A drugie to internet i lekarstwo nw handrę to buszowanie na forum lub sklepy internetowe.
Zapraszam na jutro.

Dziękuję, bardzo lubię się bawić w dekorowanie i zawsze jakieś mam inaczej wyeksponowane.Jovanka pisze:Joanno,nawet wspaniale w tym woalu zestawiłaś kolorystykę .
Masz rację, nie można porównywać. Nie było to też moim celem. Uważam, że każdy region ma swoje plusy i minusy. Cieszę się, że mogę podziwiać różne cuda i mogę je również innym pokazać.Jovanka pisze:Mozna ubolewać nad losem :x ....ponarzekać sobie,zazdrościć ... ale nie zdrowo porównywać .
Bo nie ma co porównać :x ,tak po prostu.
Marzenia są po to aby je spełniać. Tylko pytanie czy naprawdę się chce.Storczykowa pisze:jak ja bym takiego chciała mieć.
Maja Bifrenaria rośnie w sphagnum, na górze jest kilka kamyczków jako obciążenie, aby mech po namoczeniu nie wychodził z doniczki.kasiunieczka_32 pisze:Asiu czy możesz zdradzić jakie podłoże ma Twoja bifrenaria![]()
![]()
.Marzenia są po to aby je spełniać. Tylko pytanie czy naprawdę się chce
To Paphiopedilum jest białe w bordowe, właściwie wiśniowe kropki i kwiat pojawia się przy rozetce.Storczykowa pisze:Miało bardzo oryginalny kształt kwiatu, kwiat był bialy i miał kropki tak ciemne, że aż czarne. I te liścia we wzorki....
To drugie ma bardzo wąskie liście. Najdłuższy pojedyńczy ma 10cm. Rozpiętość od jednego do drugiego ok. 20cm.justus27 pisze:Drugie- wydaje mi się większe. Jakie długie ma liście?