Zasypało na biało

Trawy pochyliły się nad stawem, którego tylko sokole oko dojrzy.

Po zdjęciu styropianu przykrywającego przerębel upewniłem się, że rybki żyją.

Dróżka do ogródka prowadzi przez taki teraz las...

Teraz w lesie taka cisza i spokój. Zapach drzew iglastych i ten klimat. Sama mam ok. 1 km do lasu i przyznam, że często w nim spaceruję. Mój ogród ma 700 m kw. i też wydaje się być mały.
  Teraz w lesie taka cisza i spokój. Zapach drzew iglastych i ten klimat. Sama mam ok. 1 km do lasu i przyznam, że często w nim spaceruję. Mój ogród ma 700 m kw. i też wydaje się być mały.   Czekam na kolejną porcję zdjęć.
  Czekam na kolejną porcję zdjęć.

Skąd wzięło się takie ciekawe i oryginalne imię dla niej, jeśli można wiedzieć? Wszelkim zwierzaczkom widać też się podoba na działeczce, sporo ich - żaba, bzyki, owad na róży, gąsieniczka. Mnóstwo barwnych kwiatów, które uwielbiam i do tego czarujące oczko wodne. Ciągle chodzi mi po głowie taki akwen w planach, ale czasu niestety brak.
  Skąd wzięło się takie ciekawe i oryginalne imię dla niej, jeśli można wiedzieć? Wszelkim zwierzaczkom widać też się podoba na działeczce, sporo ich - żaba, bzyki, owad na róży, gąsieniczka. Mnóstwo barwnych kwiatów, które uwielbiam i do tego czarujące oczko wodne. Ciągle chodzi mi po głowie taki akwen w planach, ale czasu niestety brak.   Czy rybki też są w oczku?
  Czy rybki też są w oczku?  
 dziękuję za powtórne odwiedziny. Kleofas wdzięczył się do wygrzewającej się akurat na kamieniach Hortensji, może stąd ten jego naturalny profesjonalizm. W stawku żyją jeszcze rybki - im zawdzięczamy zmniejszanie populacji odwiedzających nas komarów
   dziękuję za powtórne odwiedziny. Kleofas wdzięczył się do wygrzewającej się akurat na kamieniach Hortensji, może stąd ten jego naturalny profesjonalizm. W stawku żyją jeszcze rybki - im zawdzięczamy zmniejszanie populacji odwiedzających nas komarów

. Och, żeby tylko dominowały pożyteczne "maści"!
 . Och, żeby tylko dominowały pożyteczne "maści"!

a niby raka to mogłabym oglądać w towarzystwie
 a niby raka to mogłabym oglądać w towarzystwie