no chyba, że została w trakcie uchwycona i jeszcze dwóch palców nie zgięłaKeetee pisze:Rusałka wg mnie chciała powiedzieć...3majcie się...czyli nara![]()
Ibrakadabra i zielone pokoje
- survivor26
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 31 sty 2012, o 14:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ibrakadabra i zielone pokoje
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Jaguś zdążyłam chyba na zakończenie!
Pisałaś u Ewy:
Rusałkado namalowania - bierz babuniu pędzle!
Pisałaś u Ewy:
Coś nie do końca wierzę, słyszałam jak wnuki z niedowierzaniem pytają jak Wy bez komórki, komputera mogliście żyć to chyba było strasznie nudneMarysiu, pociesz się, że ta większa połowa jednak wie i pamięta .
I czasem wnuki na tej wiedzy trochę korzystają .
Rusałkado namalowania - bierz babuniu pędzle!
-
izaziem

- Od: 22 sty 2008, o 16:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jagoda ja jutro będę w A jak by co?!
-
Tamaryszek

- Od: 13 lip 2009, o 20:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Jagodo! Z powodu mojego rzadkiego bywania na forum dopiero dziś trafiłam do Twojego ogrodu! Bardzo się cieszę,że nas zaprosiłaś. Przeczytałam połowę, mam nadzieję uzupełnić resztę, bo wiele tu ciekawych rozmów, nie mówiąc już o fotografiach.
Asia-Daffodil miała rację pisząc,że widać na nich ogród szczęśliwej ogrodniczki (przy okazji dziękuję za historie ogrodu i nie tylko...). I że stworzyłaś ogród przyjazny, który mimo urody, nie onieśmiela gości.
Dla mnie to też doskonały przykład, jak z sukcesem można podzielić mniejszy ogród na ?pokoje?.
Masz tyle kącików do siedzenia..! Bardzo mi się podoba taras z białymi mebelkami - z wielką przyjemnością wypiłabym tam filiżankę herbaty w Twoim towarzystwie.
Uroczy jest też zakątek przy hortensji ? te mebelki też są super. Jeżeli wiesz, że gdzieś można dostać takie klasyczne, proste meble, byłabym wdzięczna za kontakt. A zdjęcia obu miejsc są dla mnie wspaniałe (te kolory..!).
Zwróciłam też uwagę na fajne ?bluszczowe? drzewo i oryginalny słupek na pnącze z patyków (co na nim rośnie?).
No i na śliczne Rusałki!
Asia-Daffodil miała rację pisząc,że widać na nich ogród szczęśliwej ogrodniczki (przy okazji dziękuję za historie ogrodu i nie tylko...). I że stworzyłaś ogród przyjazny, który mimo urody, nie onieśmiela gości.
Dla mnie to też doskonały przykład, jak z sukcesem można podzielić mniejszy ogród na ?pokoje?.
Masz tyle kącików do siedzenia..! Bardzo mi się podoba taras z białymi mebelkami - z wielką przyjemnością wypiłabym tam filiżankę herbaty w Twoim towarzystwie.
Uroczy jest też zakątek przy hortensji ? te mebelki też są super. Jeżeli wiesz, że gdzieś można dostać takie klasyczne, proste meble, byłabym wdzięczna za kontakt. A zdjęcia obu miejsc są dla mnie wspaniałe (te kolory..!).
Zwróciłam też uwagę na fajne ?bluszczowe? drzewo i oryginalny słupek na pnącze z patyków (co na nim rośnie?).
No i na śliczne Rusałki!
-
slanka-flora
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 3 gru 2011, o 09:38
Dopiero co debiut a tu już 80. strona
Podivejte sobie,pane Havranek
Ale skoro wątek ciekawy i bystry to i szybko płynie
I zima jakoś milej zleciała 
Pozdrowienia dla Gospodyni,słowa uznania za fotkę Rusałki
Rzeczywiście,pomysł na obraz bardzo dobry
Tylko,że trzeba tu talentu mistrza Wyspiańskiego ...
Do miłego,
Sławek
Podivejte sobie,pane Havranek
Ale skoro wątek ciekawy i bystry to i szybko płynie
Pozdrowienia dla Gospodyni,słowa uznania za fotkę Rusałki
Rzeczywiście,pomysł na obraz bardzo dobry
Do miłego,
Sławek
- asma

- Od: 19 wrz 2011, o 12:16
Rusałka " nie czekajcie na mnie,sprawdzę dokąd prowadzi ta droga poza horyzont"
urzekły mnie włosy ,sukienka i BOSE STÓPKI
urzekły mnie włosy ,sukienka i BOSE STÓPKI
-
JagiS

- Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Cześć, Moi Drodzy Forumowi Przyjaciele
.
Słońce świeci niesamowicie i grzeje, opalać się można (w kożuchu, lub w bardzo ciepłym kącie
).
Keety, wesoła panienko, co Rusałka miała na myśli, to jeden Pan Bóg wie. Ona wpada w jakieś młodopolskie nastroje, przemawia do kwiatów, prowadzi dialogi sama z sobą...
. Zapytana, ile będzie miała dzieci, odpowiedziała, że pięcioro i wszystkie o imieniu Miriam (jak ona)
Pati, ta Rusałka to sama romantyka, nie ma tendencji do zginania palców, choć zapewne je zna. Natomiast Jaśmince wyrwie się czasem kultowe fuck
lub polski odpowiednik. Sprawdza wtedy pilnie reakcję otoczenia
.
Maryniu, od techniki wnuków nie odczepisz, najwyżej one mogą nas czegoś nauczyć. Ale skubnąć coś (niemytego) z ogrodu, pobawić się błotkiem, pochodzić boso, włazić na drzewa, pogmerać w kociej misce...czemu nie
.
Izuniu, bierz Avalona, a najlepiej dwa
.
Tamaryszku kochany, jak to dobrże, że jesteś
Dzięki za wszystkie uwagi o moim ogrodzie. Pojęcia nie masz, ile bym dała za tę herbatkę z Tobą (w realnym życiu
). Meble, które Ci się podobają, kupiłam od koleżanki, która przeniosła się do bloku (głupio, prawda?). Nie widziałam ich w handlu, niestety
. Czekam na realizację Twoich ogrodowych planów i twórcze pogawędki, bo ja też mam ochotę na zmiany (jak co roku
). Do zobaczenia w ogrodach.
Sławku, dzięki. Sama się dziwię, jak to szybko poszło. Trzeba się nieźle nawysilać, żeby jakoś uprzyjemnić zimę, a teraz jeszcze opieszałą wiosnę
. Pewnie już teraz trzeba by zacząć zbierać anegdoty, no i zdjęcia
.
Za malowanie obrazów się nie wezmę, beztalencie jestem
.
Asiu Asma, moje Rusałki to naturszczyki, nie są w żadnym wypadku chowane pod kloszem i o dziwo nie chorują
.
Na razie, idę jakieś fajne zdjęcia dla Was znaleźć - Jagoda
Słońce świeci niesamowicie i grzeje, opalać się można (w kożuchu, lub w bardzo ciepłym kącie
Keety, wesoła panienko, co Rusałka miała na myśli, to jeden Pan Bóg wie. Ona wpada w jakieś młodopolskie nastroje, przemawia do kwiatów, prowadzi dialogi sama z sobą...
Pati, ta Rusałka to sama romantyka, nie ma tendencji do zginania palców, choć zapewne je zna. Natomiast Jaśmince wyrwie się czasem kultowe fuck
Maryniu, od techniki wnuków nie odczepisz, najwyżej one mogą nas czegoś nauczyć. Ale skubnąć coś (niemytego) z ogrodu, pobawić się błotkiem, pochodzić boso, włazić na drzewa, pogmerać w kociej misce...czemu nie
Izuniu, bierz Avalona, a najlepiej dwa
Tamaryszku kochany, jak to dobrże, że jesteś
Sławku, dzięki. Sama się dziwię, jak to szybko poszło. Trzeba się nieźle nawysilać, żeby jakoś uprzyjemnić zimę, a teraz jeszcze opieszałą wiosnę
Za malowanie obrazów się nie wezmę, beztalencie jestem
Asiu Asma, moje Rusałki to naturszczyki, nie są w żadnym wypadku chowane pod kloszem i o dziwo nie chorują
Na razie, idę jakieś fajne zdjęcia dla Was znaleźć - Jagoda
- Maska

- Kontakt:
Jaguś sama się nie dam odciągnąć od techniki to i wnuków nie będę - każdy ma swój czas!
Tylko czego u mnie śnieg pada
Tylko czego u mnie śnieg pada
-
JagiS

Marysiu, to znak, że może czas zrobić porządek w szafie, albo przeczytać zaległe wątki, albo coś przeczytać, albo z kimś się spotkać, albo się czegoś napić, albo...
Jakby nie było - do wiosny bliżej, Jagoda
Jakby nie było - do wiosny bliżej, Jagoda
- Maska

- Kontakt:
Było już wszystko oprócz szafy i sypie dalej !
-
JagiS

- ra_barbara

- Od: 15 sty 2010, o 10:51
- Kontakt:
Zdjęcie z Rusałką proponuję na okładkę Twojej książki...Jagoddo
.Cudne jest 
Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
-
JagiS

Basiu, jakiej książki
. Chyba pomyliłaś mnie z Pat
.
No chyba, że mam pisać bajki dla grzecznych (albo niegrzecznych) dzieci
.
Jagoda
No chyba, że mam pisać bajki dla grzecznych (albo niegrzecznych) dzieci
- a_nie

- Od: 31 mar 2011, o 12:16
Twoje rusałki to naprawdę jak z bajki. Moje latają usmolone, pokołtunione, że trudno czasami poznać czy to one. Twoje śliczne, czysciutkie i te długie, piękne włosy, bez żadnej skazy.
- klarysa

- Od: 11 mar 2011, o 17:29
Jaga, ja Wodnik
Rusałki by mi pasowały.
Takie bose, kwieciste i jasnowłose
Marzenie.
Wiejskiemu, jak ślepej kurze, trafi się czasami ziarno
A róże z tych bliższych naturze
Pozdrawiam
Takie bose, kwieciste i jasnowłose
Wiejskiemu, jak ślepej kurze, trafi się czasami ziarno
A róże z tych bliższych naturze
Pozdrawiam
Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...