Ogród u stóp klasztoru

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
alinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2010, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród u stóp klasztoru

Post »

a teraz moje własne wyhodowane z byle czego nowości
dość dużo się przyjęło z patyczka hortensji bukietowych Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
wejgela ,Obrazek

wspominana chakuroObrazek

alinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ale za to po deszczach mój warzywniak wygląda bosko niiiiiiiiiiiiiic no moze tylko truskawki sie zbuntowały i pięknie owocująObrazek

cieszy mnie uratowana katalpaObrazek

minismok
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2008, o 12:42
Kontakt:

Post »

:wit Alinko :D

Bardzo dziki zakątek :;230 Alinko ja u ciebie popodziwiłam jednak WSZYSTKIE POZOSTAŁE ząkatki........PIEKNIE ;:63
nic nie jest takie jakim się wydaje Spis Treści
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

U mnie warzywniak w takim samym stanie - no może tylko sałata przetrwała pod kloszem.
Nie masz się więc czym przejmować.
Za to podziwiam sadzonki hortensji. :roll:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Agulina
200p
200p
Od: 27 maja 2009, o 15:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit Alinko,piekny ogrod!!!! Z wielka przyjemnoscia przejrzalam wszystkie zdjecia ...cudnie!! :D
Pozdrawiam i zycze ;:3
krzysztof01
1000p
1000p
Od: 17 mar 2010, o 12:18
Kontakt:

Post »

Mnie zawsze najbardziej cieszyły, i nadal cieszą, roślinki wyhodowane własnoręcznie z "patyczka" dlatego wiem jaka czujesz satysfakcję patrząc na sadzonki swoich hortensji ;:138
alinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

MINISMOCZKU jak oglądam twoje ranczo to rodzi mi się w głowie tyle pomysłów ze nic tylko do łopaty mnie ciągnie marzy mi się taki leśny zakątek z miejscem na ognisko i pnioczkami w kolo jak w Jaworkach u pani Marii .ciekawa fotorelacja z wypadu na Słowację
GRAŻYNKO tak się zeżliłam na ta pogodę że zarzekałam się, że żadnych reanimacji na warzywniaku ale jednak wczoraj wieczorem o 21 poszłam i ze złości posiałam koper i pietruszkę ,no powiedz jak tu gonić do sklepu po pietruszkę i koperek. może wzejdzie ,i jeszcze cierpliwie czekam na ogórki. tez się ciesze z tych hortensji tym bardziej że to z pomocą nornicy ,to ona zakopała gałązki starej hortensji i tak wyszło że po obcięciu wszystkie były ukorzenione,a jak ty się pozbierałaś po tym błocie po powodzi w ogrodzie ?
AGULINKO OOOOO jaki gość, z za oceanu ;:224 ;:224 ;:224 dziękuje za mile słowa i już biegnę w odwiedziny do nowej koleżanki :wit
KRZYSZTOFIE masz racje te moje patyczki jak ich nazywam zawsze są bardziej doglądane przeze mnie i bardziej cieszą
Awatar użytkownika
markonix
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 16:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Widzę , że nie tylko u mnie żółknie serduszka ....przynajmniej już wiem dlaczego .
Bodziszki masz superrrrrrrrr , moje odżywają po ulewach , perukowiec bomba , ja mam maluszka , choć kwitnie , ale czy będą peruczki ---- oto jest pytanie
muszu852
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:21

Post »

No no Alinko...
A tą Hakuro to jak sobie rozszczepiłaś? po prostu z uciętej gałązki jako odkład??
bo tak to spuerancko Ci poszły hortensje i w ogóle super ogródek masz :)
a warzywnik jeszcze sie ukaże ...
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40

Post »

Alinko, takie własnego chowu krzewy to wielka satysfakcja :D
Dobrze że dosiałaś sobie w warzywniku, zawsze to swoja zieleninka będzie.
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Alinko bardzo dużo miałam do nadrobienie w twoim wątku, ale warto było poczekać, Tyle pięknych zdjęć w jednej dawce aż się ciepło koło serducha robi. Pięknie u ciebie.
Rabata z różami, przywrotnikiem i czyśćcem działa na wyobraźnię. Podoba mi sie to zestawienie roślin. Gratuluję takich zmyślnych nornic :;230 :;230
Mój teść przypadkowo rozmnożył krzewuszkę. Potrzebne mu były podpórki pod winogrona i teraz mam 10 krzewuszek :D
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
Kasia_Tomek
500p
500p
Od: 23 mar 2010, o 08:32

Post »

Alinko jak zwykle pięknie u Ciebie, wszystko rośnie w szalonym tempie. Pewnie słonko często do Ciebie zagląda ;:3
Gratuluję udanych hortensji, w zeszłym roku też ukorzeniałam i to sporo, a zostały tylko dwie, pieski podeptały :( Teraz mam ogrodzone może będą takie jak Twoje. A powiedz kiedy je rozmnażałaś ? Bo naprawdę spore :D
Spacerując po Twoim ogrodzie, buzia mi się uśmiechała do roślinek. Masz pięknie w ogrodzie. Muszę częściej wpadać, bo wiele mnie ominęło.
rm27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 paź 2008, o 11:52

Post »

Alinko, kawa z takimi widokami smakuje zapewne wybornie.
Myślałem, że moje parzydła są już duże, ale przy Twoim gigancie to one dopiero raczkują.
Pozdrawiam. Romek.
Lata wcześniejsze
Awatar użytkownika
Miiriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2007, o 00:17

Post »

Alinko - moja biała serduszka też zaczyna żółknąć :( .. a ta czerwona padła całkiem :( Ech ...
Wykopałam też całą dużą doniczkę cebulek ( w tym ismena biała i żółta ) - wszystkie z grzybem ... i dziś kłącza kany i białej inkarwilli - też zniszczone ...
Ale ogród jest :)

Jak będziesz jeszcze obcinać bukietową to zachowaj dla mnie gałązki ... PROSZĘ :)
Pozostawić ciepły ślad na czyjejś ręce... - Bernadetta
Zapraszam pod Krzywą Jabłoń: Miiriam ; Rok 2012 ; Rok 2013
alinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

MAREK na pewno będą bo jak kwitnie to muszą być peruki.choć powiem ci że mój po deszczach jak przyszło ostre słońce to coś szwankuje ,obserwuje go .a np,głóg w tym roku zaczął kwitnąć i zatrzymał się przy pączkach i wszystkie kwiatki zgniły .on w ogóle w październiku był przewrócony ,postawiliśmy go z trudem i jest przywiązany do ogrodzenia
MUSZUhakuro jak obcinałam na wiosnę to zapodałam gałązce ukorzeniacz i do ziemi przyjęły się 2 na 4 posadzone a hortensje to nornice mi w zimie zakopały i odwaliły za mnie robotę .ja na wiosnę odcięłam i posadziłam przyjęły się 6 na 6 a jedna będzie nawet kwitnąć
aniu co to mój ogród przy twoich 9 jajkach GRATULACJE
DOROTKOja tez tek rozmnożyłam krzewuszkę obcinałam ja na wiosnę i małe patyczki gdzieś się zapodziały pod korą .obdzieliłam już nią całą rodzinę.z tej rabaty różanej to będzie pociecha dla oka dopiero na drugi rok.....tak myślę ;:170
KASIU właśnie opisywałam muszowi moja przygodę z nornicami jak mi ukorzeniły hortensje .wychodzi na to że najlepiej przykopać okład na jesień i na wiosnę gotowa sadzonka po odcięciu od głównego krzaka

ROMEK ten okaz ma 10 lat a pochodzi z krzaka wiekowego ok.30 lat u mojej mamy ma jakieś 2 m,wysokości,wpadnij jeszcze kiedyś to zrobię u niej fotki
BENIU dla ciebie mila wszystko bukietowa już jest jedna twoja zapraszam w jesieni
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”