Widoki na działkę ;) i nie tylko

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
dkny
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 wrz 2009, o 18:55

Re: Widoki na działkę ;) i nie tylko

Post »

Jolu, spójrz na tę białą forsycję z innej strony: taka niepozorna, a JUŻ tyle kwiatków ma :D
Zdjęcie nieba ... jakbym przez okno spoglądała ;:224 Podoba mi się ;:138
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kochani goście:
Gorzatko, Artam, Jolu, Agusia, Celinko, Tajeczko, Paulinko, Miłeczko, Dorotko, Zbyszku, Gabi, Aniu i Anetko
pozwolicie, że dzisiaj odpowiem zbiorowo, bo z czasem trochę krucho i muszę zmykać ;:180
dziękuję bardzo za wizytę i cieszę się, że podoba Wam się moja foryscja, nie forsycja ;:224 dobrze, ze chociaz kilka kwiatków pokazała. Niestety variegaty nie mam. Magnolki rozwijają pierwsze kwiatki, ale cyknąć nie zdążyłam, pogoda pod psem, więc i optymistycznych fotek nieba też nie będzie :oops:
I jeszcze tak szybciutko ... wspomniałam dzisiaj koleżankom, ze musze przenieść fiołki i inne z okolic naszego pracowego obiektu i oto, co przyniesiono mi w całkiem sporym pudełku :D
Obrazek

Ma się udane towarzystwo :uszy dostałam propozycję jeszcze kilku sadzonek pomidorkowych i nasion fasolki masłowej.

Otrzymałam dzisiaj raślinki zamówione u e-clematis (allegro), już kiedyś polecałam sprzedawcę, ale jakby ktoś miał wątpliwości proszę bardzo :uszy
Obrazek

Obrazek

Obrazek

roślinki mają już wiele pączków ;:108
Pędzę, bo mam gimnazjalistkę przed egzaminami ;:65
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2010, o 20:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ojeju jakie wyrośnięte :shock: I do mnie też takie bydlęta przyjdą? :shock: Nie, no ale cudowne. No a tyki rzeczywiście jedno wielkie szaleństwo... To ja jutro biorę się za zbijanie drabinek.

Długo czekałaś na dostawę?Bo nie wiem kiedy spodziewać się swoich :wink:
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ja też dostałam clematisy.
Stoją jeszcze cały czas w pudle, ale na dworze.
Nie mam kiedy ich wsadzić.
Awatar użytkownika
markonix
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 16:38

Post »

Ja z innej bajki ,,, szacun dla wojowniczek ;:180
Awatar użytkownika
Sylwek-zx
1000p
1000p
Od: 8 lut 2009, o 09:34

Post »

Jolu, już drugi raz pisałem posta u Ciebie, patrzę a tu nic, nawet lukałem do swoich postów wysłanych i śladu nie ma, a nawet wczoraj tyle się tu o twoich nowych magnoliach naprodukowałem :( no ale napisze raz jeszcze :) spore już okazy, więc dobrze trafiłaś, jeszcze w pączkach to i załapiesz się na kwiaty w tym sezonie :) z modrzewiem to może zrób zdjęcie w kilu odsłonach, tak by lepiej było widać granice z podkładką, ale powiem Ci, że widziałem nie raz już okazy gdzie ten pokrój był tak nieregularny, że tu może nie ma się co martwic na zapas :) przynajmniej widać go, bo za moim trzeba ganiać z lupą :D :D
Dziś widzę kumulacja nowych nabytków :) ale miałaś radochę pewnie na widok tego kartonika różności :)
Awatar użytkownika
kasiatt
200p
200p
Od: 16 lut 2011, o 12:58
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jolu :wit
Zakupy super i też dołączam do pochwał białej forsycji ;:108
A już clematisy mnie powaliły na kolana, ja jednak strasznie niezdecydowana jestem.
Ale skorzystam z tego namiaru. ;:196
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam
Kasia
Początki ogrodnicze Kasi
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Nie no biała forsycja powalwajaca!!!Tez chcę ;:108 biegnę szukać ,bo niestety żólta mi sie nie komponuje :roll:
Barwinki juz zamóiłam czekam na paczuszkę .Piękne widoczki!!!
;:196
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
dkny
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 wrz 2009, o 18:55

Post »

