moje poczatki
- zeberka4
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 sty 2009, o 17:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: moje poczatki
super! gratuluje krokusa 

Hmmm... Moja fitonia miewa się nawet nieźle, choć wypuściła dopiero ok. 4 nowych listków, a jest u mnie już jakieś 2 miesiące. I też ma ciągle mokro, bo czytałam, że może jej zaszkodzić nawet krótkotrwałe przesuszenie. Stoi w dobrze oświetlonym miejscu, ale nie bezpośrednio przy oknie. Zobaczymy, co będzie dalej - może i Twoja wydobrzeje. Powodzonka 

potrzebuje pomocy z fitonią . mam wrażenie ze schnie liście robią sie sztywne po jakims czasie białe i suche . poradzcie co mam zrobić by go uratować .
podlewam go codziennie bo ma sucha ziemie
zdjecie niestety nie jest dobre nie chciał mi złapać ostrości

a oto nowy nabytek niestety nie wiem co to może być może ktoś ma coś takiego dostałam kilka listków i teraz czekam aż się ukorzeni . zobaczymy czy mi się uda

podlewam go codziennie bo ma sucha ziemie
zdjecie niestety nie jest dobre nie chciał mi złapać ostrości

a oto nowy nabytek niestety nie wiem co to może być może ktoś ma coś takiego dostałam kilka listków i teraz czekam aż się ukorzeni . zobaczymy czy mi się uda

POZDRAWIAM AGNIESZKA
moje poczatki
moje poczatki
- elcia1974
- Od: 23 lip 2009, o 18:25
Agnieszko mimo, że piszesz, że podlewasz Fitonię codziennie wydaje mi się, że ona ma za sucho.
To kwiatek który wyjątkowo kocha wilgoc. Spryskujesz jej liście?
Twoja nowośc to szczepeczki Epipremnum aureum. Ukorzeni Ci się bez problemu. To łatwa roślinka w hodowli.
Według mojego doświadzcenia uśmiercic ją może tylko mocne przelanie.

To kwiatek który wyjątkowo kocha wilgoc. Spryskujesz jej liście?
Twoja nowośc to szczepeczki Epipremnum aureum. Ukorzeni Ci się bez problemu. To łatwa roślinka w hodowli.
Według mojego doświadzcenia uśmiercic ją może tylko mocne przelanie.

Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
nie niestety nie spryskiwałam jej liści ale zaraz to zrobię
elcia1974
elcia1974

POZDRAWIAM AGNIESZKA
moje poczatki
moje poczatki
- elila
- 1000p
- Od: 24 kwie 2009, o 20:05
- Kontakt:
Witaj!
Epi będzie ładnie wygląda gdy jest prowadzone po paliku z mchem.
Epi będzie ładnie wygląda gdy jest prowadzone po paliku z mchem.
- zeberka4
- Od: 10 sty 2009, o 17:25
nie bez powodu sprzedaja fittonie jako kwiat akwariowy,kocha mokro i wilgotno ; )
- Anetta
- 1000p
- Od: 17 sie 2009, o 16:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Cześć Agniesiu
Początek kolekcji ciekawy, wpadł mi w oko filodendron i fitonka.

Początek kolekcji ciekawy, wpadł mi w oko filodendron i fitonka.

Witaj Agnieszko

Powodzenia!

nowi domownicy

tak wygląda doniczka storczyka podpowiedzcie mi czy tak powinno być czy lepie przesadzić do większej doniczki

tak wygląda doniczka storczyka podpowiedzcie mi czy tak powinno być czy lepie przesadzić do większej doniczki
POZDRAWIAM AGNIESZKA
moje poczatki
moje poczatki
- trzynastka
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Agnieszko śliczne te pokazane okazy
czekamy na rozwinięcie Hipka 

niestety nie zgodzę się, podwójny szok , dopiero co kupiona roślina nie zaaklimatyzowana dobrze w naszym domu i jeszcze przesadzanie, to może roślinkę bardzo osłabić, przesadzanie zalecane po miesiącu, dwu, (jeżeli nic złego się nie dzieje) pobytu w naszych warunkach.Panama pisze:(zalecane jest to przy każdym nowo zakupionym kwiatku).
tez cos takiego słyszałam zwłaszcza o amerylisach
POZDRAWIAM AGNIESZKA
moje poczatki
moje poczatki
Agnieszko - od postu z gruboszem minęło już 2 tygodnie pisałaś, że masz z nim problem stąd sugestia.
"trzynastka" - to zależy, dla niektórych kwiatów nowy dom to raj (mam na myśli te z marketów). Przez okres kwarantanny nie ma natychmiastowej konieczności jeśli nic złego się nie dzieje - w tej sytuacji oczywiście masz rację.
W każdym bądź razie - powodzenia!
"trzynastka" - to zależy, dla niektórych kwiatów nowy dom to raj (mam na myśli te z marketów). Przez okres kwarantanny nie ma natychmiastowej konieczności jeśli nic złego się nie dzieje - w tej sytuacji oczywiście masz rację.
W każdym bądź razie - powodzenia!
powiedzcie mi jak podlewać storczyka słyczałam ze wyciada sie go z doniczki czy to prawda i czy jak wystają korzenie to trzeba ja wsadzić do nowej domiczki ?
POZDRAWIAM AGNIESZKA
moje poczatki
moje poczatki