Chałaputkowo
- chalaputkowo
- 1000p 
- Od: 16 cze 2014, o 18:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Chałaputkowo
Wiolusiu podpowiedz jak Ci dostarczyć pysznogłowki i są Twoje

Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo

Chałaputkowo to i owo
- Wolusia
- 1000p 
- Od: 12 sty 2013, o 17:37
Nie mam na razie pomysłu- tak daleko do Ciebie... Upał dobiłby je w podróży 

- chalaputkowo
- 1000p 
Wiolusia wysłałam Ci wiadomość ma prywatną

Chałaputkowo to i owo

Chałaputkowo to i owo
Chyba zaraziłaś mnie różami  Muszę kupić kilka ciekawych odmian
 Muszę kupić kilka ciekawych odmian  

Czy próbowałaś rozmnażać róże? Można je ukorzeniać - np. w wodzie?
Liliowce też śliczne!

Czy próbowałaś rozmnażać róże? Można je ukorzeniać - np. w wodzie?
Liliowce też śliczne!
- chalaputkowo
- 1000p 
Iwonko -smolka ( mam nadzieję ze nie pomyliłam imienia ) w wodzie nigdy mi sie nie udało , kilka razy udało mi sie rozmnozyć róże w sposób nastepujacy , wyłamuje jak najdłuższą gałązkę , jak najbliżej ziemi , z tak zwaną piętką  dopiero co przekwitniętym kwiatostanem , obcinam ten kwiatek nad pierwszym pięciopalczastym listkiem , obrywam wszystkie liscie po za ostatnimi dwoma na samej górze , ukorzeniacz i zakopuje , bardzo gleboko , co najmniej 5 węzłów w dół , plastikowa butelka z obcietym dnem , jako szklarnia i codziennie dużo wody , niestety nie zawsze sie udaje ;:223czsem nawet sie ukorzeni puścić nowe listki ale zimy nie przetrwa , może dlatego szczepią na podkladkach korzeniowych ,   ale kilka takich wlasnych mam
 ale kilka takich wlasnych mam  i może jeszcze kilka będzie
 i może jeszcze kilka będzie  7
 7

ale kilka takich wlasnych mam
 ale kilka takich wlasnych mam  i może jeszcze kilka będzie
 i może jeszcze kilka będzie  7
 7Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo to i owo

Chałaputkowo to i owo
- wrigley
- 500p 
- Od: 5 mar 2009, o 14:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jaaaaacie ale smacznie u Ciebie:)
Przyszłam się przywitać i zostawić ślad, żebyś mi nie uciekła z tymi cudeńkami! Będę zaglądać.
Ślicznie!

Przyszłam się przywitać i zostawić ślad, żebyś mi nie uciekła z tymi cudeńkami! Będę zaglądać.
Ślicznie!

- chalaputkowo
- 1000p 
Dziękuję Wam bardzo za miłe słowa   , kocham ten swój kawałek ziemi , to jest miejsce gdzie nabieram sił i się regeneruję po pracy zawodowej
 , kocham ten swój kawałek ziemi , to jest miejsce gdzie nabieram sił i się regeneruję po pracy zawodowej   Mój Misio się ze mnie śmieje że nawet jak szpadel zostawię w ziemi to puści listki
 Mój Misio się ze mnie śmieje że nawet jak szpadel zostawię w ziemi to puści listki   

.
 .

, kocham ten swój kawałek ziemi , to jest miejsce gdzie nabieram sił i się regeneruję po pracy zawodowej
 , kocham ten swój kawałek ziemi , to jest miejsce gdzie nabieram sił i się regeneruję po pracy zawodowej   Mój Misio się ze mnie śmieje że nawet jak szpadel zostawię w ziemi to puści listki
 Mój Misio się ze mnie śmieje że nawet jak szpadel zostawię w ziemi to puści listki   

.
 .Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo to i owo

Chałaputkowo to i owo
Monia, masz cudowny ogród. Zwłaszcza warzywniak w skrzyniach..... Oj od dawna się do takiego przymierzam. Czy te nadstawki sama malowałaś? Od środka też, czy tylko z zewnątrz....
A w Twoich różach to się zakochałam. Najbardziej urzekły mnie te mazane, takie pstre. Cuuudowneeeee

A w Twoich różach to się zakochałam. Najbardziej urzekły mnie te mazane, takie pstre. Cuuudowneeeee

- chalaputkowo
- 1000p 
Tak-  skrzynki malowałam sama i tylko z zewnątrz , specjalną farbą bez metali ciężkich , więc co roku trzeba odświeżyć , w środeczku zaś skrzynki wyłożyłam czarną Agro włókniną żeby korzonki przez szparki nie przerastały
  skrzynki malowałam sama i tylko z zewnątrz , specjalną farbą bez metali ciężkich , więc co roku trzeba odświeżyć , w środeczku zaś skrzynki wyłożyłam czarną Agro włókniną żeby korzonki przez szparki nie przerastały   to tak już z doświadczenia
  to tak już z doświadczenia

skrzynki malowałam sama i tylko z zewnątrz , specjalną farbą bez metali ciężkich , więc co roku trzeba odświeżyć , w środeczku zaś skrzynki wyłożyłam czarną Agro włókniną żeby korzonki przez szparki nie przerastały
  skrzynki malowałam sama i tylko z zewnątrz , specjalną farbą bez metali ciężkich , więc co roku trzeba odświeżyć , w środeczku zaś skrzynki wyłożyłam czarną Agro włókniną żeby korzonki przez szparki nie przerastały   to tak już z doświadczenia
  to tak już z doświadczeniaZielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo to i owo

