Justynko, dziękuję za tyle miłych słów, tak w kamykach rosną trawy Hakonechloa, wymarzyłam sobie naprzemiennie zielone i żółte 5 sztuk, jak widać dwie rosną ekstra, dwie bardzo marnie, a trzecia padła, w miejsce jej wsadziłam jakaś inna trawkę, jeszcze poczekam, jeśli te dwie się nie rozrosną to je wymienię. Przebrnęłam przez cały Twój ostatni wątek, dopiero na samym końcu, gdy się chciałam wpisać

, zauważyłam, że jest zamknięty, szkoda

Zmiany jakie w ostatnim czasie zrobiłaś rewelacyjne, piękne rh, trawka red i oczywiście róże. Widzę, że zwróciłaś uwagę na podniesioną rabatkę, obsadziłam ją tak, że kiedy przekwitną śniedki i zawciąg nadmorski, kwitną inne później wygląda tak
Zuziu,

z czasem też osiągniesz taki efekt, ja cały czas jeszcze zmieniam, a wszystko to za sprawą forum, a tak dokładnie dzięki wszystkim, którzy pokazują swoje ogrody, pomiędzy zawciągiem jest śniedek, ale to już pewnie doczytałaś, posadziłam go w pojemniczkach, gdyż rozrasta się jak szalony i później wszędzie są jego cebulki
Jolu, ta biała róża a właściwie biało różowa to Penny Lane jestem z niej bardzo zadowolona, a białe kwiatuszki to śniedek
Miłeczko, jak przyjedziesz

to dotkniesz, pogłaskasz, pomiziasz i powąchasz

, cieszę się, że łubiny kiełkują, ciekawa jestem czy będą miały taki kolor jaki zebrałam, chyba jednak w tym sezonie się nie przekonamy, a może?
Sławka, cieszę się, że do mnie wpadłaś, ale nie wpadaj w kompleksy, gdyż on nie zawsze, aż taki zadbany, owszem staram się, ale nie zawsze na wszystko starcza mi czasu, a zdjęcia robi się po ogarnięciu

. U mnie Marie Curie rośnie w półcieniu, bo innego miejsca już nie miałam, jednak daje radę, trudno mi cokolwiek jeszcze o niej powiedzieć, gdyż był to jej pierwszy sezon u mnie, małe kwiatuszki pomiędzy Fresią to chyba jakiś rodzaj gipsówki
obrzeże z Bordure Nacree
Mary Rose
Gartentraume
Clair Renaissance
Ingrid Bergmann
Gruss an Aachen
różyczka na pniu, rozpoznana jako Papageno,
Schneewalzer
Pastella i Bestein Rose
jeszcze raz Artemis
i takie tam
miało być więcej zdjęć, ale coś mi szwankuje, więc wysyłam, bo już raz mi wszystko uciekło, może następnym razem się uda