Szaleństwo ogrodowe Agusi

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Szaleństwo ogrodowe Agusi

Post »

Aguś,u ciebie kolorowo jak w pełni lata.Masz piękne kolory orlików i nawet czerwony.Kupowałam 2 lata z rzędu w biedronce czerwony i niebieski i żaden nie był tym kolorem.Pisałaś ,że malwy ci nie wychodzą,u mnie też nie ma.Posiałam znowu pełne,ale trzeba będzie czekać do przyszłego roku niestety na kwitnienie.
Awatar użytkownika
agusia2410
500p
500p
Od: 30 kwie 2011, o 11:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Małgosiu - no niestety z tymi orlikami, ja kupowałam ze dwa lata temu czerwony pełny, pełny to jest ale biały :? no nic mam teraz biały orlik, a ta kępa ze zdjecia jest z siewu, posiałam na rozsadniku nasionka orlików mieszankę zwykłą i mieszankę pełnych, reszta jeszcze nie pokazuje kwiatów :wink:
Co do malw to już wyrzuciłam pozostałości po nich, ale w zeszłym roku posiałam malwy pełne i czarne, ale wzeszło tylko kilka sztuk, no i siałam na jesieni wiec nie wiem czy zdążą zakwitnąć w tym roku :?
Awatar użytkownika
Gosia123A
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2011, o 19:37

Post »

Agusiu ;:196 ale super kompozycje ;:oj ;:138 ;:333 Napisz jak nazywa się ta sałata co mi przysłałaś,bo naprawdę super ;:108 ;:224
Awatar użytkownika
Gosia123A
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agusiu ;:196 rozsiewa Ci się pod folią?,bo mam jeszcze jedną i mogłabym spróbować.Moja rośnie w ziemi,bo folii nie mam.Może być
Awatar użytkownika
agusia2410
500p
500p

Post »

Tak, moje rosna we folii, ale w gruncie tez powinna sie rozsiać, bo w gruncie sieję tez sałatę na wiosnę, ale jak zaczynają puszczać pędy kwiatowe to wyrywam i daję kurom na przekąską, wiec zostaw ją jak zacznie rosnąć w górę, a zakwitnie i rozsieje sie przy dobrej pogodzie , albo zbierz nasionka, wtedy pewniejsze będzie że nie wypielisz ich wiosną ;:131
Awatar użytkownika
Gosia123A
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agusiu dziękuję za radę.Zrobię tak jak mówisz ;:196 ;:196
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15

Post »

Kochana pięknie kolorowo u Ciebie ;:215 tak podglądam i podglądam i się zastanawiam cóż mogę zaoferować w zamian za chryzantemę bo moja niestety padła jak i kilka innych , ubolewam tylko nad tą jedną bo ładniutka była ;:145 tak sobie myślę że lepiej jak sama coś wypatrzysz może coś Cię zainteresuje to wtedy podeślę toż co się odwlecze to ....
Sałatka rośnie ale jej nie próbowałam jeszcze , może z czasem skubnę jakiegoś listka :wink: a tak bronię jej jak tygrysica :;230 skoro taka dobra muszę zebrać nasionka ;:333
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aguś ten biały orlik jest niesamowity i nie wyobrażam sobie go w czerwieni :D
W ogóle masz gęste kępy orlików, ale myślę, że to ich rok ;:333
Pozostałe rośliny też nie zostają w tyle i powiedz mi, kiedy ty masz na to wszystko czas ;:202
Chyba, że u Ciebie doba ma więcej godzin.
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
agusia2410
500p
500p

Post »

Eluś - nie spieszy sie, na spokojnie popatrzymy co by tu "wyszabrowac" od Ciebie ;:333
jak to sałatki nie próbowałaś ;:202 teraz już trochę mi się przejadła, ale przedtem to do śniadania była obowiązkowo, szłam do folii, zrywałam kilka listków i na chlebek - pychotka :heja

Iwonka - dziękuje ;:196 na zdjęciu orlik wyglądał wspaniale, kształt kwiatów taki sam, ale ciemno czerwony miał być :?
moja doba sie ostatnio skurczyła niesamowicie ;:131 dzisiaj wcale nie byłam na ogrodzie, a wczoraj tylko trochę kwiatów przepieliłam, a w warzywnik brak znowu wejść bo zaczyna zarastać ;:202 może po Bożym Ciele dam rade, bo jutro mam kompletnie zaplanowany dzień, wybrać ze dwa worki kartofli z piwnicy, umyć je, wieczorem przychodza babki i będziemy obierać i kroić na frytki, bo w czwartek jest u nas festyn i będziemy robić, poza tym inne przygotowania do festynu, moje dziewczyny sypią kwiatki, wiec trzeba na próby jeździć, i zrywac kwiaty , przygotować stroje i koszyki, i jeszcze ciasto upiec, ale nie wiem jeszcze co ;:131 a i te wahające ciśnienie mnie dobija, głowa boli, spać sie chce - ech , tylko do łóżka i spać, a musze siedzieć, bo Natalia na wycieczke do Gdańska pojechała i mają późno wrócić :?
Awatar użytkownika
Gosia123A
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agusia Bronię tej sałatki jak tygrysica,żeby mogła mieć nasionka ;:108 ;:134 ;:202
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15

Post »

Aguś mam 4 krzaczki sałaty jak bym się rozpędziła nic by z niej nie zostało ;:131 uczę się cierpliwości :;230
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Czytam,że Elżbieta na sałacie ćwiczy cierpliwość ... w takim razie powodzenia.
Agusiu co to za odmiana sałaty o której tak rozprawiacie bo ja uwielbiam wszelkie zieloności jak zając podchrupywać . Szukam takiej niby zimowej co sama sie sieje, nie wymarza nawet w gruncie i do tego aby była smaczna.
Tawlinę jarzębolistna mam od 3 lat - odmiana 'Sem' czyli karłowa - najwyżej do metra rośnie. Jest ozdobna cały sezon z racji tej kolorystyki liści i warto ją posadzić gdzieś przy Tawułkach wtedy będzie przedłużeniem ich kwitnienia bo kwiatostany bardzo podobne.
Dobrze,że ja kupiłaś - będzie ładną ozdobą.
Czytam,że sporo roślin straciłaś po zimie - może jestem w stanie w czymś Ci pomóc - zerknij do mojego wątku i jeśli coś wypatrzysz to pisz .
Pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
agusia2410
500p
500p

Post »

Krysiu - moja sałata to jakaś stara, mam ją już kilka lat, liście ma karbowane, krucha, bardzo smaczna a i wysiewa mi sie sama, fakt że ja sadzę ją we folii, i wczesna wiosna sama wschodzi, a w tym roku folia miała "trochę" dziur, wiec było tam zimno, i ładnie wzeszła, zwłaszcza kury sie z tego cieszyły, bo nie byłam wstanie tego ani zjeść ani rozdać ani rozesłać ;:185 teraz mam zostawione tylko 3 flance, ale jak będą nasionka, to mogę ci podesłać ;:108
Co do roślinek to zobaczymy, rozwar jednak wypuścił, róże będę musiała kupić, może w Starym Polu coś dostanę, w każdym razie zobaczymy po targach :heja dziękuje za propozycję na pewno skorzystam ;:108

W końcu zrobiłam trochę zdjęć na ogrodzie, zwłaszcza w warzywniku zielicho takie że strach, trochę przepieliłam to mogę siepochwalić:

oto moje cukinie
Obrazek Obrazek
groszek zerwany i to co zostało na krzaczkach
Obrazek Obrazek
ogórki
Obrazek Obrazek
kapusta młoda, głowy twarde i zaczyna lekko pękać
Obrazek
kalafior, drugi, bo pierwszy już w brzuszkach wylądował Obrazek

buraki liściowe
Obrazek
Awatar użytkownika
agusia2410
500p
500p

Post »

A teraz kwiaty
ostróżki
Obrazek Obrazek Obrazek

lilia, tylko czekać kiedy pąki pękną
Obrazek
a tu zapowiada się sporo kwiatów
Obrazek Obrazek

orliki, piękna wielka kępa, kwitnie już bardzo długo i obficie
Obrazek

pustynnik, miała być odmiana Pinokio, czyli pomarańczowy, a jest biały - choć też piekny'
Obrazek
liliowiec zwykły, ale ma masę kwiatów i jeszcze wiecej pąków
Obrazek

niedługo pierwszy kwiatek maku będzie
Obrazek

irysy syberyjsie, trochę niskie w tym roku, ale jesienia przesadzane, wiec musze sie zaaklimatyzować
Obrazek

i inne
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
agusia2410
500p
500p

Post »

I jeszcze trochę
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”