ps a to proso przy tarasie, zawsze mnie zwala z nog normalnie
ogród Agaty (sure) - cz.2
- Jule
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: ogród Agaty (sure) - cz.2
Ladne trawska
moje proso z tych niskich tez juz kwitnie ale ten Rotsilber jakos nic - no i za bardzo rosnac nie chce. Nie wiem, moze ma za malo slonca - tam tylko poznym popoludniem jest
A jak on u Ciebie, bo chyba w tym samym czasie kupowalysmy?
- klarysa

- Od: 11 mar 2011, o 17:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Agato, do traw się przekonuję. Kilka nn mam. Twoje cudne, szczególnie podoba mi się proso rózgowate Heavy metal:
Wcześniejsze zdjęcia ogrodu podziwiałam po cichu
Wcześniejsze zdjęcia ogrodu podziwiałam po cichu
Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
- Sure

- Od: 5 lip 2010, o 21:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Hej, hej, u mnie deszcze i ulewy. A dziś rano podlewałam młode sadzonki, bo było sucho jak pieprz!
Anetko, dzięki! Myślę, że trawki jeszcze nie pokazały, co potrafią, ale to już blisko... ;)
Agnieszko, a dlaczego nie miałabyś się skusić na trawki, one za dużo miejsca nie zajmują. Nie musisz przecież kupować jakichś ekspansywnych miskantów, czy Heavy metalu, ale wiele traw rośnie całkiem grzecznie i dobrze komponuje się z innymi roślinami, np. iglakami...
Jule, Rotsilber to nie wiem, który był. Mam dwa miskanty czerwono się przebarwiające, jeden ma listki z czerwonymi refleksami, drugi kwitnie w tym odcieniu. ten pierwszy był małą sadzoneczką i co prawda 2x urósł, ale nadal prawie go nie widać. ten drugi był duży, tylko go niechcący podsuszyłam i teraz odżywa, więc chyba nie zakwitnie!
A oba rosną w słońcu, tylko o ile pamiętam miskanty powinny mieć stale wilgotne podłoże?
Justyno, Heavy metal jest fajny, ale duży rośnie, teraz mi przesłania kawałek okna. Jest prawie mojego wzrostu.... ;)
a swoje nn pokazywałaś?
Anetko, dzięki! Myślę, że trawki jeszcze nie pokazały, co potrafią, ale to już blisko... ;)
Agnieszko, a dlaczego nie miałabyś się skusić na trawki, one za dużo miejsca nie zajmują. Nie musisz przecież kupować jakichś ekspansywnych miskantów, czy Heavy metalu, ale wiele traw rośnie całkiem grzecznie i dobrze komponuje się z innymi roślinami, np. iglakami...
Jule, Rotsilber to nie wiem, który był. Mam dwa miskanty czerwono się przebarwiające, jeden ma listki z czerwonymi refleksami, drugi kwitnie w tym odcieniu. ten pierwszy był małą sadzoneczką i co prawda 2x urósł, ale nadal prawie go nie widać. ten drugi był duży, tylko go niechcący podsuszyłam i teraz odżywa, więc chyba nie zakwitnie!
A oba rosną w słońcu, tylko o ile pamiętam miskanty powinny mieć stale wilgotne podłoże?
Justyno, Heavy metal jest fajny, ale duży rośnie, teraz mi przesłania kawałek okna. Jest prawie mojego wzrostu.... ;)
a swoje nn pokazywałaś?
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
Agatko, a co myślisz żebym posadziła u mnie w tym miejscu https://lh5.googleusercontent.com/-5J61 ... CN5886.JPG miskanty?
- Sure

Dorotko, a chodzi Ci o zasłonięcie kubłów? Takie trawy nawet zimą osłonią, ale na wiosnę trzeba je przyciąć i przez jakiś czas jest łyso. Ale kiedy urosną, wyglądają fajnie, oczywiście! 
Bardziej trwała zasłona, to z jakichś iglaczków!
Bardziej trwała zasłona, to z jakichś iglaczków!
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
Agatko, po lewej stronie kubłów, przed ogrodzeniem, bo tu musi byc dostęp do nich. Ale rabatka jest niżej i boje się, że iglaki moga byc przygniecione przez śnieg w zimę
- Sure

Jeżeli to nie śnieg lecący z dachu, to powinny sobie poradzić. Ale jeśli nie potrzebujesz trwałej osłony, to mnie by tu trawy pasowały, miskanty czy proso, to obojętne. Ale najlepiej o wyprostowanym pokroju, takie "porządne". Byłyby też fajnym tłem dla innych roślin... ;)
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
Dzięki, cieszę się, że tak myślisz, bo mi sie tez tak podoba 
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Świetne trawy
Będę kupować w przyszłym roku, na razie mam oficjalną zgodę M i miejsce na nową rabatę. Swój ciemiernik palmowy pożegnałam, bo zmarzł i chyba jednak źle mu było w cienistym miejscu. Pozostałe rosną, a najlepiej biały
Wiśnia będzie wspaniała, widziałam kiedyś starszy egzemplarz w pełni kwitnienia 
- Sure

No, mój palmowy niestety też w cieniu. Może powinnam go gdzieś przesadzić, chciałabym się doczekać kwitnienia... 
a ciekawe, jak długo będzie rosła ta wiśnia od tej jednej gałązki do takiego drzewa, jak wkleiła Krysia!
a ciekawe, jak długo będzie rosła ta wiśnia od tej jednej gałązki do takiego drzewa, jak wkleiła Krysia!
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
- klarysa

Agato, trawek chyba nie pokazywałam. To jakieś pojedyncze. Postaram się obfocić.
Justyna
Moje "wyczyny'...
Moje "wyczyny'...
- Sure

No bo jakoś nie kojarzyłam Twojego ogrodu z trawkami! A chętnie obejrzę, pokazuj! 
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
- klarysa

Agato, marne 3 na krzyż (dosłownie) i to w wieku przedszkolnym.
Justyna
Moje "wyczyny'...
Moje "wyczyny'...
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Dzięki za zdjęcia.
Muszę kupić jakąś trawkę wyższą niż mam teraz na tył rabaty. Zastanawiam się co wybrać. Musi to być coś mało ekspansywnego, bo już mam dosyć ciągłej walki z rozrastającymi się roślinami. W dodatku wiem ile wysiłku zajmuje podzielenie karpy trawy. Muszę używać siekiery.
Muszę kupić jakąś trawkę wyższą niż mam teraz na tył rabaty. Zastanawiam się co wybrać. Musi to być coś mało ekspansywnego, bo już mam dosyć ciągłej walki z rozrastającymi się roślinami. W dodatku wiem ile wysiłku zajmuje podzielenie karpy trawy. Muszę używać siekiery.
- Sure

Justyno, pochwal się nimi, tak czy inaczej!
Małgosiu, a pokazywałaś tę rabatę z trawką? Wybór jest spory, a ostatnio przeglądałam w necie nawet poradnik na temat traw...
Małgosiu, a pokazywałaś tę rabatę z trawką? Wybór jest spory, a ostatnio przeglądałam w necie nawet poradnik na temat traw...
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4