Chałaputkowo to i owo
- chalaputkowo
- 1000p 
Wróciłam z pracy skonana jak koń , więc plan pójdę do ogrodu , tu coś szczypnę , tam powącham , tu się kolorkiem zachwycę tam formą kwiatka i co   i burza , wiatr poprzewracał donice z groszkiem pachnącym , glinianą z kanną prawie z kwiatkami pobił , połamał lilie ....
 i burza , wiatr poprzewracał donice z groszkiem pachnącym , glinianą z kanną prawie z kwiatkami pobił , połamał lilie ....  no katastrofa , przyszło tylko na zdjęcia popatrzeć ;
 no katastrofa , przyszło tylko na zdjęcia popatrzeć ;

i burza , wiatr poprzewracał donice z groszkiem pachnącym , glinianą z kanną prawie z kwiatkami pobił , połamał lilie ....
 i burza , wiatr poprzewracał donice z groszkiem pachnącym , glinianą z kanną prawie z kwiatkami pobił , połamał lilie ....  no katastrofa , przyszło tylko na zdjęcia popatrzeć ;
 no katastrofa , przyszło tylko na zdjęcia popatrzeć ; 

Chałaputkowo to i owo

Chałaputkowo to i owo
- 
				PEPSI
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Monia  pięknie masz kochana, nie dziwię się że lecisz po pracy do ogrodu zregenerować siły. To nasze lekarstwo na wszystko, prawda? U mnie nie padało, burzy nie było. Atmosfera ciężka.
 pięknie masz kochana, nie dziwię się że lecisz po pracy do ogrodu zregenerować siły. To nasze lekarstwo na wszystko, prawda? U mnie nie padało, burzy nie było. Atmosfera ciężka.

pięknie masz kochana, nie dziwię się że lecisz po pracy do ogrodu zregenerować siły. To nasze lekarstwo na wszystko, prawda? U mnie nie padało, burzy nie było. Atmosfera ciężka.
 pięknie masz kochana, nie dziwię się że lecisz po pracy do ogrodu zregenerować siły. To nasze lekarstwo na wszystko, prawda? U mnie nie padało, burzy nie było. Atmosfera ciężka.- chalaputkowo
- 1000p 
Kielichowiec wonny jeszcze kwitnie , rozczarował mnie , ale jest , miał pachnieć niesamowicie więc przy tarasie sadzony i ...nawet te kwiatki mało atrakcyjne ;

i catalpa zakwitła , podpatrzyłam u sąsiada ale on ma surmię bignoniową NANA , forma kulista , takie śliczności więc swoją Aurea postanowiłam ciąć , może kiedyś bo na razie mizerota nie kulista

i juki zaczynają swój spektakl , taaaaaaaaaaaakich jeszcze nie miałam 

i catalpa zakwitła , podpatrzyłam u sąsiada ale on ma surmię bignoniową NANA , forma kulista , takie śliczności więc swoją Aurea postanowiłam ciąć , może kiedyś bo na razie mizerota nie kulista

i juki zaczynają swój spektakl , taaaaaaaaaaaakich jeszcze nie miałam

Chałaputkowo to i owo

Chałaputkowo to i owo
Witam  

Wspaniały ogród i ta ilość róż... 

Jeśli jeszcze kupię gdzieś młodą sadzonkę juki to kupię ją. Wiesz może po ilu latach zakwita?

Wspaniały ogród i ta ilość róż...

Jeśli jeszcze kupię gdzieś młodą sadzonkę juki to kupię ją. Wiesz może po ilu latach zakwita?
- Paulii
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 25 lut 2013, o 15:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Moniś  Ale pięknie kolorowo pomalowane łubianki po truskawkach ogródek ziołowy przepięknie w nich wygląda
 Ale pięknie kolorowo pomalowane łubianki po truskawkach ogródek ziołowy przepięknie w nich wygląda   

Piękna kompozycja kwiatowa w koszu wiklinowym. Śliczna podpora dla Kobei.
Margerytki, pysznogłówki piękne. Tamaryszek piękny.
Przepiękne różyczki pięknie Ci kwitną 

Liliowce przepiękne właśnie od tego roku w nich się bardziej zakochałam i dokupiłam dwa
  i dokupiłam dwa   

Piękny zielony i kolorowy ten Twój busz. Kielichowiec śliczny.
  Kielichowiec śliczny.
Catalpa pięknie zakwitła. Juki piękny zaczynają spektakl

Ale pięknie kolorowo pomalowane łubianki po truskawkach ogródek ziołowy przepięknie w nich wygląda
 Piękna kompozycja kwiatowa w koszu wiklinowym. Śliczna podpora dla Kobei.
Margerytki, pysznogłówki piękne. Tamaryszek piękny.
Przepiękne różyczki pięknie Ci kwitną

Liliowce przepiękne właśnie od tego roku w nich się bardziej zakochałam
 i dokupiłam dwa
  i dokupiłam dwa   
 Piękny zielony i kolorowy ten Twój busz.
 Kielichowiec śliczny.
  Kielichowiec śliczny.Catalpa pięknie zakwitła. Juki piękny zaczynają spektakl
Pauli  "To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące"
  "To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące"