Grudnik- szkodniki
Grudnik- szkodniki
Witam!
To jest mój pierwszy post i od razu proszę o pomoc. Mój grudnik jest zjadany przez jakieś małe istoty. Nie wiem jakie, bo ich nie widać. W Internecie wyczytałam, że roślinka ta choruje na zgniliznę lub zjadają ją ślimaki. Owszem grudnik stał najpierw u teścia na działce,a teraz znalazł się u mnie. Ale co go je? proszę o pomoc. Roślinka kwitnie,ale inne pędy są zjadane. ;(
Proszę także o poradę jak tego się pozbyć
To jest mój pierwszy post i od razu proszę o pomoc. Mój grudnik jest zjadany przez jakieś małe istoty. Nie wiem jakie, bo ich nie widać. W Internecie wyczytałam, że roślinka ta choruje na zgniliznę lub zjadają ją ślimaki. Owszem grudnik stał najpierw u teścia na działce,a teraz znalazł się u mnie. Ale co go je? proszę o pomoc. Roślinka kwitnie,ale inne pędy są zjadane. ;(
Proszę także o poradę jak tego się pozbyć
- Delete
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 maja 2009, o 09:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Zjadany grudnik
Na górze jest specjalny wątek do chorób. Po drugie nie pomożemy bez zdjęcia.
Pozdrawiam, Bartek.
Kaktusy... / Doniczkowce
Kaktusy... / Doniczkowce
Ślimaki szybko nie biegają
Trzeba by zapolować...

Dzięki wielkie. Faktycznie polowanie się udało znalazłam jednego większego i drugiego mniejszego. Polowanie żmudne ale owocne. ;)
Grudnik - szkodnik
Witam,
Proszę o pomoc w zidentyfikowaniu choroby, która atakuje moją roślinkę (Grudnik).
Od 3 tygodni zaczął on gubić pojedyncze listki i czasem całe pędy.
Na liściach pojawiają się rdzawe plamy. Na tych plamach często widać małe robaczki i czarne grudki.
Czy to mszyca? Jak temu przeciwdziałać, żeby nie zaszkodzić roślinie?
Z góry dziękuję za pomoc!

Proszę o pomoc w zidentyfikowaniu choroby, która atakuje moją roślinkę (Grudnik).
Od 3 tygodni zaczął on gubić pojedyncze listki i czasem całe pędy.
Na liściach pojawiają się rdzawe plamy. Na tych plamach często widać małe robaczki i czarne grudki.
Czy to mszyca? Jak temu przeciwdziałać, żeby nie zaszkodzić roślinie?
Z góry dziękuję za pomoc!

- damek1718
- 1000p
- Od: 20 mar 2012, o 12:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Grudnik - coś go atakuje - proszę o pomoc w identyfikacji
wciornastki. Jest kilka preparatów zwalczających te owdy razem ze swita innych kłujaco-ssących szkodników 

Radość z kwiatów - to resztki raju w nas. Ogród z "historią"; Sprzedam rośliny pojemnikowe, na taras