Ho, ho, Jolu! Ależ kolorowo będzie. Ciekawe te odmiany clematisów kupiłaś ;:138 Podobają mi się zwłaszcza te pełne ;:108
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Joluś Clematisy naprawdę ogromne i jakie piękne odmiany :D Wysadzasz je już do ogródka, czy jeszcze troszkę czekasz :?:
Awatar użytkownika
ZbigniewG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 cze 2010, o 18:42

Post »

Keetee pisze:mi najbardziej podoba sie forsycja z łaciatymi listkami , jeszcze jej nie znalazłam w szkółce , ale przypuszczam ,ze Ty masz.... ;:224
Jolu pozwolisz że Dorocie pokażę to czego szuka
forsycja GoldenTime

Obrazekno bo taka zabiegana jesteś :;230
Awatar użytkownika
marzanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2010, o 22:01

Post »

Biała forsycja :shock: cudo . ;:138
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2010, o 21:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Też się przymierzałam do tej białej "forsycji", pięknie wygląda. Ale sobie na razie dałam spokój, nie mam miejsca na nią. A jak się sprawuje, czy szybko rośnie?
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Łukasz prawdę mówiąc nieco szalałam w długie zimowe wieczory :;230
Pauluś napisałam na pw.
Twoje będą z pewnością też duże. Takie po prostu sprzedaje e-clematis, najważniejsze, ze tez zgodne odmianowo/ A wczoraj dowiedziałam się, że Tesco są drabinki, muszę zajrzeć.
Margosiu, z pudła to bym jednak wyjęła. Moje po otwarciu musiałam podlać, bo lekko klapły podczas podróży. Te na fotce są przed polaniem :roll:
Marku, znaczy z bajki o kłapouchym :D też kiedyś byłam z tej bajki, teraz czas egzaminów już nastał. Maluszek grzeczny?
Sylwek, powiem więcej, magnolie właśnie zaczynaja rozwijać pąki, a jeszcze sporo ich zostało. Mam problem z poszukiwaniem osłoniętego miejsca, widziałeś moją cieniówkę :;230 Pomyślałam, ze przez pierwsze lata zrobie im parawanik z konstrukcją z metalowych prętó. Zostało trochę z konstrukcji fundamentowych.
Z Krejci'm czekam, a jakże. Fotek nie cykam, bo tylko lotem błyskawicy ogródek oglądam. Ale .... jutro wolne i ma byc ładnie, więc pewnie coś się zdaży. Muszę wysadzić część donic, bo ciasno się robi :lol:
Kasiu zamawiaj śmiało, to sprawdzony sprzedawca, kolejny raz mam od niego clemki, a widziałaś , jak kwitły ubiegłoroczne? Kilka wspominkowych ... w jedynie słusznych kolorkach :lol:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dana, nie napisałam, że wraz z clemkami sadzonka barwinka gratis przyszła ;:224 U mnie barwinki rosna właśnie w nóżkach clemków. Jeśli szukasz biało obsypanych ciekawostek to moze jeszcze kuzynka fioletowe kalikarpy Calicarpa japonica Leucocarpa ??? Zerknij tu http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=33&t=39509 .
Anetko właśnie pełne głównie zakupiłam w tym roku. Zdaje sobie sprawę, że pełne może być pierwsze kwitnienie.
Agusia nie wkopuję, czekam na poprawę pogody.
Zbyszku dziękuję pięknie, oj zabiegana jestem. Ale czuje się zobowiązana i wstawię taką fotkę:
Obrazek

Łukasz, najładniejsze to są jej ciapate listki.
Marzanko forsycja miała szansę na ładniejsze kwitnienie, jednak w ubiegłym roku rosła na trasie biegowej mojego psa i .... jakoś tak drastycznie straciła największą gałązkę :cry:
Agatko moja rośnie za wolno :D
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Hello!!!Pieknotki mam dwie od zeszłego roku :tan,ale fioletowe musze nabyc białe bo wyglądaja rewelacyjnie :uszy Barwinka mam tylko jednego, ale ma biało zielone listki całkiem dekoracyjny muszę go troche namnozyć ;:108 Powojniki masz cudowne ja też mam kilka ,ale chyba nie az tak duzo będę podglądała Twoje!!
;:196
marzenia się spełniają! Dana
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”