Galeria.Asiula i jej dalie :)
- grazka2211
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 paź 2008, o 11:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
A pokażesz bo ja nie widziałamasiula pisze:oj dziewczyny żebyście zobaczyły jaka paczka dziś do mnie przyszła z daliami
mama stwierdziłam że chyba chora jestem![]()
tak, tak można zwariować na ich punkcie![]()
uważajcie!!!!!!!!!!!!

doniczkowe , prace mojej córki ZAPRASZAM.
Przepraszam za błędy w tekstach .Winą jest sprzęt z którego korzystam .
Przepraszam za błędy w tekstach .Winą jest sprzęt z którego korzystam .
- takasobie
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Piękne kolekcje dalii! Ja się rozwinęłam w zeszłym roku, kiedy to pewien znajomy działkowicz podzielił się ze mną karpami. Ja miałam kiedyś swoje, ale jeden gatunek i taki trochę "kundelek". W tym roku już wysadziłam w zeszłym tygodniu. Część mi nie przetrwała zimy. Własnie te przetrzymywane w skrzyni mi zmarzły, a te z kartonów - przetrwały - chyba miały cieplej:-)
W selgrosie dokupiłam 4 karpy, bo przecenili, a ja z tych przeceniomych wybrałam najzdrowsze. Czekam z niecierpliwością jak wyjdą!
(a w ikonce mam moją ulubioną dalię "Evelyn")
W selgrosie dokupiłam 4 karpy, bo przecenili, a ja z tych przeceniomych wybrałam najzdrowsze. Czekam z niecierpliwością jak wyjdą!
(a w ikonce mam moją ulubioną dalię "Evelyn")
- anulka
- Przyjaciel Forum
- Od: 23 mar 2007, o 21:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Asiu moje dalie mają juz pączki. 
Były posadzone w kwietniu ,jak pisałam ,zeby wsadzać.Szkoda,ze tych swoich co teraz wsadziłaś ,ze podpędziłas w donicach.Mogą wszystkie nie zakwitnąc do jesieni -ale zobaczymy
Stwierdzam ,ze dalie najlepiej wczesniej wsadzac do jakiś misek ,przysypywac ziemią i podlewać-wtedy do ziemi idą juz z kiełkami i wcześniej kwitną.Jestem strasznie ciekawa tych kolorów 

Były posadzone w kwietniu ,jak pisałam ,zeby wsadzać.Szkoda,ze tych swoich co teraz wsadziłaś ,ze podpędziłas w donicach.Mogą wszystkie nie zakwitnąc do jesieni -ale zobaczymy

jeja anulka ale twoje już wielkie
ja zawsze wsadzam w maju i przeważnie wszystkie zakwitają
u mnie jest zawsze najchłodniej i dlatego tak późno je wsadzam
nie mogę ich podpędzić bo nie mam ku temu warunków (mieszkam w bloku). może w przyszłym roku spróbuje z kilkoma chociaż
ale są też pozytywne strony, najpierw będziemy podziwiać twoje, a później moje

ja zawsze wsadzam w maju i przeważnie wszystkie zakwitają
u mnie jest zawsze najchłodniej i dlatego tak późno je wsadzam
nie mogę ich podpędzić bo nie mam ku temu warunków (mieszkam w bloku). może w przyszłym roku spróbuje z kilkoma chociaż

ale są też pozytywne strony, najpierw będziemy podziwiać twoje, a później moje