Tyle się wydarzyło w naszym ogrodzie.... a tyle jeszcze planów i marzeń.... Będę dzielić się z Wami moimi osiągnięciami i porażkami.... bo dla mnie to forum ogrodnicze to nie tylko skarbnica wiedzy o roślinach i ogrodach, ale przede wszystkim ludzie, ludzie i jeszcze raz ludzie. Dzięki temu że się tu poznajemy, możemy się nie tylko dzielić wiedzą o roślinach i ogrodach ale także nawiązywać znajomości i przyjaźnie, wymieniać roślinkami, sadzonkami i nasionkami ale także wiedzą i doświadczeniem z różnego zakresu. Możemy także poznawać różne zakątki naszego kraju z jakże innej strony niż "przewodnik" książkowy - widziane oczami naszych forumowiczów poprzez tzw lokalny patriotyzm. W wątkach "mój piękny ogród" nie prezentujemy tylko wyglądu naszych ogrodów i roślin w nim występujących. wtedy wystarczyłoby podać link do albumu w fotosiku lub picassie, bez komentarza. Poprzez nasze wypowiedzi prezentujemy nie tylko nasz sposób widzenia ogrodu, swojego, czy czyjegoś, nasze oczekiwania względem niego, ale także to w jaki sposób nasze ogrody i rośliny oddziałują na nas. To tworzy na tym forum taką specyficzną i niepowtarzalną atmosferę. To sprawia, że ktoś zaglądając na forum w poszukiwaniu wiadomości, zostaje na dłużej, nawiązuje znajomości i przyjaźnie, które z kolei owocują wymianą doświadczeń i roślin a wreszcie spotkaniami w realu.
Jeśli masz ochotę poczytać posty w poprzednich wątkach kliknij LINKI JAGUSI tu znajdziesz wszystkie moje wątki o naszym przydomowym ogrodzie.
Dlaczego akurat dzisiaj otwieram nowy wątek? Ano właśnie dlatego:
Dzisiaj, jak co dzień zajrzałam do ogrodu w poszukiwaniu wiosny. I jest, przyszła, jak zawsze niepostrzeżenie i jak zawsze niezawodnie. Rannik zimowy ucieszył mnie swoimi żółciutkimi kwiatuszkami. Zapraszam więc do spędzania ze mną wolnych chwil i dzielenia się smutkami i radościami, wiedzą i niewiedzą