Tajemnicze zakątki u Joli i Adama cz.2
- lojka 63
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 4 wrz 2011, o 20:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Tajemnicze zakątki u Joli i Adama cz.2
Aguś jak masz niedostępne zdjęcia to sprawdź jaką masz datę na komputerze łącznie z rokiem u mnie często córcia przestawia bo ma takie programy że jej coś nie chodzi a w jej czasie mnie nie widać zdjęć i tak w koło Macieju może u ciebie też ten sam powód nie dostępnych zdjęć.

-
3 KOTY

- Od: 7 kwie 2010, o 11:08
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jolu! Na 5 stronie wątku,na zdjęciu z dereniem rosnie takie małe, srebne cóś. Chyba jałowiec. Interesuje mnie włsnie to cóś i sposób jego strzyżenia. A może masz jakieś wyrźniejsze jego zdjęcie?
Marta
-
April

- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Witam, jak zdrówko po pierwszym naprawdę wiosennym weekendzie? Były prace w ogrodzie? Bo ja się przyjemnie skatowałam 
- jola1010

- Od: 4 cze 2007, o 18:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witajcie
davussum lojka 63 ... dzieciaczki podrosną i może
będą pomocne, a zwierzaki niszczyciele psocą i będą psociły...
ewa_tuli ...wierzę , bo sami mieliśmy psiaka akrobatę ,który nawet po drabinie wszedł na pierwsze piętro
Giecikowa witaj sąsiadeczko - zapraszam do kolejnych odwiedzin.
anesse81 witaj. To miłe ,że nasza ciężka praca i jej efekty może być inspiracją dla innych

A tu jeszcze znalezione stare foty z innych postrzyżyn:

Dach altany jest drewniany, pokryty papą i na koniec mata trzcinowa zaimpregnowana tak jak ogrodzenie. Wszystko ciasno upięte na drutach bez zastosowania gwoździ ,żeby nie dziurawić dachu. Spełnia swoją powinność wygląda ładnie i nie przemaka.
4mmmm witam i zapraszam.
3 KOTY

A tu w innym miejscu z długą fryzurką:

I tutaj wiekowy mocno przycięty:

... oj mam ich troszeczkę ,
a każdy jest inny. Wystarczy zostawić sezon bez podcinania i kolejny rok to nowe oblicze takiego iglaka
April Zdrówko dopisuje, oczywiście piękny słoneczny weekend spędzony w ogrodzie. Dzięki włókninie , korze i żwirkowi duuużo pracy odpadło. Uff jesteśmy z tego rozwiązania bardzo zadowoleni. Z prac ogrodowych tylko musimy wyciąć stare zeschnięte badylki...sam relaks
Pozdrawiam Jola.
davussum lojka 63 ... dzieciaczki podrosną i może
ewa_tuli ...wierzę , bo sami mieliśmy psiaka akrobatę ,który nawet po drabinie wszedł na pierwsze piętro
Giecikowa witaj sąsiadeczko - zapraszam do kolejnych odwiedzin.
anesse81 witaj. To miłe ,że nasza ciężka praca i jej efekty może być inspiracją dla innych
Tu kilka fotek z kształtowania bukszpana:anesse81 pisze:...(jak się robi te korkociągi?)...na dachu macie maty trzcinową, bambusową czy wiklinową? chciałam taką położyć na dach mojej altanki ale mój M twierdzi, że się nie nadaje, bo wiatr zdmuchnie itd...
A tu jeszcze znalezione stare foty z innych postrzyżyn:
Dach altany jest drewniany, pokryty papą i na koniec mata trzcinowa zaimpregnowana tak jak ogrodzenie. Wszystko ciasno upięte na drutach bez zastosowania gwoździ ,żeby nie dziurawić dachu. Spełnia swoją powinność wygląda ładnie i nie przemaka.
4mmmm witam i zapraszam.
3 KOTY
Przycinam tak, żeby uwidocznić jak najbardziej powyginany pień czy gałąź. Fotki w zbliżeniu też z lat ubiegłych:3 KOTY pisze:...Interesuje mnie włsnie to cóś i sposób jego strzyżenia. A może masz jakieś wyrźniejsze jego zdjęcie?
A tu w innym miejscu z długą fryzurką:
I tutaj wiekowy mocno przycięty:
... oj mam ich troszeczkę ,
April Zdrówko dopisuje, oczywiście piękny słoneczny weekend spędzony w ogrodzie. Dzięki włókninie , korze i żwirkowi duuużo pracy odpadło. Uff jesteśmy z tego rozwiązania bardzo zadowoleni. Z prac ogrodowych tylko musimy wyciąć stare zeschnięte badylki...sam relaks
Pozdrawiam Jola.
-
April

- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Witam wiosną
Świetne instruktażowe zdjęcia. Muszę sobie zapisać ich stronkę, żeby potem łatwo znaleźć. Na razie nie mam co zbytnio ciąć
moje roślinki za małe 
Świetne instruktażowe zdjęcia. Muszę sobie zapisać ich stronkę, żeby potem łatwo znaleźć. Na razie nie mam co zbytnio ciąć
- Jule

- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Ale Ty masz reke do tego strzyzenia
Jola a powiedz mi jeszcze, bo formuje bukszpan w kulke - maly jeszcze ale chcialam popytac, bo bym chciala zeby ta kulka siedziala blizej ziemi a moj od ziemi idzie sztywnymi badylkami prosto w gore i dopiero tworzy korone. Wiem ze juz dolu nie da sie tak przyciac, zeby wypuszczal z tych sztywnych pedow ale zastanawialam sie czy aby go nie wkopac nizej w ziemie. Co myslisz o tym?
Jola a powiedz mi jeszcze, bo formuje bukszpan w kulke - maly jeszcze ale chcialam popytac, bo bym chciala zeby ta kulka siedziala blizej ziemi a moj od ziemi idzie sztywnymi badylkami prosto w gore i dopiero tworzy korone. Wiem ze juz dolu nie da sie tak przyciac, zeby wypuszczal z tych sztywnych pedow ale zastanawialam sie czy aby go nie wkopac nizej w ziemie. Co myslisz o tym?
- imwsz

- Od: 22 lip 2011, o 19:39
Jolu i to się nazywa łopatologiczne tłumaczenie sprawy 
Pozdrawiam - Ilona
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
- jola1010

April
u mnie też jest kilka maluchów, które przycinam. To lata pracy , żeby efekt był widoczny.
Jule
i ogoliłam im wszystko do dołu, zostały właśnie tylko proste badylki - zaczyna coś tam odrastać ale trwa to latami i czy znowu z tego powstanie kulka
A co wkopania bukszpanu głębiej ... hmmm... niby roślin i drzew nie można wkopywać za głęboko ale z drugiej strony bukszpan pięknie puszcza korzonki nawet na zdrewniałej części - więc może posadzony głębiej po prostu rozwinie sobie system korzeniowy wyżej
Moje są wysoko podsypane korą i jakoś dają radę.
imwsz fajnie ,że moja instrukcja komuś się przyda.
Pozdrawiam Jola.
Ogrodnictwo uczy cierpliwościApril pisze:...nie mam co zbytnio ciąćmoje roślinki za małe
Jule
Mam takie bukszpany ,które regularnie podlewały psiakiJule pisze:...zeby ta kulka siedziala blizej ziemi a moj od ziemi idzie sztywnymi badylkami prosto w gore ... zastanawialam sie czy aby go nie wkopac nizej w ziemie. Co myslisz o tym?
Moje są wysoko podsypane korą i jakoś dają radę.
imwsz fajnie ,że moja instrukcja komuś się przyda.
Pozdrawiam Jola.
- survivor26

- Od: 31 sty 2012, o 14:23
Świetna instrukcja, nawet taka ciemnota jak ja by sobie poradzila
Aczkolwiek myslę, że to nie tylko kwestia techniki, ale i wrodzonego talentu jednak: Ty się gdzieś szkolilaś w ozdobnym cięciu, czy uczylaś się metodą prob i błędów?
Apropos talentów, zerknęłam też na Twoje dziergadełka i stwierdziłam, że daaaleko mi do Twoich talentów i w tej dziedzinie...a zdawało mi się, że sobie całkiem nieźle z drutami radzę
Apropos talentów, zerknęłam też na Twoje dziergadełka i stwierdziłam, że daaaleko mi do Twoich talentów i w tej dziedzinie...a zdawało mi się, że sobie całkiem nieźle z drutami radzę
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Jolu, bardzo fajne te twojewskazówki. Też podstrzygłam moje niektóre iglaki, ale nie bardzo mi to wychodzi. No nic, może z czasem się nauczę 
- jola1010

3 KOTY a proszę bardzo - owocnej pracy i pięknych efektów.
survivor26
A czy mam talent
nie wiem ale zawsze coś wymyślałam, coś tam sobie przerabiałam i tworzyłam "coś z niczego". Pomysłów mam wiele gorzej z czasem na ich realizację... Taki już ze mnie typ ,że nie trzymam się nigdy schematów ani żadnych zasad i reguł - ja chadzam własnymi ścieżkami i realizuję swoje pomysły
Fajnie ,że uznawane jest to za talent
wanda7
Pozdrawiam Jola
survivor26
Zdecydowanie metoda prób i błędów dla mnie jest najlepszym nauczycielem. Ale zaglądam tu i tam i szperam w necie , bo to przecież skarbnica wiedzy...survivor26 pisze:...Ty się gdzieś szkolilaś w ozdobnym cięciu, czy uczylaś się metodą prob i błędów...
Bardzo Ci dziękuję - to jest moja druga wielka pasja - dziergam od zawsze, lubię rękodzielnictwo pod każdą postacią.survivor26 pisze:...Apropos talentów, zerknęłam też na Twoje dziergadełka i stwierdziłam, że daaaleko mi do Twoich talentów i w tej dziedzinie...a zdawało mi się, że sobie całkiem nieźle z drutami radzę
A czy mam talent
wanda7
Wandziu nie martw się , bo na efekt trzeba czekać - moje bonsaiki po pierwszym cięciu też wyglądają kiepsko.wanda7 pisze:... nie bardzo mi to wychodzi. No nic, może z czasem się nauczę
Pozdrawiam Jola
- Ewa_tuli

- Od: 16 sty 2012, o 22:03
Jolu, te z czuprynkami dłuższymi są super
Poprubuję, tóregoś swojego tak przystrzyc.

Poprubuję, tóregoś swojego tak przystrzyc.
- robaczek_Poznan

- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Jolu, prawdziwa z Ciebie artystka, serio 
- malgocha1960

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Jolu,dzięki za pokazowy instruktaż formowania krzewóów.Muszę zmniejszyć tuję na cmentarzu,bo wchodzi mi na ławkę,przydało się bardzo.