widać też,że są Twoją pasją
Napisz mi od jak dawna zajmujesz się różami?Pozdrawiam Gosia
i zapraszam do mnie

- klarysa
- Od: 11 mar 2011, o 17:29
Heniu, odwiedzam różankę z widokami
w tle z wielka przyjemnością.
Piękne te twoje różyce.
Królowa Elzbieta, Elmshorn i Louise Odier - marzenie różane.
Pozdrawiam.

Piękne te twoje różyce.
Królowa Elzbieta, Elmshorn i Louise Odier - marzenie różane.
Pozdrawiam.
Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...

Heniu twoje róże są tak cudowne, że nie można oczu oderwać a ilość i jakość poraża ale dla jednej można głowę stracić a jest nią Duett, muszę się za nią rozjerzeć w pobliskich ogrodnictwach, może uda mi się kupić tę piękność.
- dodad
- Od: 21 cze 2009, o 18:22
Heniu, aż dziw bierze jak u ciebie te różyce kwitną. Ty chyba parasol nad nimi rozkładasz, u mnie wszystko zmoknięte, przygnite